Copy
Maandelijks duurzaam, sociaal, zon en energie nieuws
Mail niet goed weergegeven? Bekijk online
oktober 2015
Beste zonaanbidder,

Het is deze herfstdagen extra genieten als we de luttele doch geliefde zonnestralen te pakken hebben. Ook Google heeft met haar nieuwe tool Project Sunroof de zon gevonden. Hiermee kijkt het techbedrijf of een dak geschikt is voor zonnepanelen. Klinkt bekend he? Wij zijn maar wat blij met Google als nieuwe bondgenoot. Het waarom leest u hieronder.

Op de dag dat klimaatvluchteling officieel is opgenomen in de Dikke Van Dale een opiniestuk over de samenhang tussen klimaatverandering en vluchtelingenstromen. Ook te lezen in nrc.next. Daarnaast 4 tips voor kwaliteit op het dak, ons solar powered feestje op de Dag van de Duurzaamheid, rapportcijfers van de hoogleraar die hooked on zonne-energie is, Wim Sinke en tot slot test Green Gadget Man Jasper de muzikale klanken uit de solar speaker van Eton.

Shine on,

Roebyem Anders

P.S. Wist u dat u binnenkort uw eigen opgewekte schone stroom kunt aflezen op een compleet duurzaam ontwikkelde smartphone? Onze vrienden van Fairphone hebben ‘m ontwikkeld. Hulde!
Klimaatvluchtelingen
Drijft klimaatverandering Syriërs op de vlucht?
WERELD - Wat heeft de vluchtelingenstroom uit Syrië en klimaatverandering met elkaar te maken? Heel veel! Spijker hier uw kennis bij. Dit opiniestuk is ook te lezen in nrc.next.
Google
Zoekmachine vindt zon
WERELD - Google zet haar bereik en reputatie onder consumenten in voor duurzaamheid: van zelflerende thermostaten tot Project Sunroof. Dit laatste initiatief moet ieder huis aan de zon krijgen. We zijn het er roerend mee eens.
Dag van de DuurzaamheidRooftop party in de zonnigste wijk van Nederland
SUNGEVITY - Waar wij de Dag van de Duurzaamheid vieren? In de zonnigste straat van Nederland natuurlijk. Kijk live mee hoe een zonnesysteem wordt geïnstalleerd.
Solar speakerGreen Gadget Man
GADGET - Jasper beoordeelt de nieuwste, groene hebbedingetjes. Deze keer gaan de heupen los met de solar speaker van Eton. "Als je wilt, kun je er zelfs je telefoon mee opladen terwijl je ligt te zonnen."
Wim SinkeHet rapportcijfer van…
INSPIRATIE - Sungevity is gek op duurzame denkers en doeners. Daarom vragen we mensen die ons inspireren om rapportcijfers uit te delen. Deze maand Wim Sinke, hoogleraar Photovoltaic energy conversion aan de UvA.
Dag van de Duurzaamheid4 tips voor kwaliteit op je dak
NEDERLAND - Bij wie van de 1500 aanbieders van zonnesystemen in ons land moet u aankloppen om een hoge kwaliteit van service te krijgen, van offerte en installatie tot nazorg? Vier tips om de argeloze consument houvast te geven.
Quote van de maand
We are the first generation that can end poverty,
but the last that can take steps to avoid the worst
impact of climate change
- Ban Ki-moon
Watt’s up is de maandelijkse nieuwsbrief van Sungevity. Sungevity deelt de voordelen van de zon. In de VS, Nederland, Duitsland en Groot-Brittanië heeft Sungevity al tienduizenden zonnesystemen ontworpen en geïnstalleerd. Sungevity is ook een sociale onderneming. Maatschappelijke en financiële winst gaan hand in hand.
Sungevity Netherlands - Pedro de Medinalaan 11 1086 XK Amsterdam - 020 8080854 - www.sungevity.nl - wattsup@sungevity.com
Wilt u de Watt's up liever niet meer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden