Copy
Nieuwsbrief van Stichting IJsselhoeven
(Gecorrigeerde versie vanwege aantal niet functionerende verwijzingen)

IJsselhoeven nieuwsbrief 12 september 2019

In deze nieuwsbrief:
  • Open monumentenweekend 14 en 15 september
  • Sapdag in Eefde op 22 september en op 5 oktober in Nijbroek
  • Kring Lopen, de volgende voorstellingen
  • Dag van de IJssel
  • Oproep van de penningmeester
Frisse nachten doen al denken aan de herfst. Eerst genieten we nog even na van het succesvolle IJsselhoevenFestijn van 31 augustus op de kloosterboerderij bij Nieuw-Sion. Klik hier voor een uitgebreide terugblik.Een deel van onze vrijwilligers is echter al weer hard aan de slag in de voorbereiding op een aantal activiteiten en evenementen dat op stapel staat. Hieronder een kleine bloemlezing.
 
Open Monumentenweekend  14 en 15 september, onder meer in Den Nul, Marle en Angerlo

Tijdens het open Monumentenweekend is onder andere IJsselhoeve Bissems Hofstede in Marle te bezichtigen. Als extraatje verzorgt historicus Ewout van der Horst aldaar op 14 september tweemaal (om 11 en 14 uur) een korte lezing gebaseerd op zijn boek “Knecht op Bissems Hofstede” dat vorig jaar werd gepubliceerd.IJsselhoeve Hof van Duur op Den Nul aan de Damshoekweg 2 is ook de hele dag opengesteld voor bezoek. Naast de mooie oude hoeve is op het terrein ook een permacultuurtuin en een hoogstam boomgaard aangelegd. 

Ook in Angerlo kan een prachtige route met als thema “Expo in Monument” gevolgd worden. In deze route is de monumentale boerderij de “Enghuser Molenacker” opgenomen, gebouwd in 1805,  Klooster 10 in Angerlo. Ook boerderij Mariëndaal aan de Mariëndaalsweg 16 is dat weekend opengesteld voor bezoek. Voor meer info zie het bericht op de IJsselhoeven website of ga naar www.openmonumentendag.nl
 
Sapdag & meer in Eefde op 22 september

Op zondag 22 september wordt voor de vijfde keer op boerderij ’t Valcke in Eefde de zogenaamde “Sapdag” georganiseerd. Je kan je fruit laten persen door de Welsumse sapmobiel. Te persen fruit dient van te voren per mail aangemeld te worden bij inekelenselink@ijsselhoeven.nl
 
Op de deel is een markt met ambachtelijke streekproducten zoals jam, meel, honing en walnoten. Voor kinderen zijn er leuke doe-activiteiten. Ook is er theater in de boerenschuur, optredens van muziekvereniging Concordia en een rondleiding door de boerderij onder leiding van Wim Jansen. Voor elk wat wils dus. Klik hier voor nadere informatie.Zaterdag 5 oktober: Sapdag op de Blankemate in Nijbroek
 
Op zaterdag 5 oktober vindt van 10.00 tot 16.00 wederom de traditionele sapdag op IJsselhoeve De Blankemate plaats. Naast het persen van vooraf aangemeld fruit wordt het geheel wederom omlijst met een kleine markt met streekproducten en een aantal leuke activiteiten. Meer info en aanmelden via www.welsumsesapmobiel.nl
 
Dag van de IJssel

Dag van de IJssel belooft een dag vol aandacht voor cultuur, erfgoed, landschap, natuur, milieu én de mensen te worden. Een dag met verschillende activiteiten op allerlei terreinen dus. Iedereen kan aanhaken: het idee is dat bewoners, culturele organisaties, culturele makers en bedrijven zelf langs de gehele IJssel een IJssel-gerelateerde feestelijke/inhoudelijke activiteit organiseren, gelinkt aan de rivier. De communicatie over de Dag van de IJssel is dezer dagen echt begonnen, met elke paar dagen een Nieuwsflits met programmaonderdelen. Via de website www.beleefdeijssel.nl kun je je zelf ook aanmelden voor de nieuwsbrief.
 
Theater Kring Lopen … het vervolg

Na de première tijdens het grootse IJsselhoevenFestijn op 31 augustus speelt Theater Kring Lopen op vrijdagavond 4 oktober bij Natuurboerderij De Mhene in Hall, gemeente Brummen. Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door lokale energiecoöperatie BrummenEnergie in samenwerking met Stichting IJsselhoeven. Iedereen die de première van dit interactieve theater gemist heeft, is van harte welkom op 4 oktober in Brummen! De avond start om 19.30 uur. Kaarten kosten 10 euro per stuk, inclusief een kopje thee of koffie bij aankomst. Aanmelden via: https://brummenenergie.nl/activiteiten/eventsWe zien in het stuk een boerengezin, een burger, een ambtenaar en een jonge boer. Lukt het om een zonnepark te bouwen of een windmolen te plaatsen? Hoe reageert de buurt? Welke keuzes hebben ze en wat zijn hun overwegingen als ze mee willen doen? Een theaterstuk dat de problematiek rondom de energietransitie op bijzondere wijze in beeld brengt.

Verder zijn er voorstellingen van Kring Lopen op zaterdagmiddag 5 oktober op boerderij de Munnikenhof in Rheden, en zondagmiddag 13 oktober op de Johannahoeve te Deventer. Klik hier voor alle speeldata en locaties.

Van onze penningmeester

Onze stichting heeft op 31 augustus haar 15-jarig bestaan mogen vieren en iedereen die daarbij aanwezig is geweest, heeft kunnen horen en ervaren wat wij in deze tijd allemaal hebben gedaan en bereikt. Dat deze projecten grotendeels gefinancierd worden met geld van diverse overheden en organisaties, moge duidelijk zijn. De stichting zelf wordt echter niet ondersteund. Om deze mooie projecten te kunnen blijven doen, zijn we daarom afhankelijk van donateurs. Daarom mijn oproep aan iedereen die nog geen donateur van onze stichting is: Meld je aan als donateur !

Dit kan via de donateurspagina op de website of via de aanmeldformulieren, die tijdens al onze activiteiten beschikbaar zijn.
 

Tenslotte, ken je mensen voor wie deze informatie wellicht interessant is, stuur gerust door. Of nog beter: attendeer hen op de mogelijkheid zich te abonneren op deze nieuwsbrief via de contactpagina van www.ijsselhoeven.nl . Ons volgen via twitter, facebook en instagram kan uiteraard ook.
 

 Stichting IJsselhoeven
www.ijsselhoeven.nl
info@ijsselhoeven.nl

Als u een account heeft op de website kunt u daar uw nieuwsbrief instellingen aanpassen.

Ik wil geen nieuwsbrieven meer ontvangen van Stichting IJsselhoeven

Email Marketing Powered by Mailchimp