Copy

 
AGENDA
Donderdag 21 januari
20.25 - 23.00 uur:
Vredescafé 

 
Vrijdag 29 januari
15.30 tot 18.30 uur:
Socratisch Café

20.00 tot 23.00 uur:
Open Poëziepodium

zondag 31 januari
15.00 tot 17.30 uur:
Jazz Jamsessie
o.l.v. Truus Engels & friends
Donderdag 18 februari
20.25 - 23.00 uur:
Vredescafé 

 
Vrijdag 26 februari
15.30 tot 18.30 uur:
Socratisch Café

20.00 tot 23.00 uur:
Open Poëziepodium

Zondag 28 februari
15.00 tot 17.30 uur:
Jazz Jamsessie
o.l.v. Truus Engels & friends

Nieuwsbrief Lydia
januari & februari 2016

Het nieuwe jaar is weer volop in beweging. Ook bij Lydia zindert het weer van de activiteiten en goede voornemens. In deze nieuwsbrief praten we u bij over
Indien u geen prijs stelt op het ontvangen van deze nieuwsbrief, dan vindt u onderaan deze mail een link (uitschrijven van nieuwsbrief) die u maar hoeft aan te klikken om ervan verlost te zijn.

 
Computerles


Tegenwoordig is er in bijna elk huishouden wel een computer in de vorm van een laptop of een tablet. Maar niet iedereen kan er meteen even handig mee werken. 
Bij Lydia krijgen we regelmatig de vraag of er computerles wordt gegeven en dat doen we inderdaad: zie de lijst van onze activiteiten op blz 8 en 9 van de Huis van de Wijk krant (die huis-aan-huis wordt verspreid in het Museumkwartier en de Apollo- en Willemsparkbuurt en altijd gratis kan worden meegenomen uit huize Lydia).
Maar we hebben nog te weinig vrijwilligers om deze mensen wegwijs te maken in de digitale wereld. Daarom doen we deze oproep:
Bent u goed met computers en wilt u graag iets betekenen voor een ander? En tegelijk ontdekken hoeveel voldoening het geeft om kennis over te dragen? 
Meld u zich dan aan (via m.vanderwerf@combiwel.nl) als vrijwilliger, docent computerles en wij faciliteren de ruimte en de mogelijkheden om dit te kunnen doen. 

 

 

De koe is niet meer: vacature voor een nieuwe spaarpot

Ze heeft nooit een naam gehad. Op zich wel vreemd voor zo’n mal gestileerde, maar vrolijk uitziende koe met een mooie bestemming. 
Ze deed haar dienst op de bar om geld te verzamelen voor de vrijwilligers. En dat deed ze al jaren. Ze was onze fooienpot.
Zelfs toen haar onderkant kapot ging werd de boel nog met plakband bij elkaar gehouden. Steeds weer lapten we haar op zodat ze daar aan de bar de vrolijke koe kon blijven uithangen.
En toen brak zij. De breuklijn schuin over haar poten en buik heen. Lijmen had geen zin meer, er was teveel schade en ze zou niet meer kunnen doen waarvoor ze nodig was. 
Wanneer de vrijwilligers de bardienst begonnen kwamen zij erachter dat de koe er niet meer was. De ene na de ander kwam met een ‘aaaah! wat jammer!’ of ‘oh nee, echt waar?’ het kantoor van Lydia binnen. 
Nu zijn we dus op zoek naar een nieuw vrolijk huisdier in de vorm van een spaarpot c.q. fooienpot.
En dit is onze vraag aan u: heeft u nog ergens een vrolijke spaarpot over die u graag een tweede leven gunt en als fooienpot op de bar bij Lydia ziet staan? 
Dan nodigen wij u uit om een foto (of omschrijving) met verhaal (de oorsprong van uw spaarpot en zijn diensten tot nu toe) naar ons toe te sturen, via (m.vanderwerf@combiwel.nl), om te solliciteren naar een opvallende plek op de bar. 
In de volgende nieuwsbrief hopen wij verslag te doen van de kandidaten en welke spaarpot uiteindelijk die belangrijke functie krijgt! 

Smakelijk eten in Huis van de Wijk Lydia!
             
Menu Lydia diner voor de komende zes weken:

Na een bijzonder gezellig Kerstdiner op 17 december namen Lydia en de kokkin Donna even afscheid van elkaar, om op 7 januari weer te starten met een nieuwe reeks aan Lydia Diners. 

Wij willen u graag op de hoogte brengen van het menu en u bent van harte welkom om te komen eten. Hier kunt u de komende donderdagen van komen genieten:

14 januari:  Italiaans
-    Tomaten met mozzarella en basilicum
-    Donna’s pasta Bolognese
-    Tiramisu om je lange vingers bij af te likken 
21 januari: Indisch
-    Heldere groentesoep met verse peper
-    Indische boerenkoolstamp met runderreepjes en ketjap
-    Hangop met stroop
27 januari : Vegetarisch, ook voor vleeseters!
-    Paddenstoelen met kaas uit de oven
-    Kikkererwtenballetjes in tomatensaus, bulgur
     en andijviesalade met mosterddressing
-    Citroenkwark
4 februari :Hollandse snert
-    Verse eiersalade met roggebrood
-    Hollandse snert uit eigen keuken
-    Appelbolletje
11 februari: Zachte vis en een spannend dessert
-    Knolselderijcrème soep
-    Visrolletje in witte wijnsaus met aardappel-gratin
     en paksoi
-    Chocolade dessert met sinaasappel
18 februari: Grieks
-    Spinazieflapje met fèta
-    Moussaka (ovenschotel van gehakt, groenten en
     macaroni) met sla
-    Baklava notengebak met honing
25 februari: Spierwit menu, sneeuw of geen sneeuw!
-    Milde knoflooksoep
-    Kipragoût met gegratineerde witlof en rijst
-    Vanille ijs met geraspte witte chocolade

Voor de agenda: het Lydia Diner is op elke donderdag van 17.00 tot 19.30 uur. We gaan aan tafel om 17.30 uur. Aanmelden kan uiterlijk de woensdag ervoor tot 18.00 uur. 
Let op: 14 januari kost het 3-gangen diner diner nog 5 euro p.p., maar wegens gestegen kosten is de prijs vanaf 21 januari 6 euro p.p. Dat bedrag betaalt u ook wanneer u zich heeft aangemeld, maar niet kan komen. Afbellen kan dus ook alleen tot woensdag 18.00 uur. Er wordt namelijk scherp ingekocht naar het aantal reserveringen.
Komt u gezellig eten? Meld u dan aan via: m.vanderwerf@combiwel.nl of per telefoon: 06 415 251 99

 

 

Valentijns-diner:
Verras uw gast, uzelf èn het goede doel!

We blijven bezig in de keuken! 
Onze culinaire ster Juliana organiseert op vrijdag 12 februari om 18.00 uur in de bovenzaal van Huize Lydia een Valentijns Verrassingsdiner van 4 gangen. Inclusief een welkomstdrankje zal dat niet meer kosten dan € 12,50 per persoon. Juliana en haar vrijwilligers verzorgen voor u geheel belangeloos, op de vooravond van Valentijnsdag, een feestelijk verzorgde en onvergetelijke avondmaaltijd.
De opbrengst van deze liefdadigheidsactiviteit wordt, na aftrek van de kosten, geheel besteed aan het aanschaffen van nieuw linnengoed voor de allerarmste en bedlegerige bewoners van het bejaarden- en verzorgingshuis Ashiana in Paramaribo. 
Voor het opnemen van de bestelling van uw consumpties staan de bar-vrijwilligers van Lydia u ter beschikking. U wordt verzocht uw deelname en die van uw gasten vooraf te melden aan de bar van Huize Lydia. Om teleurstelling te voorkomen wordt u gevraagd bij die inschrijving de kosten vooruit te voldoen.  


 Huis van de Wijk Lydia
Roelof Hartplein 2a
Amsterdam, NH 1071 TT
Netherlands

Add us to your address book


uitschrijven van nieuwsbrief    mijn nieuwsbrief instellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp

Copyright © 2016 Huis van de Wijk Lydia, Alle rechten voorbehouden