Copy
Maandelijks duurzaam, sociaal, zon en energie nieuws
Mail niet goed weergegeven? Bekijk online
augustus 2015
Beste zonaanbidder,

Na een tropisch warme zomer in Nederland schuift iedereen weer langzamerhand achter zijn of haar bureau. Het zomerweer was fijn voor het kleurtje, maar ook een herinnering dat er iets goed scheef zit. In aanloop op de klimaattop in Parijs geeft deze Watts up een korte handleiding om uw klimaatontkennende oom of buurman daar ook van te overtuigen.

Verder de rapportcijfers van D66-Kamerlid en duurzame topper Stientje van Velthoven, artikelen over de groene kracht van beroemd zijn en de uitbreiding van Sungevity en E.On naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Sungevity vertelt hierover bij BNR Zakendoen Met. Tot slot breken we een lans voor een betere verdeling van de duurzame subsidies, probeert Jasper de BMW i3 uit en kunnen lezers hun Solar IQ testen.

Shine on,

Roebyem Anders
Star power
Star power is green power
WERELD - Angelina Jolie, Marco Borsato, Katja Schuurman. U kunt het oppervlakkig vinden of niet, maar een (lokale) beroemdheid als uithangbord voor een goed doel zwengelt de publieke interesse behoorlijk aan.
onsje minder
Onsje minder wind graag
ZONNESTROOM - Het kabinet trekt fors meer geld uit voor duurzame energie. Mooi, maar met de huidige verdeelsleutel slorpt windenergie bijna alle subsidie op, wat ten koste gaat van ondernemerschap in de andere branches. Onze opinie is ook te vinden in Het Financieele Dagblad.
Stientje van VelthovenHet rapportcijfer van….
INSPIRATIE - Sungevity is gek op duurzame denkers en doeners. Daarom vragen we mensen die ons inspireren om rapportcijfers uit te delen. Deze maand Stientje van Velthoven, Tweede Kamerlid voor D66.
Sungevity verovert EuropaSungevity trekt Europa in
SUNGEVITY - Sungevity slaat haar vleugels uit in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, met een hoofdrol voor Amsterdam. Earl Grey thee en Duits bier sluipen nu al de Mokumse keuken in.
Quiz2Zonnige kennis
ZONNESTROOM - Uw prachtige panelen liggen te glinsteren in de zon. Maar hoeveel weet u eigenlijk over de werking ervan? Vind het uit met de enige echte Solar IQ test.
Danny'Fossiel gewond maar niet verslagen'
INSPIRATIE - Zonnestroom groeit harder dan hij ooit had durven dromen, vertelt Sungevity mede-oprichter Danny Kennedy bij Greenpeace in Amsterdam.
KlimaatontkennerRed een klimaatontkenner
INSPIRATIE - Het komt in de beste families voor: u babbelt wat en opeens steekt iemand een klimaatontkennende tirade af. Daarom vier antwoorden op veelvoorkomende misverstanden.
jasperGreen Gadget Man test de BMW i3
GADGET - Jasper beoordeelt de nieuwste, groene hebbedingetjes. Vandaag voelt hij zich als een kind in een snoepwinkel in de elektrische BMW i3. "It's the sound of the future."
Quote van de maand
It is the greatest of all mistakes to do nothing
because you can only do little.
- Sidney Smith
Watt’s up is de maandelijkse nieuwsbrief van Sungevity. Sungevity deelt de voordelen van de zon. In de VS, Nederland, Duitsland en Groot-Brittanië heeft Sungevity al tienduizenden zonnesystemen ontworpen en geïnstalleerd. Sungevity is ook een sociale onderneming. Maatschappelijke en financiële winst gaan hand in hand.
Sungevity Netherlands - Pedro de Medinalaan 11 1086 XK Amsterdam - 020 8080854 - www.sungevity.nl - wattsup@sungevity.com
Wilt u de Watt's up liever niet meer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden