Copy
Een illustratieve update van Illustratiestudio Githa.
Bekijk deze mail in je browser
Githa.eu
LinkedIn
Instagram
Facebook
Email

Illustratieve Update

Illustratiestudio GithaWaarom zou je voor illustraties kiezen in plaats van foto's?

Het antwoord daarop is natuurlijk een persoonlijke overweging, maar laat ik in ieder geval de voordelen voor je op een rijtje zetten. In een lijstje. Want ik las in de Quest dat we met z'n allen gek zijn op lijstjes en ik please de mensheid graag.

Zie hier: Een pleidooi voor illustraties (geen aanklacht tegen foto's dus!)
De 11 voordelen van een illustratie (deel 1)
Voordelen nummer 7 tot en met 11 vind je in de volgende Illustratieve update

1. Onderscheiden


Met illustraties heb je meer mogelijkheden om een onderscheidende identiteit vorm te geven. We zijn allemaal uniek en willen dat graag zo houden. Dan wil je toch ook geen dertien-in-een-dozijn plaatje bij je artikel? Of bij je proefschrift waar je maandenlang op gezwoegd hebt?
illustratie over cyberpesten

2. Verhaal

Vaak kun je veel meer vertellen met een illustratie, meer verhaal toevoegen. En jij houdt wel van een verhaaltje, nietwaar? Misschien wel een verademing naast een droge lap tekst.

Ik heb het over verhalend beeld ten opzichte van sfeerbeeld. Met name sfeerzettende stockfoto's die eigenlijk bij elk onderwerp wel passen. In illustraties kan je meer fantasie kwijt of dieper op het onderwerp ingaan.

3. Poëzie


Je  mág natuurlijk wel uitsluitend sfeerbepalend beeld laten zien, als je wilt. Zoals met een headerfoto van random opgestapelde stenen als je mindfulnesstrainer bent. Maar net iets meer inhoud kan geen kwaad. Onderschat je lezer/kijker/publiek niet! Ze snappen meer dan je denkt.

Dus wees niet bang om met een illustratie jouw poëtische kant en jouw filosofische kant wat meer te benadrukken.

4. Andere kant belichten


Kijk verder! Belicht je onderwerp eens van een andere kant. Dat kan heel prima zonder dat je de connectie met de tekst verliest. Je hebt met illustraties gewoonweg meer mogelijkheden, zoals keuze in details die je naar voren wilt laten komen.

Je hoeft natuurlijk zelf niet per se verder te kijken. Dat doet de illustrator wel voor je. Laat je eens verrassen door de ingevingen van de illustrator. Wat ons brengt bij punt 5.

5. Verrassen


Je kunt een opdracht in totale vrijheid bij je gekozen illustrator neerleggen en je lekker laten verrassen. Het is namelijk altijd een cadeautje, ik zweer het je.

Jij verrast op jouw beurt weer anderen. Je valt alleen al op doordat je een illustratie hebt gekozen in plaats van een foto. En vooral als het een kwalitatief goede illustratie betreft.

6. Humor


Bij humor denk je aan comics, maar in heel veel ander tekenwerk zit ook humor. Van breeduit lachwekkend tot subtiele grapjes om bij te grinnikken. Dit doen wij illustratoren door bijvoorbeeld emoties te benadrukken, door onderwerpen uit hun context te trekken of hilarische details te vergroten.

Humor in een illustratie kan een zware tekst net wat toegankelijker maken. Zonder dat het ongepast wordt.
Dit was deel 1 van de 11 voordelen van een illustratie. Volgende maand stuur ik je deel 2 met de punten 7 t/m 11.

Wil je ook graag verrast worden met een illustratie? Of je door middel van een illustratie juist van je poëtische kant laten zien? Mail me! 
Githa, ik ga je mailen :)
Op dit moment werk ik aan een informerende animatie en maak ik een kinderboek. Meer weten? Mail me of wacht de volgende illustratieve update af.
Copyright © 2019 Illustratiestudio Githa.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp