Copy
Nieuws
28 augustus 2017

Waar zijn zoetstoffen te koop?

We krijgen nog weleens de vraag waar zoetstoffen te koop zijn. Stevia heeft inmiddels een vaste plek in het zoetschap van supermarkten, meestal vlak naast de bekende zoetjes voor in de koffie. Maar hoe zit het met sucralose, tagatose, aspartaam en bijvoorbeeld xylitol? We hebben een aantal verkooppunten in kaart gebracht. De meeste (grote) supermarkten hebben een mooi assortiment van zoetstoffen, maar ook drogisterijen en gezondheidswinkels beschikken over de meest gebruikte soorten.

Lees meer

Sucralose uitgelicht

In iedere nieuwsbrief stellen we een zoetstof centraal. Dit keer besteden we aandacht aan sucralose. Deze zoetstof werd in 1976 ontdekt en is sinds 2004 een door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) goedgekeurde zoetstof. Een zoetstof wordt niet zomaar goedgekeurd. Hier gaat zeer gedegen onderzoek door onafhankelijke wetenschappers aan vooraf. Zodra een zoetstof veilig is bevonden, stelt de EFSA een E-nummer vast. Voor sucralose is dat E955. In mei van dit jaar heeft de EFSA de veiligheid van sucralose wederom bevestigd.

Lees meer

Appelsorbet met aardbeiensaus

Het belooft een prachtige nazomer te worden. Deze friszure appelsorbet met aardbeiensaus is een echte traktatie.

Het recept is deze keer afkomstig van MariesKookWereld uit Eindhoven. Zij heeft een kookboek samengesteld met overheerlijke, gezonde recepten.

In het recept is de poedersuiker vervangen voor een tafelzoetstof naar keuze.

Lees meer

Volg ons
Facebook Twitter Linkedin

Dit bericht werd verzonden door:
Kenniscentrum Zoetstoffen
Postbus 179, 2501 CD Den Haag
info@zoetstoffen.nl

© 2017 Kenniscentrum Zoetstoffen.
Alle rechten voorbehouden.