Copy

Arvo on yhteiskunnallisten yritysten etujärjestö.
Edistämme liiketoimintaa, joka kantaa ja kannattaa.

Jos et näe viestin sisältöä, avaa uutiskirje selaimeen.

Arvoliitto

Vastuullisuus ja vaikuttavuus näkyviksi

Vuosi 2016 on lähtenyt vauhdilla liikkeelle. Ympärillä vellovien vilppiskandaalien, pakolaiskriisin ja yhteiskuntasopimuksen väännön keskellä näyttää siltä, että vuodesta on tulossa varsinainen vastuullisen johtamisen teemavuosi.

Yhteiskunnalliset yritykset ottavat vastuullisen toiminnan tosissaan. Tässäkin Uutiskirjeessä on hienoja esimerkkejä siitä miten jäsenyrityksissämme edistetään mm. esteettömyyttä, yhteisöllistä asumista ja ihmisläheistä vastaanottokeskustoimintaa.

Eettisen ja vastuullisen johtamisen edistäminen on yksi ARVOn päätehtävistä ja siksi olimme erittäin iloisia, kun Työsuojelurahasto ilmoitti vuodenvaihteessa myöntäneensä merkittävän osarahoituksen 2, 5 vuoden pituiseen tutkimus- ja koulutushankkeeseemme: Eettisyys ja innovaatiot yhteiskunnallisissa yrityksissä (hankkeesta lisää alla).

Olemme parhaillaan mukana kokoamassa vastaavia hankkeita myös yhteiskunnallisen vaikuttavuuden todentamisen ja yhtenäisen laatujärjestelmän ympärille, mutta niistä lisää seuraavassa Uutiskirjeessä.

Sisällöllisten päätavoitteiden lisäksi jatkamme erinomaisesti alkanutta yhteistyötä Sitran vaikuttavuusinvestointiohjelman kanssa uusien rahoitusmallien kehittämisessä. Viestintä- ja vaikuttamistyö on aktivoitunut viestintäryhmämme toimesta loppusyksystä toden teolla, ja jatkuu 25.4. Viestintäpäivässä. Odotamme päivää innolla, sillä yhteinen edunvalvonta kaipaa kipeästi lisää konkreettisia työkaluja.

Kimmo J. Lipponen
toimitusjohtaja
ARVO

Nyt pannaan viestintään vauhtia!

ETLAn raportissa patisteltiin yhteiskunnallisia yrityksiä arvioimaan yhteiskunnallista vaikuttavuuttaan ja viestimään nykyistä paremmin. Tule hankkimaan potkua vaikuttavuuden arviointiin ja viestintään teemapäivästä, jonka ARVO järjestää jäsenyrityksilleen 25. huhtikuuta klo 11 - 16.

Päivän aikana kuulemme yritysten esimerkkejä siitä, miten ne mittaavat oman toimintansa vaikuttavuutta ja opimme, kuinka omat tekemiset ja tavoitteet viestitään tehokkaasti.

Tule mukaan – yksin, kaksin ja kolmisin! Päivä on tarkoitettu paitsi yritysten viestijöille ja markkinoijille myös toimitusjohtajille ja muille avainhenkilöille. Tutustu päivän ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 21.4. mennessä.

ARVO tutkii: Mikä erottaa yhteiskunnallisen yrityksen muista yrityksistä?

ARVO-liitossa on alkanut tutkimushanke, jossa kartoitetaan ja kehitetään yhteiskunnallisten yritysten liiketoimintamallia. Tarkoituksena on muun muassa selvittää, mitkä ovat yhteiskunnallisten yritysten vahvuuksia.

Tutkimuksen vastuuhenkilö on Soilikki Viljanen, ja mukana ovat seuraavat yritykset: Aspa-säätiö, Autismisäätiö, Helsingin Diakonissalaitoksen yhteiskunnallinen konserni, Kierrätysverkko Oy, Kuntoutuskeskus Kankaanpää, Setlementtiasunnot Oy, Valo, valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry sekä Y-säätiö.

Lue lisää

TULEVIA TAPAHTUMIA

ARVOn vuosikokous 25.4. klo 10

ARVOn sääntömääräinen kevätkokous pidetään maanantaina 25.4. klo 10 - 11 Eteläranta 10:ssä. Kokouksen jälkeen klo 11 alkaa viestintään ja vaikuttavuuden arviointiin pureutuva seminaari.

HDL aloittaa Pakolaisdialogit


Puhumme toistemme ohi, jäämme poteroihin, suutumme ja toivomme väärämielisille pahaa. Onko nykyinen maahanmuuttokeskustelu tuomittu epäonnistumaan? Helsingin Diakonissalaitos ei suostu uskomaan, vaan kerää vuoden aikana saman pöydän ääreen eri osapuolia keskustelemaan – löytämään yhteistä maata niin liian sinisilmäisten kuin liian kriittisten jalkojen alle. Ensimmäinen Pakolaisdialogi järjestetään tänä keväänä.

Uusimmat kirjoitukset ARVOn blogissa

Joko seuraat blogiamme, jossa yritämme tuoda konkretiaa siihen, mistä yhteiskunnallisessa yritystoiminnassa on kyse. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia kirjoituksista. Lähetäpä omasi!

Uusimmat blogauksemme:

Juha Kaakinen: Asunnottomuuden ennaltaehkäisy edellyttää yhteistyötä 

Olli Holmström: Yksinkertaiset asiat ratkaisevat sote-pelin

Kimmo J. Lipponen: Millä ehdoilla kilpailuttaisit oman lapsesi kodin?

ARVON JÄSENYRITYSTEN KUULUMISIA

Aspa-säätiö: ”Hallituksen tavoite esteettömyydestä ei riitä tulevaisuuden tarpeisiin”

Hallitus suunnittelee, että uudisrakentamisen esteettömyysvaatimuksia lievennettäisiin osana normitalkoita. Aspa-säätiö varoittaa, että kun väestö ikääntyy, esteettömiä asuntoja tarvitaan vuonna 2030 jo miljoona. Nyt määrästä on olemassa vasta kolmannes.

Lue lisää

Setlementtiasunnot: ”Yhteisökoordinaattoreilla on iso merkitys asuintaloissa”

Setlementtiasunnot on selvittänyt, miten heidän taloissaan toimivat yhteisökoordinaattorit vaikuttavat ikäihmisten kokemaan hyvinvointiin. Kävi ilmi, että koordinaattorien ja yhteisöllisen asumismuodon ansiosta asukkailla on tavallista vähemmän mm. masennusta ja kaatumisia ja he tarvitsevat laitoshoitoa myöhemmin kuin ikätoverinsa.

HDL: ”Haluamme luoda vaikuttavaa ja ihmisläheistä vastaanottotoimintaa”

”On tärkeää, että maahan muuttavat ihmiset löytävät paikkansa ja kotiutuvat Suomeen hyvin ja yhteiskuntaa rikastuttavasti. Helsingin Diakonissalaitos on kokonaisvaltaisten ja pitkien palveluketjujen avulla saanut aikaan vaikuttavia tuloksia monien erityisryhmien parissa. Nyt tuomme tämän toimintamallin vastaanottotoimintaan”, sanoo Helsingin Diakoniaopiston rehtori ja toimialajohtaja Merja Pentikäinen.

Lue lisää

Myös Setlementtiliiton Viittakivi Oy panostaa turvapaikanhakijiden kotiuttamiseen

Viittakivi Oy ja Itä-Suomen yliopiston Savonlinnan yksikkö aloittivat tammikuussa yhteistyön, jossa kehitetään uusia ratkaisuja turvapaikanhakijoiden kotiuttamiseen ja kielen oppimiseen. Viittakiven yksiköissä on panostettu myös sukupuolten tasa-arvon kouluttamiseen ja käyty yhteisillä pilkkiretkillä.

Lue lisää

Liity jäseneksi

JÄSENENÄMME SAAT

Liity jäseneksi
Lue lisää Arvo-liitosta
Facebook
Twitter
Sähköposti
© 2016 Arvo-liitto ry, Oikeudet muutoksiin pidätetään. Tämä sähköposti lähetettiin osoitteeseen <<Sähköposti>> 
Jos et halua vastaanottaa viestejä,
peruuta uutiskirjeen tilaus tästä.

Muuta tilauksen asetuksia tästä

Tilaa uutiskirje tästä

Email Marketing Powered by Mailchimp