Copy

 
AGENDA


donderdag 6 oktober
Denk mee over Lydia
19.30 - 21.00 uur
Aanmelden: m.vanderwerf@combiwel.nl
donderdag 20 oktober
Vredescafé
Toegang gratis
20.00 - 23.00 uur | Boven Zaal
zondag 23 oktober  
Jamsessie met Truus Engels
toegang 6 euro
15.00 - 17.30 | Boven Zaal
vrijdag 28 oktober 
Socratisch café
15.30 - 18.30 | Boven Zaal
Info: www.socratischcafenederland.nl

vrijdag 28 oktober 
Open Podium Poëzie
toegang 2 euro
20.00 - 23.00 uur | Boven Zaal

 
oktober 2016


Na een prachtige nazomer is de herfst nu toch echt begonnen. In Lydia pruttelt de koffie en zijn alle cursussen in volle gang. Bezoekers lopen in en uit (met een recordaantal op 10 en 11 september j.l.), er wordt veel muziek gemaakt en weer heerlijk gekookt. 
In deze nieuwsbrief praten we u bij over

Indien u geen prijs stelt op het ontvangen van deze nieuwsbrief, dan vindt u onderaan deze mail een link (uitschrijven van nieuwsbrief) die u maar hoeft aan te klikken om ervan verlost te zijn.


(foto: Barako)


Veel bezoek voor Huize Lydia 

De Open Monumentendag van 10 en 11 september bracht in het bijzonder een ode aan 100 jaar Amsterdamse School en dat hebben we geweten! Heel veel mensen bleken nieuwsgierig naar het typerende 'jaren twintig' interieur met de verborgen nissen en doorgangen van Huize Lydia, dat met 3835 bezoekers het meest bezocht werd, direct gevolgd door de Beurs van Berlage met 3636 belangstellenden en Het Amsterdams Lyceum met 3019 bezoekers.

Veel mensen hebben de schoonheid van Amsterdam gezien, buiten de ‘vanzelfsprekende’ parels in het centrum. In alle delen van de stad zijn monumenten die bij elkaar liggen, erg goed bezocht: met 41.000 bezoekers beleefde deze 30e editie een recordjaar!

                           
Jazz weekje eerder
 
Trouwe bezoekers van de gezellige jazz jamsessies van Truus Engels & Friends weten dat dit altijd wordt georganiseerd op de laatste zondagmiddag van de maand. Dat is meestal de vierde zondag.
Maar opgelet: ook nu de maand oktober vijf zondagen telt, is de jazz toch op de vierde zondag, dus zet 23 oktober in de agenda! 

 


 

Oproep: kom zingen bij de Opera!

De Nationale Opera organiseert in samenwerking met het Stedelijk Museum en Stichting ZOUT een bijzondere voorstelling: 'Void Space'. Een project dat zich bevindt op het grensvlak van zang en beeldende kunst en wordt uitgevoerd in de grote witte vleugel van het Stedelijk Museum.
Geïnspireerd op het orakel van Delphi zoeken de Nationale Opera en het Stedelijk Museum 140 zingende senioren om samen met twee operazangers en een handvol jongeren het publiek toe te zingen en toe te fluisteren. Wie goed luistert, ontwaart voorspellingen over de toekomst van de wereld en de kunsten. De Nederlandse Opera heeft een ouderenkoor, maar Stichting ZOUT wil ook graag oudere Amsterdammers die niet verbonden zijn aan de Nederlandse Opera bij dit project betrekken. 
De uitvoeringsdata zijn: 11 november 19.30 uur, 12 november 14.30 uur en 13 november 14.30 uur.

Nieuwsgierig? Zin om mee te zingen? Lees meer op de website van de organisatoren.


        

Lekker eten bij Lydia 


Samen eten is leuker dan in je eentje en daarom is het Lydia Diner elke donderdag weer een succes. Het is georganiseerd door en voor buurtbewoners en de ideale plek om kennis te maken met een nieuwe buur. En u kunt nog eens iemand meenemen. Voor de prijs hoeft u het niet te laten: een 3-gangendiner kost € 6,00.
Om 17.00 uur is de inloop, om 17.30 uur gaan we aan tafel en rond 19.00 uur wordt er weer afgeruimd. U hoeft dan nog niet naar huis: er is na het diner altijd de mogelijkheid om na te praten en te borrelen in de gezellige ambiance van onze Bovenzaal.

Maar let op: vanaf heden is het niet meer mogelijk om te reserveren via de mail of via de telefoon. 
Wilt u eten bij Lydia, dan kunt u aan de bar van Lydia een kaartje kopen tot woensdag 17 uur of tijdens het Lydia Diner voor het daaropvolgende diner. U kunt maximaal 2 kaartjes per persoon kopen.
Wilt u zich afmelden voor het diner, maar u heeft al een kaartje gekocht? Dan kunt u tot dinsdag 17 uur nog uw gekochte kaartje aan de bar teruggeven, en u krijgt uw geld terug. Zo kunnen wij op woensdag uw kaartje alsnog aan een ander verkopen.  
Hierbij vervallen alle andere afspraken en reserveringen die al eerder gemaakt zijn. Dit geldt ook voor de mensen met een reserveringsplek voor alle weken. 


Dit is het menu van oktober:

6 oktober Midden-Oosten
- Frisse komkommer-yoghurtsalade met pitabrood
- Arabische kip-reepjes, gestoofde paprika, couscous
- Dadelcake


13 oktober De smaken van de Elzas (vegetarisch)
- Milde knoflooksoep
- Paddestoelen-quiche, quinoa-kruidensla met noten en zaden
- Druiven met een stukje Munster


20 oktober Donna's specials
- Brabantse kippensoep met véél kip
- Pakketje zalm op een bedje van prei, aardappel-wortelgratin
- Advocaatpudding met slagroom


27 oktober Herfst
- Koolsalade met ei in een romige mosterddressing
- Gekonfijte eendenboutjes, kruidige linzen met rode ui en gebakken polenta
- Appelflapje
Tekenen en aquarelleren

De teken- en aquarelleer-groep van Huis van de wijk Lydia zou graag nog een paar deelnemers verwelkomen op woensdagochtend van kwart voor 10 tot 12.00 uur. In het tuinhuis.
Meer weten? Bel: 020-6939409 of 06-19734110. Of mail: marythun@telfort.nl
 
Overigens is er tussen 17 oktober en 13 december 2016 een expositie te zien van schilderijen en tekeningen van de begeleidster van deze groep, Marijke Thunnissen.  
Plaats: Vondelstede, Anna van den Vondelstraat 30. 
Het geëxposeerde is dagelijks te bezichtigen onder genot van een kopje koffie.
This email was sent to johan@jb16.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Huis van de Wijk Lydia · Roelof Hartplein 2a · Amsterdam, NH 1071 TT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp