Copy
Maandelijks duurzaam, sociaal, zon en energie nieuws
Mail niet goed weergegeven? Bekijk online
mei 2015
Beste zonaanbidder,

Het is een treurige mijlpaal: de concentratie van CO2 in de lucht is in maart voor het eerst boven 400 deeltjes per miljoen gestegen. Lees vandaag in Trouw én in deze Watt's up hoe klimaatontkenners gewoon doorgaan, maar ook waarom wij duurzame burgers vaak liever de ogen sluiten voor de ernst van de zaak.

Verder de geanimeerde toekomstvisie van Sungevity, Jasper’s onverbiddelijke oordeel over de nieuwste groene gadgets en onze nieuwe solar boat. Duurzaam ondernemer Aart van Veller deelt rapportcijfers uit en de boekentip belicht de opkomst van de duurzame tegenhanger van Harry Potter.

Shine on,

Roebyem Anders
klimaatsceptici
Kop in het zand
WERELD - Als klimaatsceptici losgaan kijken wij, duurzame burgers, hoofdschuddend toe. Maar als we eerlijk zijn schuilt er een kleine klimaatontkenner in ons allemaal.
Aart van Veller
Het rapportcijfer van Aart van Veller
INSPIRATIE - We zijn gek op duurzame denkers en doeners. Vanaf deze maand delen mensen die ons inspireren rapportcijfers uit. Aart van Veller van Vandebron bijt de spits af.
Toekomst energieDe toekomst staat op de stoep
SUNGEVITY - Een woud aan duurzame energiefabriekjes en iedereen is directeur. Dat is in een notendop de toekomst van energievoorziening die Sungevity voor zich ziet.
gadgetGreen Gadget Man: top en flop
GADGET - Jasper beoordeelt de nieuwste, groene hebbedingetjes. Deze maand: een knijpkat van niks en een kekke fietslamp uit Den Haag.
leestipRoebyem’s boekentip
KOOPTIP - Move over Harry Potter: hier is Diego Zonnesteek. Met zijn vriendjes strijdt Diego voor een duurzame wereld. Auteur Maurits van Huijstee maakt er een spannend avontuur van.
solarboatBoek een duurzame vaart
SUNGEVITY - De lentezon laat zich steeds vaker zien. Het moment voor een tochtje door de Amsterdamse grachten. Natuurlijk op zonnestroom met onze nieuwe Bright Boat.
Quote van de maand
The use of solar energy has not been opened up because the oil industry does not own the sun.
- Ralph Nader
Watt’s up is de maandelijkse nieuwsbrief van Sungevity. Sungevity deelt de voordelen van de zon. Vanuit San Francisco, Amsterdam en Sydney heeft Sungevity wereldwijd al meer dan 20.000 zonnesystemen ontworpen en geïnstalleerd. Sungevity is ook een sociale onderneming. Maatschappelijke en financiële winst gaan hand in hand.
Sungevity Netherlands - Pedro de Medinalaan 11 1086 XK Amsterdam - 020 8080854 - www.sungevity.nl - wattsup@sungevity.com
Wilt u de Watt's up liever niet meer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden