Copy

 
AGENDA

Zaterdag 1 december
Kunst- en Vintagemarkt
13-17 | Bovenzaal
Zaterdag 15 december
Kerst-rommelmarkt
12-17 uur | Boven-  en Benedenzaal
Dinsdag  18 december
Spelletjesmiddag
Toegang € 1
16 - 18.30  | Bovenzaal
Vrijdag 21 december
Open Podium Poëzie
Toegang € 3
20-23 uur | Bovenzaal
Zondag 23 december
Jazz Jamsessie | Truus Engels
Toegang  € 6  
16-18.30 | Bovenzaal


Voor actuele informatie over een activiteit kunt u het best terecht op de website van het Huis van de Wijk: www.huisvandewijklydia.nl
Klik op ‘Activiteiten’.


 
Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Klik dan onderaan deze mail op de link 'uitschrijven van nieuwsbrief'.
Overigens gebruiken we uw gegevens, goed beveiligd, alleen voor deze nieuwsbrief. We delen uw gegevens niet met derden.
.

December 2018 
Het team van Lydia en al haar vrijwilligers
wensen u een mooie decembermaand
en een fijne jaarwisseling toe!
 
 
Het is om vijf uur al bijna donker, maar de straten zijn feestelijk verlicht. Er zijn mensen die daar blij van worden, omdat het bijdraagt aan de decembersfeer en omdat thuiskomen meestal gepaard gaat met warmte en gezelligheid. Er zijn ook mensen die er somber van worden, omdat er thuis niemand is. Dan is het goed te weten dat er een Huis van de Wijk in de buurt is, voor wat aanspraak, een kopje koffie of thee, een cursus of een potje rummikub. Of gewoon voor wat informatie over het een en ander.
In deze nieuwsbrief leest u waarom u deze maand niet thuis hoeft te blijven:  

Notabene: uw Huis van de Wijk Lydia zal vann 24 december t/m 1 januari gesloten zijn. Het staat de cursus- of activiteitenleiders vrij om in deze periode lessen of activiteiten in zelfbeheer door te laten gaan. Zij zullen dat zelf aan hun deelnemers communiceren.

 

                                        Friendship II , Catrin Welz Stein


Reminder: kunst en vintage markt

Misschien bereikt deze nieuwsbrief u nog net op tijd om u op zaterdag 1 december tussen 13 en 17 uur in Lydia te verwelkomen voor de jaarlijkse Kunst en Vintage markt. U weet wel, die gezellige middag waar u in de Bovenzaal van Lydia weer volop gelegenheid krijgt om wat prettig geprijsde, kuntszinnige cadeautjes  voor de feestdagen aan te schaffen. De nadruk ligt op originele, zelf ontworpen producten en interessante kunstvoorwerpen uit het verleden. Fotograaf Date van Utteren maakt op verzoek ter plekke een gratis fotoportret van u en/of uw partner en kinderen. 
Het wordt een leuke middag met een uniek aanbod, muzikale omlijsting en heerlijke hapjes.

                       
En ook nog even een reminder voor onze Kerstrommelmarkt op 15 december van 12 tot 17 uur: kom gezellig snuffelen! Wie al een kerstboom heeft neergezet en de inhoud van de doos met versiering valt wat tegen, kan hier voor een prikkie de boom en wellicht het hele huis optuigen met bijzondere oude en nieuwe mooimakers.
En wie denkt 'oh, ik heb veel te veel en ik wil wel eens wat anders', die kan allerlei kerst-gerelateerde spullen komen verkopen. Wees er snel bij en neem voor het reserveren van een tafel contact op met coördinator Mariska van der Werf: m.vanderwerf@combiwel.nl

 
             
 
Stadsdorp Vondeldorp, dat het gebied tussen de Van Baerlestraat en Amstelveenseweg, Vondelpark en Noorder Amstelkanaal omvat, begint per 1 januari 2019 een informatiepunt. Daar kan men zich laten bijpraten over het plezierig samenleven in de buurt en wat er aan welzijn en zorg beschikbaar is. Dat gebeurt in een persoonlijk gesprek met een getrainde vrijwilliger, lid van stadsdorp Vondeldorp. 
En dat kan op iedere 1e en 3e  woensdag van de maand van 14 tot 16 uur in de Bovenzaal van Lydia (Roelof Hartplein 2a). Op elke 2e en 4e woensdag van de maand kan men tussen 10.30 en 12.30 uur voor hetzelfde terecht bij Vita Valerius (Valeriusstraat 180). Welzijnsorganisatie Combiwel en Stichting Kuria steunen dit initiatief.


Kom ook naar de feestelijke opening
Woensdag 12 december  in Vita Valerius, Valeriusstraat 180, van 10.30 tot 12.30 uur.
Er zingt een koor, het bestuur van Kuria heet u welkom en er zijn sprekers, waaronder Tjeerd Hulsman als voorzitter van Vondeldorp en de werkgroep Buurtfaciliteiten. Frans Klein vertelt het verhaal van Vita Valerius.
Woensdag 19 december in Huis van de Wijk Lydia, Roelof Hartplein 2a, van 14 tot 16 uur.
Ook hier zingt een koor en wordt u verwelkomd door voorzitter Tjeerd Hulsman. Daarna geeft Anja van der Aa een lezing. Zij is medeoprichter en bestuurslid van het succesvolle initiatief Wijkinformatiepunt en Samen030 in Utrecht en directeur van Gezond.nl.  

Meer informatie over dit initiatief? Contact Renée van Kempen via vondeldorp@gmail.com

         

                                                                
 
                   
 

Op 14 december maken de Stichting Groengrijsbus en Stadsdeel Zuid het mogelijk om de bekende kerstmarkt te bezoeken. Dordrecht is een mooie oude stad. De kerstmarkt met ruim 200 kramen en pagodetenten, is de grootste kerstmarkt van Nederland. Daarnaast is er ook te genieten van muziekpodia, straattheater en de welbekende Christmas sing-a-long.

Vertrek: 10.30 uur stipt vanaf het Roelof Hartplein voor het Huis van de Wijk Lydia.
Thuiskomst: ongeveer 19 uur.
Prijs: €10 (incl. klein lunchzakje). 
Informatie en reserveren: bij Mariska of Jowan (bij Lydia, u betaalt bij inschrijven).
Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld u snel aan!


                   
 
 

Op 29 december toert de Groengrijsbus  naar Kasteel Ruurlo en Museum MORE  in Gorssel.
Een groot deel van de rit voert door het prachtige, winterse coulissenlandschap van de Achterhoek. Alleen dat al maakt deze tocht de moeite waard. We bezoeken de twee vestigingen van MORE die op een kwartiertje rijden van elkaar verwijderd liggen. MORE Gorssel is het grootste museum over Modern Realisme (met  onder meer schilderijen van Carel Willink). Kasteel Ruurlo, de andere vestiging van Museum MORE  is een rijksmonument. Deze sfeervolle locatie is schitterend verbouwd met respect voor de historische details. Uniek is de glazen toegangsbrug die over de slotgracht naar het kasteel leidt. 
Op de website van de Groengrijsbus vindt u de details over de tentoonstellingen die er te bezichtigen zijn. En ook de wijze van betalen. De tocht gaat door als er minimaal 35 mensen meegaan.
Opstapplaatsen en –tijden: 
- 09.00 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad 
- 09.15 uur: Roelof Hartplein 
- 09.30 uur: Station RAI 
Terug in Amsterdam: 17.30 à 18.00 uur

Het stond al in de vorige nieuwsbrief, maar we herinneren u er nog graag even aan: onze spelletjesmidag voor jong en oud, die deze maand op 18 december wordt georganiseerd in verband met de kerstdagen. U kunt gezellig komen Mens-Erger-Je-Niet-en, een potje Yahtzee of Rummikub doen, zelfs voor het ouderwetse Ganzenbord is wel een partner te vinden. Trouwens, u mag ook uw eigen spellen meenemen. 
Zijn er mensen die nog spellen hebben liggen en daar wel vanaf willen? Wij ontvangen ze graag als ze nog compleet zijn, om de keuzemogelijkheid te vergroten. Voor inlevering kunt u inlichtingen vragen aan Mariska van der Werf: m.vanderwerf@combiwel.nl

Deelname kost €1. En voor de lekkere trek is er een maaltijdsoep met broodje voor €2.

 
                 
 

 This email was sent to johan@jb16.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Huis van de Wijk Lydia · Roelof Hartplein 2a · Amsterdam, NH 1071 TT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp