Copy
Nieuws
30 MEI 2017

Zoetstof in de praktijk van de voedingsdeskundige

Zoetstoffen zijn geregeld onderwerp van gesprek. Zijn ze veilig? Hoeveel mag je er dagelijks van innemen? Word je er dik van? De voedingsdeskundige kan uitkomst bieden. Zij vertaalt de uitkomsten van bewezen onderzoeken door naar de praktijk. Nederland Voedselland ging in gesprek met 3 diëtisten en 1 gewichtsconsulente. Drinken zij zelf weleens light frisdrank, hoe adviseren zij over zoetstoffen in hun praktijk? Aan het woord zijn diëtisten Liesbeth Libbers, Stephanie Supprian, Marianne Mascini en gewichtsconsulente Petra Krijgsman.

Lees meer

Stevia uitgelicht

Stevia (steviolglycosiden) is ongeveer 200 tot 300 keer zoeter dan suiker en levert geen calorieën. Het heeft het E-nummer 960. Stevia is een intensieve zoetstof. Het wordt gehaald uit het blad van de stevia plant. In Zuid-Amerika gebruiken ze het al eeuwenlang als zoetmiddel. Stevia is een veilige zoetstof zolang het gebruik onder de aanvaardbare dagelijkse inname blijft. Voor een vrouw van 65 kg betekent dit bijvoorbeeld dat ze dagelijks, haar hele leven lang, iets meer dan 3 liter met stevia-gezoete frisdrank kan drinken.

Lees meer

Rabarberlimonade

Probeer deze frisse homemade limonade voorgesteld door kookblogster Marta Majewska. De combinatie van de zurige smaak van rabarber en citroen en de zoete smaak van sucralose en ahornsiroop is een must. En met zeer weinig suikers en dus weinig calorieën ook nog!

Klik hier voor de bereiding

Volg ons
Facebook Twitter Linkedin

Dit bericht werd verzonden door:
Kenniscentrum Zoetstoffen
Postbus 179, 2501 CD Den Haag
info@zoetstoffen.nl

© 2017 Kenniscentrum Zoetstoffen.
Alle rechten voorbehouden.