Copy
Activiteitennieuwsbrief van IVN De Maasdorpen
Bekijk deze e-mail in de browser
Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>,
IVN De Maasdorpen maakt  jong en 'oud' graag attent op een boeiende herfstwandeling voor hun leden en alle andere belangstellenden.

Vierseizoenenwandeling: HERFST
In de Castenrayse vennen

Dit is de  vierde en afsluitende wandeling van seizoenswandelingen  in ’de Pes’.
Elk seizoen biedt de natuur zijn eigen  ‘aardigheden’. Bij de herfst denken we dan meteen aan paddenstoelen.  Maar zullen we er dit jaar veel zien in de Castenrayse Vennen? De afgelopen maanden viel er weinig neerslag. De laatste dagen is er wat dat betreft iets 'goedgemaakt', maar of het genoeg is voor de padddenstoelen? De meeste paddenstoelen gedijen immers het best in een wat vochtiger omgeving. Afwachten dus wat het weer de komende week verder gaat doen en hoe dat uitpakt voor de ontwikkeling van de paddenstoelen in de Pès.
De vennen staan ondanks de regen van de laatste dagen bijna droog en het grondwaterpeil is laag voor dit, normaal gesproken, natte gebied. En hoe gaat het uitpakken voor de andere planten en dieren die in het Castenrayse Broek gewend zijn te (over)leven in dit natte gebied? Verder is  de vraag hoe verdroging van dit mooie natuurgebied in de toekomst voorkomen wordt?
Ook op andere vragen hopen we tijdens deze wandeling antwoord te krijgen, zoals hoe bereidt de natuur zich voor op de komende winter en welke signalen zetten plant en dier ertoe aan om zich voor te bereiden op de komende winter?
Het weer is de komende week ongewis, maar houd rekening met een natte ondergrond, die minder gemakkelijk begaanbaar is. Hoge wandelschoenen of laarzen komen dan goed van pas. Bij voorgaande wandelingen viel het reuze mee wat insecten betreft,  maar neem uit voorzorg een goed beschermend middel mee.
Iedereen is van harte welkom bij de laatste seizoenswandeling van dit jaar!

Net als bij de zomerwandeling starten we aan de Castenrayse kant.

Agenda vanaf 15 oktober

Denkt u nog aan de clubkas-actie? Het kan vandaag en morgen nog! Kost u niks maar levert IVN de Maasdorpen wat op!

 


  • Herfstwandeling zondag 15 oktober.
  • Start: Rietweg, Castenray 10:00 uur. Kaartje
  • Informatie  Bea Geurts,  077 3987323

Foto: Bea Geurts