Copy
Maandelijks duurzaam, sociaal, zon en energie nieuws
Mail niet goed weergegeven? Bekijk online
december 2015
Beste zonaanbidder,

December = feestmaand. En of we wat te vieren hebben: de klimaattop in Parijs is afgesloten met prachtig en hoopvol verdrag. De wereldleiders hebben hun zonnigste beentje voor gezet. Maar wat kunt u zelf doen? Wij geven 4 energievriendelijke tips om eenvoudig te besparen deze winter. Én met uw tip kunt u een mooie prijs winnen.

Wat daar mooi bij aansluit: het energiebewustzijn van Nederlandse woningeigenaren is spectaculair toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Milieu Centraal en Sungevity. Verderop alle opmerkelijke resultaten op een rij. Daarnaast ontketenen we samen met Urgenda en NL2025 een nieuwe revolutie: de Schooldakrevolutie. We willen in 2020 50% van de scholen voorzien hebben van zonnepanelen. Hassle free. Hier leest u er meer over én wat u zelf kunt doen. Tot slot heeft onze Hoofd Inkoop en Techniek Gijs panelen- en omvormerproducenten in China bezocht, hij geeft een verhelderend kijkje in de keuken.

Shine on,

Roebyem Anders
Bewustzijn
Spectaculair aantal huisbezitters is energiebewust
NEDERLAND - Negen op de tien huisbezitters zijn zich bewust van hun energieverbruik en een derde houdt dat zelfs nauwkeurig bij. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope, Milieu Centraal en Sungevity.
Winter
Kachelpraat – de beste tips om stookkosten te drukken deze winter
NEDERLAND - De gure wintermaanden komen eraan. Daarom de beste tips op een rij om de stookkosten niet uit de klauwen te laten lopen.
SchooldakrevolutieSungevity start Schooldakrevolutie
SUNGEVITY - Voor 2020 moet minimaal 50% van de schooldaken in Nederland zijn overgetoverd tot groene stroomfabriekjes. Voor scholen is het nu makkelijker dan ooit om zonnepanelen aan te schaffen.
GijsNi hao vanuit panelenfabriek in China
PRODUCTINFO - Onze Hoofd Inkoop en Techniek Gijs heeft laatst een bezoek gebracht aan panelenproducenten in China. Omdat er veel vragen en vooroordelen zijn over Chinese panelen: een vragenvuur met Gijs.
Quote van de maand
Obviously Tesla is about helping solve the consumption of energy
in a sustainable manner, but you need the production of energy in a sustainable manner
- Elon Musk
Watt’s up is de maandelijkse nieuwsbrief van Sungevity. Sungevity deelt de voordelen van de zon. In de VS, Nederland, Duitsland en Groot-Brittanië heeft Sungevity al tienduizenden zonnesystemen ontworpen en geïnstalleerd. Sungevity is ook een sociale onderneming. Maatschappelijke en financiële winst gaan hand in hand.
Sungevity Netherlands - Pedro de Medinalaan 11 1086 XK Amsterdam - 020 8080854 - www.sungevity.nl - wattsup@sungevity.com
Wilt u de Watt's up liever niet meer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden