Copy
Gudstjenesteløb og baptistisk historie
Se denne e-mail online

NYT fra Købnerkirken  #12

12. maj 2020                    en fri kirke for alle

GUDSTJENESTELØB 

På søndag mødes vi til en alternativ gudstjenestefejring. Menighedsrådet har lavet et lille løb, hvor posterne består af de enkelte gudstjenesteelementer. Så kom glad og find en menighedsrod i terrænet ved Naturcenter Amager under temaet ”Håb”.

Det praktiske
Turen rundt er handicapvenlig og ca 1½ km lang, så korte ben kan sagtens gå med! Der vil også være noget for børnene med børnesang og børnetale.
Af Covid-19 hensyn, skal man tilmelde sig, så vi kan lave grupper på max. 9 deltagere. Vi udsender en mail med oplysninger om de enkelte gruppers starttidspunkt lørdag eftermiddag - første gruppe sendes afsted kl. 10.00. Hvis I har ønsker til hvem I gerne vil gå med, så gør opmærksom på det, når i tilmelder jer.
I tilfælde af regn aflyser vi og gemmer gudstjenesten til et senere tidspunkt.
Da vi ikke må lave servering, opfordrer vi til, at man selv tager lidt forsyninger med, som man kan nyde bagefter. Det vil være muligt at opbevare sin kaffekurv i opstartsområdet, hvor der båder er borde/bænke og toiletbygninger - så vi håber, at vi har tænkt på det hele og glæder os til at se jer igen til en noget alternativ gudstjenestefejring.
 
Tilmelding sendes til Nina Vang: vang.nina@gmail.com - som også kontaktes hvis der skulle være spørgsmål.
 
Vel mødt!
Menighedsrådet

P.S. Nyt om kommende gudstjenester følger, så snart de konkrete retningslinjerne bliver offentliggjorte.
ONLINE ØVELSE 

Gospel Generation MINI, KIDS og NEXT kan ikke mødes til øvelse. Men Putri Dehn har valgt at lave øvelser om torsdagen via Facebook. Omkring 15 sangere deltager direkte og flere ser øvelsen senere. Du kan være med via Gospel Generations forældregruppe på Facebook. Også Amager Gospelkor har hver tirsdag under Coronakrisen haft onlinekorøvelse.  

MEDBRING SUKKER OG KOLLEKT

Indbydelse til Købnerkirkens 53 år fødselsdagsfest i 1944. Det var under besættelsen. Der er mange spændende fortællinger om hvad der skete i Købnerkirken under 2. verdenskrig. På dagen for 75 året for befrielsen udgav Baptistkirken i Danmark historien om de danske baptisters forhold til den tyske nazisme. Bent Hylleberg, har forsket i historien, og skrevet et historisk værk som nu offentliggøres som en online publikation: ”Dansk baptisme og tysk nazisme” .
Det er et meget omfattende arbejde som omhandler tiden 1930 til 1950. Historieprojektet er sat op som en hjemmeside og der findes også et selvstændigt og fyldigt afsnit om Købnerkirken under krigen som du kan finde her: Købnerkirken under besættelsen. 

PRÆSTEN HOLDER FERIE

I forbindelse med nedlukningen pga. Covid-19 afvikler Jan Kornholt pt. ferie. Derfor skal alle henvendelser til Købnerkirken kan derfor rettes til menighedsrådet til og med søndag d. 17. maj 2020.
 
SORGEN PÅ KORSET

Der er ikke noget menneske, som undgår at opleve sorg i sit liv. På et eller andet tidspunkt rammer det – det er kun et spørgsmål om, hvornår det sker.
De sidste par år har jeg oplevet en hel del sorg med mange forskellige personer, som har forladt livet.
Det har været forskelligt, hvem det har været – det har både handlet om venner, en ekstra nær ven igennem mange år – samt familiemedlemmer.
Sidste gang, det ramte mig, var forholdsvis kort tid før påske.
Jeg holder meget af at fejre påsken – at mindes Jesu store værk på korset, samt efterfølgende opstandelse på tredje dagen – er noget virkelig stort i mine øjne.
Men i år skyggede den sidste store sorg lidt for glæden ved påsken for mig.
Jeg følte mig i den grad ramt – sorgen lå tungt over min hverdag.
Jeg følte mig dybt ulykkelig, ramt af mørke, og fældede mange tårer.
Da oplevede jeg pludselig, at Jesus kom til mig, og sagde: ”Hey, du, Tina! – Du er godt klar over, at den tunge sorg, du bærer rundt på – og føler dig alene med – den tog jeg altså også med på mit kors!”
Det var virkelig et wake up call for mig!
Jeg har jo altid været klar over, at Jesus tog al min synd med på korset, så jeg kunne være sammen med vores Himmelske Far – og jeg tror også fuldt og fast på, at Han yderligere har taget al vores sygdom og smerter med.
Men lige det der med sorg, som vi også oplever her i livet – det har Han altså også taget med!
Vi behøver ikke gå alene med det – vi behøver ikke føle os nedbøjede over det – Han har taget det med på korset – den store smerte, som vi som mennesker føler, når en, vi har elsket højt, forlader os i denne verden.
Han bar sorgen for os også – der på korset.
Hans store lidelse på korset blev pludselig åbenbaret for mig på en helt ny måde.
For tænk på, hvor stort det er, at Han tog alle disse ting med, da Han blev hængt derop.
Jeg synes, det er fantastisk, når man på den måde pludselig får en ny åbenbaring af noget, som man jo egentlig godt kender til, hvis man har været kristen i mange år.
Det var også ret stort, at det var Jesus selv, der kom og mindede mig om det.
Mon ikke mange af os kender, at andre kristne,- bestemt i en god mening,- kommer og forsøger at minde os om det – og man har bare mest af alt lyst til at svare: ”lad mig nu være! ” – eller: ”ja ja!  - Det er fint! – Jeg er bare ikke modtagelig nu  - jeg er for meget i krise situation til at kunne rumme det!”
Jeg kender det i hvert fald.
Men her var det Herren Jesus Kristus selv, der kom og prikkede mig på skulderen – og så var det naturligvis noget helt andet!
Jeg vil ikke sige, at sorgen bare forsvandt – men det tror jeg heller ikke, at Jesus mener, den bare skal – Han forstår os bestemt godt, når vi sørger – men den blev pludselig meget anderledes at bære.
Jeg vil også gerne fortælle om, at jeg fik et vidnesbyrd fra min onkel, som på ingen måde er troende, om, at han oplevede min alvorligt syge faster rejse sig siddende op, kort før, hun døde.
Hun var ellers så svag, at hun faktisk intet kunne – heller ikke tale – og bestemt ikke rejse sig selv op og sidde.
Han fortalte, at hun begyndte at tale med Gud, og at hun hele to gange sagde: ”Ja Gud!  Jeg ER klar!”
På trods af, at hun som sagt heller ikke var troende.
Til allersidst bad hun min onkel om at hilse nogle forskellige en sidste gang, og bad ham derpå om at hjælpe hende med at lægge sig igen.
Og så tog Gud hende lige så stille hjem.
Det var ret fantastisk at høre denne beretning fra en ikke troende.
Så ikke alene bar Jesus vores sorg på korset også – Han tager os også ved hånden, når vi går ind i døden, og fører os til opstandelsen sammen med ham.
Ved godt, at det snart er et stykke tid siden, det var påske, - og at tingene har handlet meget om Corona den sidste tid -  men alligevel føler jeg, at det var det her, jeg skulle fortælle jer om – som en kærlig trøst og opmuntring fra Jesus.
Når vi er kede af det, gør det også ondt på Ham – og Han ønsker kun at hjælpe os.
”Du forvandlede min klage til dans, du tog min sørgedragt af mig og klædte mig i glæde.”
Salmernes Bog 30, 12.
- Tina Bojsen

LEDIGE BOLIGER TIL FRIVILLIGE
Den ene lejlighed ledig pr. 1. juli 2020 og beliggende på adressen Lærdalsgade 5, 3.th København S. Lejligheden har to værelser, nyt køkken, tre altaner og et samlet areal 52 m2. Huslejen er på 5.160 kr. pr. måned + a conto varme 500 kr. 
Den anden lejlighed ledig pr. 1.august 2020 og beliggende på adressen Lærdalsgade 7, 3.tv København S. Lejligheden har tre værelser, nyt køkken, en altan og et samlet areal 71 m2. Huslejen er på 4.835 kr. pr. måned + a conto varme 700 kr. 

Til boligerne er knyttet en aftale om at udføre frivillig arbejde i Købnerkirken på ca. 4 timer om ugen. Vi søger til disse lejligheder medarbejdere der kan være med i Kirkens børneaktiviteter primært om søndagen eller medarbejdere til praktiske opgaver i kirkebygningen og i Købnerhus. Læs hele annoncen her... 
KALENDER
 • Torsdag 14. maj 16.00 Gospel Generation øvelse online
 • Søndag 17. maj 10.00 Gudstjenesteløb
 • Søndag 24. maj Gudstjeneste i kirken eller online
 • Onsdag 27. maj 19.00 Menighedsrådsmøde
 • Søndag 31. maj 11.00 Pinsegudstjeneste
       Prædiken: Jan Kornholt
       Musik: Laura Kjærgaard
 • Søndag 7. juni 11.00 J-JAM for børn
 • Søndag 7. juni 11.00 Gudstjeneste
       Musik: Laura Kjærgaard
       Prædiken: Jan Kornholt
 • Onsdag 10. juni 12.00 Bibel og bøn
 • Onsdag 10. juni 19.00 Menighedsrådsmøde
 • Torsdag 11. juni 16.00 Gospel Generation sæsonafslutning
 • Lørdag 13. juni 10.00 Lovsangsworkshop med Putri Dehn
 • Søndag 14. juni 11.00 Gudstjeneste
       Musik: Putri Dehn og lovsangsteamet
       Prædiken: Bodil Højbak Møller
Se kalenderen her: http://koebnerkirken.dk/kalender/
KONTAKT KØBNERKIRKEN


Formand menighedsrådet: Andreas Højmark Søndergaard, tlf. 2849 6671 e-mail aha@dbs.dk 
Præst: Jan Kornholt, tlf. 2149 4412 e-mail jan@kornholt.dk 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Købnerkirken og modtag hver anden uge det seneste nye fra Købnerkirken: http://koebnerkirken.dk/abonner-paa-koebnerkirkens-nyhedsbrev
Næste nyhedsbrev (nr. 13) forventes udsendt senest 20. maj 2020.
Redaktion nyhedsbrev: Pia Nielsen, Pernille Pedersen, Helene Gammelmark Pedersen og Jan Kornholt

Støt Købnerkirken: Bankkonto: 2191 0713582328.  MobilePay: 19703


Følg med www.koebnerkirken.dk 

Del på Facebook
Del på Twitter
Videresend til en ven
Copyright © 2020 Købnerkirken, All rights reserved.


Vil du ændre noget?
Her kan du opdatere dine oplysninger eller afmelde nyhedsbrevet

Email Marketing Powered by Mailchimp