Copy
Maandelijks
duurzaam, sociaal, zon en energie nieuws
Mail niet goed weergegeven? Bekijk online
Beste zonaanbidder,

Wat ligt er op de digitale deurmat? De allereerste Watt’s up: onze nieuwe maandelijkse nieuwsbrief met kort maar krachtige artikelen over zonnestroom, groene levensstijl en duurzame trends die we graag met jullie willen delen.

Deze maand hangen we de vlag uit voor de groene draai van Energiebedrijf E.ON maar zijn we bezorgd over het sombere klimaatscenario van de Wereldbank. Verder stippen we uiteenlopende manieren aan om zonnig te investeren, van geld in obligaties en gadgets tot uren in een goed boek. En bij een lancering hoort natuurlijk een feestje dus verloten we 5 WakaWaka lampen onder Watt’s up lezers.

Shine on,

Roebyem Anders
eon-eoff
Energiebedrijf E.ON ziet groen
PARTNER - E.ON bijt als eerste grote energiebedrijf door de zure appel heen en doet alle fossiele centrales in de verkoop. In de toekomst zal E.ON alleen nog maar groene energie produceren.
Wereldbank
Wereldbank trekt aan de noodrem
WERELD- Warme zomers in Nederland zijn leuk, maar in gebieden als Brazilië en het Midden-Oosten pakken onomkeerbare klimaateffecten catastrofaal uit, schrijft de Wereldbank.
zonne obligatiesVoor 5,3% gaat de zon op
NEDERLAND - Ligt uw dak al vol met zonnepanelen en heeft u nog trek? Investeer dan in de eerste zonne-obligatie van Nederland en scoor 5.3% rendement per jaar.
RoebyemRoebyem’s leestip
KOOPTIP - SOLAR gaat over een rotzak die de planeet wil redden. Cynisch wetenschapper Michael Beard is een incorrecte held verslaafd aan drank en vrouwen, die zich ontpopt tot voorvechter van groene energie.
Solar herstHete herfst jaagt stroomproductie op
NEDERLAND - Johan Cruijff zei het al: elk nadeel hep zijn voordeel. Door de ongebruikelijk hete herfst is er in november 30% meer zonnestroom opgewekt dan normaal.
wakawakaAnd the winners are..
SUNGEVITY - We vieren de start van Watt’s up met het fraaiste duurzame cadeau dat u zich kunt wensen: de WakaWaka lamp. Kijk snel of u er één gewonnen heeft.
SunStationRits-rats-klik en opwekken maar
PRODUCT - Nieuw bij Sungevity: de SunStation 500. Dit staaltje van techniek is een los, uitklapbaar systeem met twee zonnepanelen dat u in een paar minuten kunt opzetten en ook weer zo kunt meenemen.
current tablePas op! Elektrische tafel
GADGET - Met de ‘current table’ maakt Nederland haar wereldwijde reputatie op het gebied van interieur design weer volledig waar. De tafel zet binnenlicht om in stroom via glasplaten met lichtgevoelige kleurstoffen.
Quote van de maand
We are like tenant farmers chopping down the fence around our house for fuel when we should be using natures inexhaustible sources of energy — sun, wind and tide. I'd put my money on the sun and solar energy. What a source of power! I hope we don't have to wait until oil and coal run out before we tackle that.
- Thomas Edison in conversation with Henry Ford & Harvey Firestone
Watt’s up is de maandelijkse nieuwsbrief van Sungevity. Sungevity deelt de voordelen van de zon. Vanuit San Francisco, Amsterdam en Sydney heeft Sungevity wereldwijd al meer dan 17.000 zonnesystemen ontworpen en geïnstalleerd. Sungevity is ook een sociale onderneming. Maatschappelijke en financiële winst gaan hand in hand.
Sungevity Netherlands - Pedro de Medinalaan 11 1086 XK Amsterdam - 020 8080854 - www.sungevity.nl - info@sungevity.nl
Wilt u de Watt's up liever niet meer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden