Copy
Nieuws
25 april 2017

Wat zijn E-nummers? En zijn ze veilig?

De Europese Unie heeft in 1979 E-nummers ingesteld voor kleurstoffen, anti-oxidanten, bewaarmiddelen en zoetstoffen. Ze worden toegevoegd aan producten om een eigenschap ervan de verbeteren, bijvoorbeeld de kleur, de smaak of de houdbaarheid. Dit filmpje legt op een goed onderbouwde manier uit wat e-nummers zijn. De zoetstof aspartaam, welke onder andere voorkomt in frisdranken, komt ook uitgebreid aan de orde. 

Lees meer

Aspartaam uitgelicht

Aspartaam is ongeveer 200 x zoeter dan gewone suiker. Daardoor bevat het slechts 4 kcal/gram. Voor het zoeten van een product is dus maar heel weinig aspartaam nodig en is de hoeveelheid energie (uitgedrukt in kcal) van aspartaam in producten te verwaarlozen.
Er doen onterecht veel fabels over de veiligheid van aspartaam de ronde. De veiligheid van aspartaam wordt echter keer op keer bevestigd door onafhankelijke wetenschappers. Consumptie onder de ADI brengt dus geen gezondheidsrisico’s met zich mee.

Lees meer

Recept:
cupcake met zoetstof

Kinderfeestje? Trakteren? Vervang de suiker eens een keer door een zoetstof. Dat scheelt al gauw een derde van de calorieën per cupcake! Mooi meegenomen!

Het recept is afkomstig van Just Love Cakes van Mandy Both uit Schiedam. Zij adviseert om de zoetstof tagatose te gebruiken, al zijn de cupcakes ook goed met sucralose te maken. Beide zoetstoffen zijn verkrijgbaar in de supermarkt.

Klik hier voor de bereiding

Volg ons
Facebook Twitter Linkedin

Dit bericht werd verzonden door:
Kenniscentrum Zoetstoffen
Postbus 179, 2501 CD Den Haag
info@zoetstoffen.nl

© 2017 Kenniscentrum Zoetstoffen.
Alle rechten voorbehouden.