Copy
Nieuws
23 januari 2017

Gezond het nieuwe jaar starten!

In de maand december hebben we genoten van de vele feestdagen waarin vaak zoete lekkernijen centraal staan. In januari komt dan het besef dat we weer beter op ons gewicht willen letten. Voldoende beweging speelt hierin een belangrijke rol, maar ook het beperken van je calorie-inname kan bijdragen aan gewichtsverlies. Een simpele manier om het aantal calorieën in je eten en drinken te verminderen, is door het gebruik van zoetstoffen.

Zoetstoffen zijn gemiddeld 200x zoeter dan suiker. Hierdoor hoeft er maar heel weinig van te worden gebruikt en leveren ze een verwaarloosbare hoeveelheid calorieën. Wil je dus blijven genieten van een zoete smaak, maar dan zonder de calorieën? Kies dan voor producten gezoet met zoetstoffen

Kijk ook eens naar de heerlijke recepten mèt zoetstoffen op zoetstoffen.nl!

Niet alle studies zijn gelijkwaardig! 

Zoetstoffen zijn veelvuldig wetenschappelijk onderzocht. Er bestaan veel verschillende soorten wetenschappelijke studies: van experimenten met proefdieren tot reviews van interventiestudies. Ze zijn echter niet allemaal evenwaardig en conclusies moeten daarom altijd voorzichtig worden getrokken. Lees over deze verschillen in onderstaand artikel. 

Lees meer

Romig kersendessert met pistachenootjes

We gaan de zoete toer op met dit romige kersendessert met pistachenootjes zonder toegevoegde suikers, maar wel met de zoetstof tagatose! Deze zoetstof werd ontdekt in 1926 en wordt verkregen uit lactose of melksuiker. Meer weten over tagatose, klik hier.

 

Klik hier voor het recept

Volg ons
Facebook Twitter Linkedin

Dit bericht werd verzonden door:
Kenniscentrum Zoetstoffen
Postbus 179, 2501 CD Den Haag
info@zoetstoffen.nl

© 2017 Kenniscentrum Zoetstoffen.
Alle rechten voorbehouden.