Copy
Nieuwsbrief van Stichting IJsselhoeven
IJsselhoeven nieuwsbrief 11 augustus 2019
  • programma IJsselhoevenfestijn op 31 augustus
  • gratis plantgoed beschikbaar via Stichting Landschapsbeheer Gelderland
  • slotgrachtconcert op de Haere
Als u uitgerust en verkwikt van vakantie weer terug bent in ‘t (IJssel-)land, zet dan zaterdag 31 augustus in uw agenda. Dan vindt namelijk het IJsselhoevenFestijn plaats op klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Onderstaand het programma voor deze unieke dag. Toegang is gratis en het is vrij in- en uitlopen: u kunt zelf bepalen of u het hele programma bijwoont of slechts een deel. Maar mis het zeker niet!
 
Dagprogramma IJsselhoevenFestijn zaterdag 31 augustus

10:00 – 11:30 Kloosterboerderijen, Luiken en Riet
Met een vertelling van Clemens Hogenstijn over kloosters in de IJsselvallei, Annemarieke de Kloet over het kloosterboerderijenboek. Wim Nugteren verhaalt over Luiken en Riet en presenteert nieuwe uitgaven van IJsselhoeven. Uniek beeldmateriaal van de videoclub uit Welsum.

11:30 – 13:00 en 14:00 – 15:00 Excursie, markt en muziek
Markt met alles rondom luiken en riet. Rietdekkers, rietsnijders, timmerman, schilder. Stands van enkele organisaties en bedrijven. Excursie door het voormalige klooster Nieuw Sion, van alles over cider uit de IJsselvallei van Iessel Cider. Verlevendigd met klezmer muziek van Marak. Lunch mogelijkheid.
 
13:00 – 14:00 IJsselhoeven 15 jaar
We vieren het 15 jarig bestaan van Stichting IJsselhoeven door een heropvoering van historische gebeurtenissen rondom de oprichting destijds. Ook staan we uitgebreid stil bij het afscheid van Wim Jansen, en bedanken hem voor al die jaren tomeloze inzet als historisch bouwkundige voor Stichting IJsselhoeven. Iedereen die met Wim te maken gehad heeft, wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn!
 
15:00 – 17:00 Première Kring Lopen
Locatietheater waarin ons energieke jaar uitgebreid aan de orde komt. Iedereen heeft het over duurzaamheid, klimaat, energie, over andere vormen van voedselproductie. Maar als het om maatregelen gaat krijgen we meestal ruzie. Kan dat niet anders? Daarover heeft IJsselhoeven samen met de Boerengroep & Inspringtheater uit Wageningen een interactieve voorstelling gemaakt. Meepraten mag.
 
Resumerend:

IJsselhoevenFestijn, zaterdag 31 augustus van 10 - 17 uur Nieuw Sion, Vulikerweg 6, 7431 PJ Diepenveen. Entree is gratis. Koffie en thee ook. Een lunch is mogelijk tegen betaling. Aanmelden is niet nodig. Zegt het voort!

 

“Doe mee en plant! 100.000 bomen en struiken in Gelderland”

De ambitie van de Provincie Gelderland is te streven naar een energieneutraal Gelderland in 2050. Een van de concrete maatregelen voor realisatie is de extra aanplant van bomen en struiken. In opdracht van de Provincie is Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) diverse acties gestart, te weten herstel coulissenlandschap Achterhoek, herstel heggen en hagen in het Rivierengebied, herstel houtsingels op de Veluwe en een actie voor de aanplant van schaduwbomen. Aankomend plantseizoen wil men 100.000 extra bomen en struiken aanplanten.  

Grondeigenaren in de provincie Gelderland kunnen de beplanting kosteloos krijgen, mits zij aan een aantal voorwaarden voldoen. Voor meer informatie, voorwaarden en aanmeldformulieren klik hier voor de website van Landschapbeheer Gelderland.Tip: als je je opgeeft, is het handig om dit te doen via het formulier dat bestemd is voor eigenaren op de Veluwe, aangezien de uitdeeldagen per regio georganiseerd gaan worden; wellicht in de buurt dus.

Slotgrachtconcert op de Haere

IJssellandschap organiseert op 24 augustus het Slotgrachtconcert op Kasteel de Haere in Olst, samen met Orkest van het oosten! Picknickmand en kleedje/stoelen mee en lekker genieten van de omgeving en een orkest dat de sterren van de hemel speelt. Thema Liefde en Oorlog. De lieflijkheid van De Haere met de dreiging achter je met de bunkers/IJssellinie. Klik hier voor meer informatie.


 

Ontvang je  deze nieuwsbrief nog niet standaard in je mailbox (of ken je mensen die onze informatie ook willen ontvangen?) Abonneren kan gemakkelijk via de link op de contactpagina van www.ijsselhoeven.nl  Je kunt ons uiteraard ook via facebook, twitter en instagram volgen.
 

 Stichting IJsselhoeven
www.ijsselhoeven.nl
info@ijsselhoeven.nl

Als u een account heeft op de website kunt u daar uw nieuwsbrief instellingen aanpassen.

Ik wil geen nieuwsbrieven meer ontvangen van Stichting IJsselhoeven

Email Marketing Powered by Mailchimp