Copy
Nyhetsbrev från Skolmatsakademin.


Nyhetsbrev
 
februari 2017
 

Skolmatskademins årskrönika är här.


Ta del av jubileumsåret som gick! Här får du en sammanställning i både ord och bild över det vi  åstadkom tillsammans under 2016. Nu hoppas vi på ett lika bra 2017.
Läs mer >

Vad äter barn och
ungdomar i Sverige?

 
Det tar nu den rikstäckande studien Riksmaten Ungdom, som genomförs av Livsmedelsverket, reda på. I studien deltar 3000 ungdomar från cirka 250 skolor i årskurs 5, 8 och 2 på gymnasiet. Förutom att undersöka vad man äter och dricker under tre dagar får man även mäta sin längd och vikt, svara på frågor om sina fritidsintressen och bära en aktivitetsmätare under sju dagar. Läs om studien som pågår fram till sommaren.  

Mer grönsaker, tack!

 
Toltorpskolan i Mölndal är en av de skolor som har deltagit i projektet VEGA – mer vegetariskt och mindre matsvinn. Se filmen och få mängder av tips på hur ni kan få med er hela skolan för minskad klimatpåverkan och bättre hälsa. På Toltorpskolan har projektet varit elevstyrt från början till slut – och det med stor framgång. Läs mer här och se filmen nedan:
VEGA Toltorpsskolan 2016
Klicka för att se filmen.

Färska utmanande
ekomål på plats


År 2030 ska minst 60 procent av den offentliga maten vara ekologisk. Det slår den nya nationella livsmedelsstrategin fast. Dessutom ska skolmåltiden användas som ett pedagogiskt redskap.
Ta del av den nya livsmedelsstrategin!

Fler kockar i våra kök!

 
Projektet ”Validering kock” går framåt. Bara i Borås har fem måltidspersonal validerats till kockar och under hösten 2016 var det dags att starta upp verksamheten i ytterligare fyra kommuner. Behöver ni också fylla på med kockar och kompetens utifrån de krav som branschen ställer? Läs mer om valideringsmodellen och vad några deltagare tycker. >

En bekant praktikant?

 
Hallå där! säger vi till Cecilia Blidö, studerande vid kostekonomprogrammet vid Göteborgs universitet, som inom kort blir praktikant hos oss. För flera av oss är hon redan känd som föreläsare, bloggare och initiativtagare till ”Naturlig mat i skolan”. Vi hoppas och tror på några riktigt givande veckor. Läs mer om Cecilia här >

Den som väntar
på något gott…

 
Nästa månad uteblir Skolmatsakademins nyhetsbrev. Anledningen är att vi bygger om vår hemsida med nypremiär i april.
Ny design och bättre mobilanpassning är något av det som väntar. Vi hoppas på överseende!
Allt detta och lite till på www.vgregion.se/Skolmatsakademin
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Instagram
Instagram
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Skolmatsakademins nyhetsbrev 2017

Unsubscribe from this list   


This email was sent to ulrika.brunn@sp.se
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Skolmatsakademin · Västra Götalandsregionen · Västra Götaland 40226 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp