Copy
En nedlukningsrejse, flere fremtidsscenarier og ledige lejligheder
Se denne e-mail online

NYT fra Købnerkirken  #10

24. april 2020                en fri kirke for alle

EN NEDLUKNINGSREJSE 
Det tog mig næsten på slaget tre uger at vende mig til den nye, nedlukkede hverdag. Jeg har valgt at være i kolonihaven i Ishøj Landsby. At være i kolonihaven betyder normalt, at jeg ikke kommer til gudstjeneste om søndagen. Men det kan jeg nu. For pludselig er der blevet åbnet op for gudstjenester online og jeg har både deltaget i live-gudstjenester fra en af de andre baptistkirker og samt Købnerkirkens skriftlige gudstjenester eller videogudstjenesten, som pt nærmer sig de 600 visninger på youtube. Jeg bliver helt stolt og glad over, at Guds ord når ud til så mange. Selv står jeg for to af visningerne. Ja, jeg nuppede samme gudstjeneste to gange i træk. Sikken en luksus.
De første tre uger var præget af angst, men nu har jeg vænnet mig til tingenes tilstand. Og jeg får strikket mange karklude til kirkens julebod. Og fordi jeg ikke kender nogle ramte af covid-19 virus, så er jeg begyndt at værdsætte den ro, nedlukningen har givet mig. Min angst har næsten forladt mig, især efter jeg over telefonen bad sammen med Grete fra Bibel & Bøn. Sammen hver for sig er vi ikke alene.
Og for øvrigt, hvor er Gud henne? Han er her, hele tiden. Jeg befinder mig midt i Guds skaberværk her i kolonihaven. Guds skaberværk er så tydelig i livets cirkel, når det lille frø begynder at spire - og når solsorten synger natten ind om aftenen. Og ved I hvornår der er allermest fuglesang? Det er der tidligt om morgenen, når en ny dag gryr og bydes velkommen med serenade på serenade.
Jeg må til tider minde mig om, at det hvad end der sker, er det Guds vilje - ikke min. Jeg har valgt at have tillid til, at Gud holder hånden over os og under os og om os. Gud er allestedsnærværende og har aldrig lukket, men altid åbent og jeg kan række ud til Gud døgnet rundt. Det er da et mirakel.
- Pernille Pedersen
HVORNÅR ÅBNER KIRKEN?
Det ved vi ikke. Vi ved at forsamlingsforbuddet er gældende til 10. maj. Desuden er der forbud mod at have offentlig adgang til kirker. Døren skal være låst. Seneste udmelding fra regeringen var den d. 22. april, hvor vi fik at vide, at det bliver kort tid før den 10. maj at vi ved hvilke dele af samfundet der gradvist kan åbnes.

De politiske partier er alle kommet med ønsker til næste fase i genåbningen af Danmark. På de fleste partiers ønskeseddel er kirker ikke nævnt. Dog har Venstres kirkeordfører
Louise Schack Elholm spurgt kirkeminister Joy Mogensen: "Hvad er den sundhedsfaglige begrundelse for, at man ikke må gå ind i kirkerummet, tænde et lys og bede en bøn, når man må gå i Føtex og Harald Nyborg?" I svaret henviser kirkeministeren blot til de generalle retningslinjer om aflysningen af større offentlige arrangementer og mindske sociale aktiviteter og giver ingen forklaring på hvorfor kirker ikke engang må huse mindre forsamlinger på under 10 personer. 

I denne uge var der planlagt et møde mellem regeringen (v/ Statsministeren og Kirkeministeren) og repræsentanter for alle trossamfund i Danmark. Men mødet blev aflyst uden begrundelse. Vi kan kun gætte, men min fornemmelse er, at politikerne har mest fokus på at genåbne den del som har størst økonomisk betydning for samfundet, og derfor må kirkerne komme i anden eller tredje række?

Købnerkirkens menighedsråd holdt møde d. 23. april via SKYPE. På mødet blev to fremtidsscenarier beskrevet:
1. Vi kan gradvis genåbne kirkens aktiviteter fra mandag d. 11. maj.
2: Vi kan først genåbne kirkens tilbud fra juni måned eller måske først efter sommerferien. Lige nu planlægger vi ud fra at begge scenarier er mulige. Det betyder, at vi lige nu er igang med at planlægge kirkens gudstjenester og aktiviteter fra 11. maj. Vi er også ved at forberede os på en længere nedlukning, hvilket betyder at vi skal benytte andre måder at være sammen på: Udendørsgudstjenester, pilgrimsvandringer, online-arrangementer mv.

Uanset hvad, så er det kristne fællesskab levende og intakt. Vi er blot generet af ikke at kunne mødes fysisk i en periode. Vi skal ses igen! Vi kan da i denne tid vælge det gode at fokusere mere på at bede for hinanden og læse i Bibelen og glæde os over Guds skaberkraft som naturen demonstrerer i disse dage.   

- Jan Kornholt
LEDIGE BOLIGER TIL FRIVILLIGE
Den ene lejlighed er ledig pr. 1. juli 2020 og beliggende i ’Købnerhus’ på adressen Lærdalsgade 5, 3.th København S. Lejligheden har to værelser, nyt køkken, tre altaner og et samlet areal 52 m2. Huslejen er på 5.160 kr. pr. måned + a conto varme 500 kr. 
 Den anden lejlighed er ledig pr. 1.august 2020 og beliggende i ’Købnerhus’ på adressen Lærdalsgade 7, 3.tv København S. Lejligheden har tre værelser, nyt køkken, en altan og et samlet areal 71 m2. Huslejen er på 4.835 kr. pr. måned + a conto varme 700 kr. 

Der er til boligerne knyttet en ansættelsesaftale som frivillig medarbejder i Købnerkirkens fællesskab på ca. 4 timer om ugen. Vi søger til disse lejligheder medarbejdere der enten kan være med i Kirkens børneaktiviteter primært om søndagen eller medarbejdere til praktiske opgaver i kirkebygningen og i Købnerhus. Læs hele annoncen her... 

Hvis du er interesseret i at høre mere om lejligheden og Købnerkirkens arbejde, kan du kontakte menighedsrådets formand Andreas Højmark Søndergaard e-mail aha@dbs.dk tlf. 2849 6671 eller Nina Vang tlf. 23 71 66 13, e-mail vang.nina@gmail.com
AMAGER GOSPELKORS SÆSONAFSLUTNING
Tirsdag d. 9. juni kl. 19.00 planlægger Amager Gospelkor at afholde sæsonafslutning. Der skal være en ekstraordinær god servering ved denne festlige anledning og der er brug for nogle ekstra hænder til opgaven. Især efter denne nedlukningsramte sæson er det godt at planlægge en festlig afslutning, som forhåbentlig kan gennemføres. Vil du hjælpe til med det praktiske denne aften så henvend dig til Nina Vang der står for at koordinere opgaven: Telefon 23 71 66 13 eller e-mail vang.nina@gmail.com 
STOL KUN PÅ HAM 

Lille Guds barn, hvad skader dig? Tænk på din Fader i Himmerig!
Han er så rig, han er så god, ingen kan stå hans magt imod.
O, Gud ske lov!

Føden og klæden, hus og hjem, skulle Guds børn gå vild om dem?
Mennesket lever af Guds ord, hjemme har børn, hvor fader bor.
O, Gud ske lov!

Lille Guds barn i verden her, hold dig da til din Fader nær!
Spørg om hans magt og kærlighed, stol kun på ham og hvil i fred!
O, Gud ske lov!

Føden og klæden nok du får af ham i morgen som i går.
Og når hans sol for dig går ned, arver du al hans herlighed.
O, Gud ske lov!

- N.F.S. Grundtvig 1855

VELBESØGTE GUDSTJENESTER
Vi kan ikke samles i kirken til gudstjeneste, men vi har i stort tal besøgt de gudstjenester vi kan været sammen om på nettet:
Søndag d. 22. marts 235 besøgende
Søndag d. 29. marts 194 besøgende
Søndag d. 5. april 140 besøgende
Søndag d. 12. april 580 besøgende (YouTube)
Søndag d. 19. april 199 besøgende
Du kan se eller gense gudstjenesterne her...
Også fremover vil der hver søndag være en en onlinegudstjeneste fra Købnerkirken i en eller anden form. Find gudstjenesterne på Købnerkirkens hjemmeside eller på Facebook.
- Jan Kornholt  
HILSEN FRA PRÆSTEN
Søndag d. 19. april udsendte Jan Kornholt en hilsen til medlemmer og aktive i Købnerkirkens fællesskab. Du kan læse brevet her...
KALENDER
 • Søndag 26. april Gudstjeneste online
       Prædiken: Jan Kornholt  
 • Tirsdag 28. april 19.00 Amager Gospelkor øvelse online
 • Torsdag 30. april 16.00 Gospel Generation øvelse online
 • Søndag 3. maj Gudstjeneste online
       Prædiken: Arno Steen Andreasen
 • Tirsdag 5. maj 19.00 Amager Gospelkor øvelse online
 • Torsdag 7. maj 16.00 Gospel Generation øvelse online
 • Søndag 10. maj Gudstjeneste online 
 • Tirsdag 12. maj 16.00 Gospel Generation MINI
 • Tirsdag 12. maj 19.00 Amager Gospelkor øvelse
 • Onsdag 13. maj kl. 12.00 Bibel og bøn
 • Torsdag 14. maj 16.00 Gospel Generation KIDS
 • Torsdag 14. maj 17.00 Gospel Generation NEXT 
 • Søndag 17. maj 11.00 Gudstjeneste
       Prædiken: Jesper Mølgaard
       Musik: Simon Hinz
 • Søndag 17. maj 11.00 J-JAM for børn
 • Søndag 24. maj 19.00 'RING OF FIRE', cafegudstjeneste
       Prædiken: Jan Kornholt. Teknik: Jan Bergl. Musik: Jan Kaas,
       Kurt Pedersen, Kaare Lassen og Jesper Mølgaard
 • Mandag 25. maj 17.30 Købnerkirkens Madklub
 • Tirsdag 26. maj 16.00 Gospel Generation MINI
 • Onsdag 27. maj 12.00 Bibel og bøn
 • Onsdag 27. maj 19.00 Menighedsrådsmøde
 • Søndag 31. maj 11.00 Pinsegudstjeneste
       Prædiken: Jan Kornholt
       Musik: Laura Kjærgaard
 • Tirsdag 2. juni 19.00 Amager Gospelkors sommerkoncert
 • Søndag 7. juni 11.00 J-JAM for børn
 • Søndag 7. juni 11.00 Gudstjeneste
       Musik: Laura Kjærgaard
       Prædiken: Jan Kornholt
 • Tirsdag 9. juni 19.00 Amager Gospelkors sæsonafslutning
 • Torsdag 11. juni 16.00 Gospel Generation sæsonafslutning
Se kalenderen her: http://koebnerkirken.dk/kalender/
KONTAKT KØBNERKIRKEN


Formand menighedsrådet: Andreas Højmark Søndergaard, tlf. 2849 6671 e-mail aha@dbs.dk 
Præst: Jan Kornholt, tlf. 2149 4412 e-mail jan@kornholt.dk 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Købnerkirken og modtag hver anden uge det seneste nye fra Købnerkirken: http://koebnerkirken.dk/abonner-paa-koebnerkirkens-nyhedsbrev
Næste nyhedsbrev (nr. 11) forventes udsendt senest 6. maj 2020.
Redaktion nyhedsbrev: Pia Nielsen, Pernille Pedersen, Helene Gammelmark Pedersen og Jan Kornholt

Støt Købnerkirken: Bankkonto: 2191 0713582328.  MobilePay: 19703


Følg med www.koebnerkirken.dk 

Del på Facebook
Del på Twitter
Videresend til en ven
Copyright © 2020 Købnerkirken, All rights reserved.


Vil du ændre noget?
Her kan du opdatere dine oplysninger eller afmelde nyhedsbrevet

Email Marketing Powered by Mailchimp