Copy
Το HMC προτείνει...
HMC recommends...
View this email in your browser

Τι φέρνει μαζί της η Vectron;

Νέα επιβατικά βαγόνια ΟΣΕ made in Greece!

Στο HMC ο Σταθμός Αφιδνών μας δίνει έναυσμα να σκεφτόμαστε δημιουργικά!  Οτιδήποτε από τροχαίο υλικό διέρχεται του σταθμού, γίνεται αυτόματα αφορμή για να αναλογιστούμε κατά πόσον μπορεί να μεταφερθεί σε κλίμακα στις μακέτες μας.  Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά χειροποίητα επιβατικά βαγόνια τύπων Amz, ADmz, Bmz, Bmpz, WRmz σε κλίμακα Η0.  Τα βαγόνια αυτά είναι κατασκευασμένα στο χέρι στην Ελλάδα από υλικά που περιλαμβάνουν:
- ξύλινο πυρήνα για την υπερκατασκευή του βαγονιού
- υψηλής ποιότητας ρητίνη για τα φορεία, τα ταπόνια (buffers), τους συζεύκτες (couplers) και τις λεπτομέρειες διακόσμησης των βαγονιών (π.χ. καλώδια ρευματοδοσίας βαγονιών)
- ορειχάλκινα έδρανα (κουζινέτα) για τη στήριξη των αξόνων στα φορεία, που επιτρέπουν την υποδειγματική ποιότητα κύλισης των τροχών
- μέταλλο για τους άξονες των τροχών
- αδιαβροχοποιημένο χαρτόνι με εκτύπωση των επιμέρους κατασκευαστικών στοιχείων του βαγονιού όπως θύρες, παράθυρα, τζάμια, εσωτερική διαρρύθμιση (π.χ. λάμπες στα τραπέζια εστιατορίου, καθίσματα κλπ.)  Επίσης εκτυπωμένα πάνω στο χαρτόνι είναι οι λεπτομέρειες των επιγραφών και ενδείξεων του βαγονιού καθώς και όλα εκείνα τα στοιχεία που επιτρέπουν την πιστή αναπαραγωγή σε κλίμακα 1:87 (H0) του πρωτοτύπου.
Ειδικά για την υπερκατασκευή πρέπει να σημειωθεί ότι η επίστρωση του ξύλινου πυρήνα αποτελείται από τρεις επάλληλες στρώσεις.  Μία αρχική εσωτερική στρώση από χαρτόνι ποιότητας 200g/m2, μία ενδιάμεση που είναι σύμμικτη κατασκευή με φύλλο διαφανούς πλαστικού και μια τελευταία εξωτερική στρώση που είναι το "ντύσιμο" με εκτυπωμένο, αυτοκόλλητο χαρτί.  Η εξωτερική στρώση έχει υποστεί επεξεργασία για σταθεροποίηση και αδιαβροχοποίηση με ειδικό βερνίκι τύπου fixative και εν συνεχεία επάλειψη με γυαλιστερό βερνίκι. 
Σημειώνεται ότι η υπερκατασκευή είναι συμπαγής και δεν μπορεί να τοποθετηθεί εσωτερικός φωτισμός!  Δεν συνιστάται η χρήση των βαγονιών με βρεγμένα χέρια και γενικώς θα πρέπει να αποφεύγεται η επαφή των βαγονιών με υγρά.  Οι τροχοί φέρουν στεφάνη κατάλληλη για χρήση στις γραμμές της Märklin.
Τα φορεία και τα ταπόνια έχουν παραχθεί με τεχνολογία τρισδιάστασης εκτύπωσης (3D printing). 
Τα βαγόνια έχουν μήκος 32 εκ. και αποτελούν πιστές, υπό κλίμακα 1:87, μεταφορές των πρωτοτύπων βαγονιών.  Λόγω του μεγάλου τους μήκους και του επίσης σχετικά μεγάλου μήκους μεταξονίου η χρήση των βαγονιών δεν ενδείκνυται σε ακτίνες καμπυλότητας μικρότερες από R2 43,7 cm.  Τα βαγόνια είναι εφοδιασμένα με υποδοχές συζευκτών (couplers) τύπου ΝΕΜ 362 και με συζεύκτες (couplers) αντίστοιχους των συζευκτών τύπου RELEX της Μärklin ή συζεύκτες τύπου shallow tail (Bügelkupplung) της Roco ή της ΡΙΚΟ.  Δεν ενδείκνυται η χρήση των βαγονιών με συζεύκτες τύπου close couplers της Μärklin γιατί εγκυμονεί ο κίνδυνος εκτροχιασμών σε μικρές ακτίνες καμπυλότητας λόγω του ότι τα ταπόνια του βαγονιού έρχονται πολύ κοντά στα ταπόνια της μηχανής.

Τα βαγόνια διατίθενται σε 5 διαφορετικές εκδόσεις ADmz (1ης θέσης/σκευοφόρος), Amz (1ης θέσης), Bmz (2ης θέσης), Bmpz (2ης θέσης), WRmz (εστιατόριο) και σε συνολικά 11 διαφορετικές αριθμήσεις.  Περιορισμένος αριθμός βαγονιών βρίσκεται σε απόθεμα.  Με την εξάντλησή τους τίθεται παραγγελία με χρόνο αναμονής από 2-6 μήνες.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την πλήρη γκάμα των νέων ελληνικών επιβατικών βαγονιών
Vectron OSE with greek passenger wagons
H Vectron ΟΣΕ επικεφαλής επιβατικής αμαξοστοιχίας εισερχόμενη στον Σ.Σ. Märklingen
Και μην ξεχνάτε ότι έως και Δευτέρα 6 Νοεμβρίου οι δίγραμμοι φίλοι του HMC μπορούν να βρουν ανεπανάληπτες προσφορές σε μηχανές DC όλων των κατασκευαστών που φτάνουν έως και 60%.
Πατήστε στην εικόνα ή ΕΔΩ για να δείτε όλες τις προσφορές
Οι κατάλογοι 2017/2018 ήρθαν και διατίθενται προς πώληση στο www.marklin.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ στην εικόνα για να αγοράσετε

Το HMC Χαλανδρίου την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ΑΝΟΙΚΤΟ 10:00-14:00This email was sent to <<Διεύθυνση Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GSA HELLENIC MODELLING CENTER P.C. · Iraklitou 120 · Halandri 15238 · Greece

Email Marketing Powered by Mailchimp