Copy
Maandelijks duurzaam, sociaal, zon en energie nieuws
Mail niet goed weergegeven? Bekijk online
november 2015
Beste zonaanbidder,

In deze uitzonderlijk zachte herfst werpen we een blik vooruit op de klimaattop in Parijs die onze aardbol uit de oven moet houden. Wat staat er precies op het spel? En hoe ziet een succesvol verdrag eruit? Watt’s up zet het in vogelvlucht voor u op een rij.

In het verlengde van Parijs een oproep aan Nederlande politici om de fossiele lobby te negeren. Verder deelt Pier Vellinga, één van de belangrijkste klimaatonderzoekers ter wereld, rapportcijfers uit, doen we een greep uit de prijzenregen waarin Sungevity is beland en stapt Green Gadget Man Jasper onder de douche met de douchecoach. Tot slot: staat elektrisch rijden op uw bucketlist? Dan zou dit wel eens het perfecte moment kunnen zijn om over te stappen.

Shine on,

Roebyem Anders

PS: Rijdt u al elektrisch? Vanaf begin november kunt u uw auto een maand lang gratis laden bij alle Fastned stations. Bij een snellaadstation van Fastned is dit binnen 20 minuten gepiept en er komt elke week een nieuw station bij. Bekijk hier alle 42 locaties.
Parijs
Parijs op een bierviltje
WERELD - Alle hotelkamers zijn volgeboekt. Pellets met notitieblokken en flesjes bronwater zijn besteld. Maar welk resultaat is er nodig om de klimaattop in Parijs te laten slagen? Een puntig overzicht.
Fossiel
Zeg nee tegen fossiel
NEDERLAND - Van Shell dat olie in de bodem laat zitten tot kolencentrales die in rap tempo sluiten: de dagen van fossiele energie zijn geteld. Dus politici van Nederland: snij de banden met fossiele verliezers door en kies voor een groene toekomst. Dit opiniestuk is ook te lezen in Trouw.
High fiveSungevity vult de prijzenkast
SUNGEVITY - We zijn verguld: onze oprichter Roebyem Anders staat dit jaar voor het eerst in de Duurzame 100 van Trouw. Ook voor onze innovatiekracht hebben we een paar veren in ons achterste gekregen.
GadgetGreen Gadget Man
GADGET - Green Gadget Man Jasper beoordeelt de nieuwste, groene hebbedingetjes. Deze keer gaat hij zijn waterverbruik te lijf met de douchecoach. "Binnen 5 minuten weer okselfris het leven in? Easy."
Pier VellingaHet rapportcijfer van…
INSPIRATIE - Sungevity is gek op duurzame denkers en doeners. Iedere maand delen mensen die ons inspireren rapportcijfers uit aan de wereld om hen heen. Deze maand Pier Vellinga, wereldvermaard klimaatonderzoeker van het eerste uur.
BMW iLaad nu uw auto op vanaf eigen dak
PARTNER - Dat zijn nog eens ambities: vanaf 2025 moeten alle nieuwe auto’s in Noorwegen elektrisch zijn. Goed idee vinden we bij BMW i en Sungevity. En wat is er nou mooier dan elektrisch rijden op uw eigen zonnestroom? Ons gezamenlijk aanbod brengt dit ideaal binnen handbereik.
Quote van de maand
The secret of change is to focus all of your energy,
not on fighting the old but on building the new
- Socrates
Watt’s up is de maandelijkse nieuwsbrief van Sungevity. Sungevity deelt de voordelen van de zon. In de VS, Nederland, Duitsland en Groot-Brittanië heeft Sungevity al tienduizenden zonnesystemen ontworpen en geïnstalleerd. Sungevity is ook een sociale onderneming. Maatschappelijke en financiële winst gaan hand in hand.
Sungevity Netherlands - Pedro de Medinalaan 11 1086 XK Amsterdam - 020 8080854 - www.sungevity.nl - wattsup@sungevity.com
Wilt u de Watt's up liever niet meer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden