Copy

ARVO on yhteiskunnallisten yritysten ja kumppaneiden verkosto.
Edistämme liiketoimintaa, joka kantaa ja kannattaa.

Jos et näe viestin sisältöä, avaa uutiskirje selaimeen.

www.arvoliitto.fi

Oikein Hyvää Bisnestä


ARVOn missio on lyhyesti ja ytimekkäästi: Oikein Hyvää Bisnestä.

Kolme sanaa, joilla kaikilla on syvempi merkitys. Oikein tekeminen tarkoittaa meille ensisijaisesti eettistä ja vastuullista johtamista ja se on ensimmäinen pilari ARVOn toimintastrategiassa. Soilikki Viljasen tuore blogikirjoitus avaa aihetta ja vastuullisen johtamisen tematiikkaa ansiokkaasti.

Miten hyvää tehdään ja miten sitä tulisi mitata? Se on puolestaan viime viikolla julkistetun Hyvän Mitta -hankkeen ytimessä. Suuren kiinnostuksen kohteena oleva hanke on toinen pilari ARVOn toimintastrategiassa.

Se, että tekee asiat oikein ja tekee hyvää ei kuitenkaan riitä. Liiketoiminnan, eli bisneksen, on se sitten yritysmuotoista tai osa järjestön tai säätiön toimintaa, tulee olla kilpailukykyistä. Tästä toimintastrategiamme kolmannesta pilarista kuulette vielä paljon lisää tulevan vuoden aikana. 

Loppusyksymme on poikkeuksellinen, sillä ARVO ja allekirjoittanut ovat saaneet valtion liikuntaneuvostolta mielenkiintoisen selvitystyön. Kerromme siitä lisää vähän alempana uutiskirjettä. ARVOn pääkontakti loka-marraskuun ajan on Soilikki Viljanen. Työmme strategian eteenpäin viemiseksi jatkuu keskeytymättä ja toivotamme kaikki verkostomme jäsenet, niin vanhat kuin uudetkin, mukaan kehittämään yhteisiä teemojamme syksyn kokouksissa ja tilaisuuksissa.

Kimmo J. Lipponen
toimitusjohtaja
ARVO
Hyvän mitta -hanke

Hyvän mitta -hanke alkoi ryminällä

ARVOn koordinoima Hyvän mitta -hanke polkaistiin vauhdilla liikkeelle alkuviikosta. Hanke on jo herättänyt paljon kiinnostusta niin järjestökentässä, yhteiskunnallisissa yrityksissä kuin muidenkin toimijoiden keskuudessa.

Lue lisää nettisivuiltamme. Siellä kerromme myös, mitkä toimijat ovat päässeet hankkeeseen mukaan esimerkkicaseiksi työkalujen kehittämiseen.

Katso video YouTubessa klikkaamalla kuvaa

Hyvän mitta – Mistä onkaan kyse?

Riku Rantalan isännöimän Hyvän mitta -videon ovat katsonut netissä ja useampi tuhat ihmistä. Video kertoo hankkeemme perusidean "selkosuomella".

Vuoden ARVO-teko -palkinnon pokkasi
SOS-Lapsikylän Varkauden malli

”Tämä on meille tärkeä kunnianosoitus ja vahvistus sille, että olemme tehneet oikeita asioita. Toivottavasti palkinto herättää kiinnostusta ja pystymme sen ansiosta monistamaan mallimme myös uusiin kuntiin ja kaupunkeihin”, iloitsi Kati Palsanen, SOS-Lapsikylän kehitysjohtaja (kuvassa keskellä) ARVO-teko-palkinnon julkistamisen jälkeen. Kuvassa myös SOS-Lapsikylän toimitusjohtaja Marja Pajulahti (oik.) ja Varkauden mallin kehittämisessä mukana ollut konsultti Jonna Heliskoski. (Kuva Mikael Ahlfors/Keksi)

Varkauden malli on SOS-Lapsikylän ja Varkauden kaupungin yhdessä perhepalveluihin kehittämä malli, jonka tavoitteena on lisätä palveluiden vaikuttavuutta ja vähentää kustannuksia.

Kunniamaininnan myönsimme tämänvuotisessa kisassa Y-säätiön M2-Kodeille.

Lue lisää palkituista ja palkintoperusteista

ARVOn blogissa: Yhteiskunnallisissa yrityksissä syntyy yhteiskunnallisia innovaatioita

”Jos kunnat ja yhteiskunnalliset yritykset laittaisivat hynttyynsä yhteen, kunnat saisivat palvelutuotantoonsa kovasti kaivattuja innovaatioita. Mitä luultavimmin yhteistyössä säästyisi myös yhteiskunnan varoja”, kirjoittaa Soilikki Viljanen blogissamme.

Lue lisää

Kimmo J. Lipposelle kiinnostava tehtävä: selvittää suomalaisen huippu-urheilun tilan

Valtion liikuntaneuvosto on kutsunut ARVO-liiton toimitusjohtajan Kimmo J. Lipposen  tekemään arvion suomalaisen huippu-urheilun tilasta. Lipposen tehtävänä on arvioida, missä Suomen huippu-urheilu menee nyt ja suositella kehityskohteita jotta suomalaisurheilijat menestyisivät myös tulevaisuudessa.  

Kimmo Lipposen ollessa poissa joulukuun puoliväliin saakka ARVOn vt. toimitusjohtajana toimii Soilikki Viljanen.

TAPAHTUMIA JA KOULUTUKSIA

Koulutus: Yhteiskunnalliset vaikutukset myyntivaltiksi
10.11. klo 9–12, Helsinki

Vaikuttavuuden osoittaminen on päivän sana. Tule aamupäiväkoulutukseen oppimaan, miten siitä tehdään myyntivaltti oikeita asioita mittaamalla ja viestimällä niistä tehokkaasti. Koulutus sopii sekä arvioinnin alkuvaiheessa oleville että jo pidemmälle ehtineille. 

ARVO-liiton jäsenyrityksille alehinta!
Mukaan mahtuu 20 nopeinta.

Lue lisää ja ilmoittaudu

FINSERNin tutkimuskonferenssi
8.11., Helsinki

Päivä tarjoaa uusinta tutkimustietoa yhteiskunnallisista yrityksistä. Kansainvälisenä vieraana Dr. Michael Roy Glasgow Caledonian yliopistosta. Royn puheenvuoron aiheena on kriittinen ja teräväkin analyysi siitä, mikä on yhteiskunnallisten yritysten ja ei-valtiollisten toimijoiden rooli sosiaali- ja terveydehuoltoalalla.
Lisätietoja: Harri Kostilainen, p. 040 501 9394, harri.kostilainen[at]diak.fi.

UUTISIA

Osallistujat Sitran Vaikuttavuuskiihdyttämöön on valittu

Sitran kolmas Vaikuttavuuskiihdyttämö alkaa lokakuussa, ja mukaan pääsi 49 hakijan joukosta 10 osallistujaa.

Lue lisää 

Sitra julkaisi oppaan vaikuttavuuden hankintaan

Sitra on julkaissut julkiselle sektorille oppaan vaikuttavuuden hankintaan.
Lue lisää ja lataa opas omalle koneellesi.

Liity jäseneksi

JÄSENENÄMME SAAT

Liity jäseneksi
Lue lisää Arvo-liitosta
Facebook
Twitter
Sähköposti
© 2016 Arvo-liitto ry, Oikeudet muutoksiin pidätetään. Tämä sähköposti lähetettiin osoitteeseen <<Sähköposti>> 
Jos et halua vastaanottaa viestejä,
peruuta uutiskirjeen tilaus tästä.

Muuta tilauksen asetuksia tästä

Tilaa uutiskirje tästä

Email Marketing Powered by Mailchimp