Copy
Maandelijks
duurzaam, sociaal, zon en energie nieuws
Mail niet goed weergegeven? Bekijk online
februari 2015
Beste zonaanbidder,

Een nieuw jaar, een nieuwe Watt’s up. Even het geheugen opfrissen: Watt’s up is Sungevity’s maandelijkse nieuwsbrief met korte maar krachtige artikelen over zonnestroom, groene levensstijl en duurzame trends die we graag met jullie willen delen.

Deze maand belichten we de onverwachte suikeroom van de zonnecel en drie nieuwe solartechnologieën waar Jules Verne het warm van zou krijgen. Verder een kijkje op de dalende olieprijs, hoe solar oprukt in de mode, hoe de Paus de klimaattop in Parijs gaat redden en hoe de buurt duurzame energievoorziening naar zich toe trekt. Tot slot een boekentip en de kans om een hele bijzondere bal te winnen.

Shine on,

Roebyem Anders
eon-eoff
Koude Oorlog, bedankt!
WERELD - Het zal zonne-adepten van het eerste uur misschien niet lekker zitten, maar de brede doorbraak van zonnecellen is te danken aan een militair satellietprogramma uit de Koude Oorlog.
Wereldbank
Zo buurman, jij ook groen?
NEDERLAND - Vroeger was je het mikpunt van buurtroddel als je je voortuin liet verwilderen. Straks moet je op je tellen passen als je als enige in de straat nog geen zonnepanelen hebt.
zonne obligatiesHelp, de olieprijs zakt
FINANCIEEL - Oké, de olie- en gasprijs dalen enorm. Gaan we nu weer lekker goedkoop fossiel verstoken en wordt de stormachtige groei van zonne-energie in de kiem gesmoord?
RoebyemRoebyem’s leestip
KOOPTIP - Snibbige obers, nagelvijlende winkelmedewerkers: Nederlanders zijn qua service niet verwend. Nee, dan de legendarische klantenservice van online schoenenbedrijf Zappos. Oprichter Tony Hsieh schreef er een boek over.
Solar herstSolar in je klerenkast
GADGET - Zonne- panelen worden zelden als esthetische aanwinst gezien. Dus des te opmerkelijker dat de meest ijdele industrie ter wereld, de modesector, solar in toenemende mate omarmt.
wakawakaJules Verne in solarland
ALGEMEEN - Starwars ligt om de hoek. Drie nieuwe materiaal- technologieën die flinterdunne solarcellen mogelijk maken, staan te trappelen om nog voor 2020 door te breken bij het grote publiek.
SunStationTrap je lamp aan
GADGET - Lekker voetballen en tegelijk elektriciteit opwekken, dat kan met de SOCCKET van Uncharted Play. Verzin waarom jij de SOCCKET verdient en wellicht win je er een voor je volgende vakantie op de natuurcamping.
current tablePaus met groene vingers
WERELD - De klimaatconferentie eind dit jaar in Parijs is de laatste kans om tot een vervolg op het Kyoto-protocol te komen. Het is al vijf jaar niet gelukt. Maar dit keer gaat Paus Franciscus zich ermee bemoeien.
Quote van de maand
Who’s gonna stand up and save the earth? Who’s gonna say that she’s had enough? Who’s gonna take on the big machine? Who’s gonna stand up and save the earth? This all starts with you and me!
- Neil Young in "Who's gonna stand up?"
Watt’s up is de maandelijkse nieuwsbrief van Sungevity. Sungevity deelt de voordelen van de zon. Vanuit San Francisco, Amsterdam en Sydney heeft Sungevity wereldwijd al meer dan 17.000 zonnesystemen ontworpen en geïnstalleerd. Sungevity is ook een sociale onderneming. Maatschappelijke en financiële winst gaan hand in hand.
Sungevity Netherlands - Pedro de Medinalaan 11 1086 XK Amsterdam - 020 8080854 - www.sungevity.nl - wattsup@sungevity.com
Wilt u de Watt's up liever niet meer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden