Copy

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

www.TheatroEdu.gr / info@theatroedu.gr / 2106541600
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
 Επιμέλεια: Μαίρη Καλδή
View this email in your browser

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και καλό φθινόπωρο
με υγεία και δύναμη! 

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης:
Ανθρωπιστικές Οργανώσεις συνεργάζονται με το Δήμο Θεσσαλονίκης & την Υ.Α.

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) τίμησε για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά όλους τους εργαζόμενους στον ανθρωπιστικό τομέα που συνεχίζουν, παρά τις αντιξοότητες, να παρέχουν βοήθεια και προστασία στους συνανθρώπους μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει κάνει τη δουλειά των μελών του ανθρωπιστικού τομέα ακόμα πιο δύσκολη. Όμως καθημερινά, τους βλέπουμε να είναι εκεί, στο πεδίο, συνεχίζοντας το έργο τους.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, η Υ.Α. σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και ανθρωπιστικές οργανώσεις με δράση στη Βόρειο Ελλάδα, όπως οι R.E.A.C.T Δήμος Θεσσαλονίκης, ΧΑΝΘ, PRAKSIS, ARSIS SolidarityNow και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σχημάτισαν μια καρδιά στη Ρωμαϊκή Αγορά για να αποτίσουν φόρο τιμής στους αμάχους που πλήττονται καθημερινά από ένοπλες συρράξεις αλλά και σε όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικών αποστολών.

Τα μέλη προσωπικού της Υ.Α. και των εταίρων της συνεχίζουν με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση να προσφέρουν, εν μέσω πανδημίας, πολύτιμη βοήθεια και υπηρεσίες σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο αλλά και στις κοινωνίες που τους υποδέχονται.

Η 19η Αυγούστου επελέγη ως Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης, επειδή την ημερομηνία αυτή του 2003 ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ, Βραζιλιάνος διπλωμάτης Σέρζιο Βιέιρα ντε Μέλο και 21 συνάδελφοί του έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια βομβιστικής επίθεσης στο αρχηγείο του ΟΗΕ στην Βαγδάτη.

Το 2019 ήταν η πιο επικίνδυνη χρονιά για τα μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων παγκοσμίως: 483 δέχτηκαν επίθεση, 125 έχασαν τη ζωή τους στη γραμμή του καθήκοντος, 234 τραυματίστηκαν και 124 έπεσαν θύματα απαγωγής σε συνολικά 277 ξεχωριστά περιστατικά.

Φέτος, τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης ενώ ο κόσμος συνεχίζει να καταπολεμά την πανδημία COVID-19, με τους εργαζόμενους στον ανθρωπιστικό τομέα να ξεπερνούν πρωτοφανή εμπόδια σε ανθρωπιστικές κρίσεις σε 63 χώρες. Αυτοί είναι οι ήρωες της πραγματικής ζωής που ευχαριστούμε και τιμούμε τη σημερινή ημέρα.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΔΩ. Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ

Έρευνα, καλλιτεχνική δημιουργία και ανάδειξη του Θεάτρου Ντοκιμαντέρ

MEETING EVENT 2020
11, 12 & 13 Σεπτεμβρίου 2020
Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη)


Το Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ συστάθηκε πριν λίγους μήνες, με σκοπό να δημιουργήσει έναν δυναμικό πόλο έρευνας, καλλιτεχνικής δημιουργίας και ανάδειξης του θεάτρου ντοκιμαντέρ εντός κι εκτός Ελλάδας. Από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου, διοργανώνει την πρώτη του συνάντηση στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη). Εκεί, για τρεις μέρες, θα συναντηθούν δημιουργοί του είδους, σπουδαστές, μελετητές, θεωρητικοί και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το ιδιαίτερο αυτό είδος θεάτρου, για να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις και στρογγυλά τραπέζια. Το αναλυτικό πρόγραμμα του MEETING EVENT βρίσκεται στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του ΔΔΘΝ και περιλαμβάνει 3 + 1 συνολικά δράσεις.

Δείτε το δελτίου τύπου εδώ.

Κατεβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Βασική Εκπαίδευση Θεάτρου
Playback

Έναρξη μαθημάτων στο Επίπεδο 1 (Core Training) για τη χρονιά 2020 - 2021
Η Ελληνική Σχολή Θεάτρου Playback (Greek School of Playback Theatre) είναι η μοναδική πιστοποιημένη σχολή θεάτρου playback στην Ελλάδα από το Center for Playback Theater.
Η εκπαίδευση θα διαρκέσει 2 μήνες και θα διεξαχθεί σε 8 τετράωρες συναντήσεις τα Σαββατοκύριακα Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2020.
Διδάσκονται: τεχνικές αναπαράστασης Playback, σωματικό θέατρο, αυτοσχεδιασμός με κίνηση, φωνή και λόγο, θεατρική συμβολοποίηση, μυθοπλασία και αφήγηση, δόμηση και αποδόμηση μιας ιστορίας, δυναμική ομάδας, διεργασία ειδικών θεματικών κ.ά.
Απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με αυτό το αυτογνωστικό θεατρικό μέσο που αποτελεί ένα χρήσιμο θεατρικό εργαλείο για την ακρόαση στο θέατρο, την πρόβα, τη δουλειά σε ομάδα, τα θεραπευτικά πλαίσια, την εκπαιδευτική κοινότητα, χωρίς να προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία στο Θέατρο Playback.
 
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.
 
Κόστος συμμετοχής: 90€ μηνιαίως (180€ συνολικά)
10% έκπτωση για τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Διδάσκουν μέλη της ομάδας Θεάτρου Playback Ψ
 
Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας "Παλμός"
Κλεισθένους 3, Πλατεία Κοτζιά (Αθήνα)
πλησίον μετρό «Ομόνοια» και «Μοναστηράκι»
Πληροφορίες
Ε: greekspt@gmail.com
T: 6974668689
W: https://palmos.info

 


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΗΡΩ ΒΑΣΣΑΛΟΥ - ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ

"Απογυμνώνω την σκέψη μου, έχοντας ως στόχο να αποδομήσω την κίνηση μου και να ξεφύγω από κοινωνικές κατασκευές που με συρρικνώνουν."

Ασκήσεις αυτοσχεδιασμού μας οδηγούν στην εξέλιξη μη λεκτικής επικοινωνίας μέσω της κίνησης, με αμεσότητα και ειλικρίνεια. Έναυσμα της άμεσης χορογραφικής σύνθεσης μπορεί να είναι ένα συναίσθημα, ένα άτομο, μια κατάσταση.
Μέσα σ’αυτήν την εξερεύνηση το σώμα συνδέεται με την φαντασία για να διηγηθεί τις ιστορίες μας, οι οποίες βρίσκουν ένα αφηρημένο και αισθητικό (παρά λογικό) σύμπαν για να ανθίσουν.
Η ομάδα θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εξερεύνηση:

Πώς κινούμαι σε άμεση σχέση με τα άλλα σώματα;
Πώς συντηρώ το ομαδικό κινησιολογικό σύστημα;
Πώς αυτή η συλλογικότητα επηρεάζει την προσωπική μου κίνηση και έκφραση;
Και τελικά από τι πρέπει να αποδεσμευτώ για να γίνω μέρος της ομάδας;

-------------
Κόστος: 30 ευρώ
Απαραίτητη η κράτηση θέσης έως 7/9
KafadariGeorgia@outlook.com.gr
Υπεύθυνες σεμιναρίου: Ηρώ Βασάλου & Γεωργία Καφαντάρη

 

 
ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών (ΕΛ.Ε.Κ.ΘΕ.Π.ΤΕ.), σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει συνέδριο με θέμα:
 
Θέατρο  και παραστατικές τέχνες τον 21ο αιώνα:
Η αγωνία και ο αγώνας του επαναπροσδιορισμού
 
Σύντομη περιγραφή
Ο 21ος αιώνας, σε αυτά τα πρώτα 20 χρόνια της διαδρομής του, δείχνει ότι θα είναι ένας αιώνας αλλιώτικος και ιδιαίτερα ολισθηρός. Οι μεγάλες αλήθειες και  αφηγήσεις, τα συμπεράσματα, τα δρομολόγια και οι έννοιες που κυριάρχησαν  τον 19ο και τον 20ό αιώνα βρίσκονται εδώ και καιρό σε μια κατάσταση συνεχούς αναθεώρησης.
Η μεγάλη οικονομική κρίση που άρχισε το 2008 και κορυφώθηκε με την πρόσφατη πανδημία, απειλεί να ταράξει συθέμελα κοινωνικές δομές, εργασιακές και ανθρώπινες σχέσεις. Την ίδια στιγμή οι ταχύτατα αναπτυσσόμενες νέες τεχνολογίες ξεπερνούν πλέον τη λειτουργία μιας απλής ανθρώπινης εφεύρεσης και μετατρέπονται σε (κυριολεκτική) προέκταση του ανθρώπινου σώματος: το «έξυπνο» τηλέφωνο της ανθρώπινης μνήμης, το «ποντίκι» του ανθρώπινου χεριού.
Μέσα σε αυτό το πρωτεϊκό κοινωνικό, οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον οι παραστατικές τέχνες, στο σύνολό τους, καλούνται να πάρουν θέση∙ να δείξουν τα οξυμένα αντανακλαστικά τους, την ετοιμότητά τους. Δεν είναι διόλου εύκολη αυτή η πρόκληση, γιατί ζητά, μεταξύ άλλων, να επαναπροσδιορίσουν  όρους, δρομολόγια και εργαλεία που για χρόνια τις στήριζαν. Όλα από την αρχή: Τι είναι σώμα, τι είναι φύλο, τι είναι ρόλος, τι είναι παρουσία, τι είναι ζωντανό («εδώ και τώρα»), τι είναι κοινό, τι είναι αυθεντικό και τι κλοπιμαίο, τι είναι μίμηση, τι είναι πολιτικό, τι είναι Fake News  και Real News; Τι εντέλει είναι «πραγματικό» σε αυτή την Post  Truth εποχή;
Βιώνουμε τους κραδασμούς της ραγδαίας υποχώρησης όλων των σταθερών περιγραμμάτων, πράγμα που κάνει τα όποια απόλυτα συμπεράσματα στα παραπάνω ερωτήματα άκρως επισφαλή. Καμιά απάντηση δεν μπορεί πλέον να είναι τόσο περιεκτική ώστε να αποκλείει όλες τις άλλες πιθανές απαντήσεις. Και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που μας ώθησαν στη διοργάνωση αυτού του συνεδρίου: να μπούμε σε αυτό το ακόμη αδιαμόρφωτο, το ομιχλώδες τοπίο και να χαρτογραφήσουμε πιθανά δρομολόγια, αδιέξοδα, αγωνίες, αγώνες και υποσχέσεις του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών  της πρώτης εικοσαετίας του 21ου αιώνα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Ειδικά για το ελληνικό  θέατρο και τις παραστατικές τέχνες ενδιαφέρουν, μεταξύ άλλων, ανακοινώσεις που εστιάζουν στα άμεσα προβλήματα που καλείται να λύσει, τις πιθανές μελλοντικές προοπτικές του, τις σχέσεις του με τη νέα οικονομία και τις υπό διαμόρφωση νέες δομές εξουσίας.
Ακόμη, μας ενδιαφέρουν ανακοινώσεις που συνδιαλέγονται με τις σύγχρονες θεωρίες καθώς και  εκείνες που επιχειρούν συγκρίσεις με τα θεατρικά/επιτελεστικά   τεκταινόμενα στον διεθνή χώρο.
 
Βασικοί θεματικοί άξονες
 
Αισθητική:
•   Μετά το μεταδραματικό, τι; / Παραστάσεις/επιτελέσεις στον ψηφιακό κόσμο/ Ο ρόλος της δραματουργίας στο σύγχρονο θέατρο (ελληνικό και ξένο) / Ο νέος ρόλος του σκηνοθέτη (και χορογράφου)/ Υβριδικά (χορο) θεατρικά εγχειρήματα / Διαπολιτισμικότητα/Ανακύκλωση/ Πρωτοτυπία/ Πρωτοπορία
 
Κοινό:
•   Από το μοντέρνο κοινό στο μετα-μοντέρνο και στο μετα-ουμανιστικό / Σύγχρονες θεωρίες πρόσληψης/ Νέες φόρμες (επιτελέσεις) συλλογικότητας, συμμετοχής, διάδρασης, παρουσίας (εδώ και τώρα) / Κοινό/κοινά (public/publics)
 
Κριτική:
Καλλιτεχνική δημιουργία και κριτικός λόγος/ Κριτική και ψηφιακός κόσμος/Νέες αντιλήψεις περί κριτικής/Όλα επιτρέπονται (;)—anything goes?
 
Οικονομία/Πολιτική:
•   Νέες οικονομίες/νέες θεατρικές (επιτελεστικές/performative) οικολογίες / Πολιτιστική πολιτική: πώς επηρεάζει το ίδιο το θεατρικό φαινόμενο, προτάσεις για το μέλλον/ Ιδιωτικά ιδρύματα-Ελεύθερο θέατρο/ Η θέση της θεατρικής έρευνας (και πρακτικής) στο σύγχρονο τοπίο της οικονομικής δυσπραγίας και της ελλιπούς στήριξης από την πολιτεία
 
Οι θεματικές είναι ενδεικτικές και ανοιχτές στην προσέγγισή τους. Στόχος είναι να γίνει μια σταχυολόγηση ορισμένων βασικών χαρακτηριστικών και τάσεων, θεωρητικών και πρακτικών, που θα βοηθούσαν ώστε οι ανακοινώσεις του συνεδρίου να συγκλίνουν γύρω από ορισμένους βασικούς πυλώνες αναζήτησης και προβληματισμού.
 
Διαδικασία
Όσες/σοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο συνέδριο αυτό παρακαλούνται να στείλουν σε ΟΛΑ τα μέλη της επιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής μια περίληψη (μέχρι 150 λέξεις —σε word) της ανακοίνωσής τους καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό (περίπου 50 λέξεις) μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2020.
Ενημέρωση ως προς την αποδοχή (ή όχι) της αίτησης: 31 Οκτωβρίου 2020
Ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου: 5, 6 και 7 Μαρτίου 2021
Χώρος: Παν/πολη Ζωγράφου (*οι αίθουσες διαθέτουν τεχνικό εξοπλισμό για προβολές, χρήση  powerpoint, κ.λπ)
Χρόνος ανακοίνωσης: 15 λεπτά (*δεν θα δοθεί σε καμιά περίπτωση περισσότερος χρόνος).
Kόστος συμμετοχής: 25 ευρώ (*προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, νέοι ερευνητές και επιστήμονες, υποψήφιοι διδάκτορες, άνεργοι: 15 ευρώ)
 
Επιστημονική Επιτροπή:
Σάββας Πατσαλίδης (spats@enl.auth.gr), Γιώργος Πεφάνης (gpefanis@theatre.uoa.gr),  Δημήτρης Τσατσούλης (dimi.tsatsoulis@gmail.com), Ζωή Βερβεροπούλου (zoiv@jour.auth.gr), Γρηγόρης Ιωαννίδης (grioann@theatre.uoa.gr)
Οργανωτική Επιτροπή:
Τόνια Τσαμούρη (atsamouri@hotmail.com), Παρασκευή Τεκτονίδου (ptektonidou@gmail.com), Γιώργος Παπαγιαννάκης (g.papayiannakis@gmail.com)
Εκτελεστική Επιτροπή:
Άννυ Κολτσιδοπούλου, Τώνια Καράογλου, Γεωργία Οικονόμου,  Νατάσσα Χασιώτη
 
*Σημ. Το συνέδριο  τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού (Δ/νση Γραμμάτων)

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Humanlinks - Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι
3ο μηνιαίο Φεστιβάλ για την Ψυχική Υγεία,


Η ομάδα των “Humanlinks - Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι” διοργανώνουν το 3ο μηνιαίο Φεστιβάλ για την Ψυχική Υγεία, το οποίο για λόγους προστασίας του κοινού θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM και όλες οι εκδηλώσεις του θα αναμεταδοθούν μέσα από την ειδική σελίδα του στο Facebook.
Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι: “Άτομα - Κοινωνία - Θεσμοί : Σύνδεση και Συνεργασίες σε
έναν Μεταβαλλόμενο Κόσμο” και επιλέχθηκε με στόχο να αναδείξει την ιδέα της σύνδεσης και το όφελος των συνεργασιών σε ένα κόσμο που αλλάζει γρήγορα.
Θα εστιάσει πάνω σε πέντε τομείς, στους οποίους οι Humanlinks έχουν ενδιαφέρον και αναπτύσσουν διάφορα προγράμματα.
1. Στην Ψυχική Υγεία με έμφαση στην ψυχική ανθεκτικότητα και στην σχέση μας με τον εαυτό και τους άλλους
2. Το Περιβάλλον, επιδιώκοντας την ανάδειξη μιας βαθύτερης κατανόησης και προσέγγισης της σχέσης μας με αυτό.
3. Την Εκπαίδευση, ως μέρος μιας διαδικασίας που συνδέει τα μέλη που συμμετέχουν άμεσα και την αλληλεπίδραση με την κοινότητα καθώς και την παρουσίαση εναλλακτικών μορφών εκπαίδευσης
4. Την αναζήτηση και την εξερεύνηση της Συνείδησης, από την πλευρά της Επιστήμης κυρίως από τον τομέα των Νευροεπιστημών και της Φυσικής.
5. Εργασιακό Περιβάλλον εστιάζοντας στις σχέσεις μέσα σε αυτό, την αντιμετώπιση της επαγγελματική εξουθένωσης και την ανάπτυξη μιας ατμόσφαιρας δημιουργίας και ευημερίας.
Για τον κάθε τομέα αντιστοιχεί μια εβδομάδα εκδηλώσεων οι οποίες έχουν κατανεμηθεί και θα λάβουν χώρα σταθερά τις ημέρες: Τρίτη και Πέμπτη, 20:00 με 21:30 και Κυριακή, 11:00 - 13:30.
Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες και επαγγελματίες με βαθιά εμπειρία ο καθένας στον τομέα του κυρίως όμως συγχρονίζονται στο όραμα και στην διάθεση των humanlinks για έναν πιο ειλικρινή και πιο όμορφο κόσμο.
Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα υπάρχει πάνω στην κάθε εκδήλωση το ανάλογο link όπου ο καθένας θα μπορεί να συνδέεται και να μπαίνει αυτόματα.
Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές προς το κοινό
Humanlinks - Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι
Πληροφορίες
https://festival.humanlinks.gr/
https://www.facebook.com/3rdhumanlinksfestival2020
Mail: info.humanlinks@gmail.com
Τηλ: +30 69 44357 506

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΕΝΑΘΛΟΝ

1. ΤΟ ΚΑΤΑΞΙΩΤΙΚΟ ΚΥΜΑ
Η Συστημική ματιά και η Καταξιωτική στάση στη δουλειά με ανθρώπους:


Δημιουργικές ανατροπές, μια άλλη λογική και νέοι τρόποι
Αθήνα, Οκτώβριος 2020 – Ιούνιος 2021
Με την ευγενική συμμετοχή της Gail Simon, D.Prof, University of Bedfordshire, Μεγάλη Βρετανία.

Το Κέντρο Συστημικής Θεραπείας, το Κέντρο ΓΕΝΑΘΛΟΝ και το Κέντρο Επίκοινες Διαδρομές διοργανώνουν, για τρίτη συνεχή χρονιά, Διεπαγγελματικό Βιωματικό Σεμινάριο με τον τίτλο
Το Καταξιωτικό Κύμα. Απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εκπαίδευσης, διοίκησης εταιρειών & οργανισμών, καθώς και συντονιστές ομάδων, δικτύων και εργαστηρίων τέχνης.
Ο τρόπος που δουλεύουμε αξιοποιεί την εμπειρία και τη γνώση της εκπαιδευτικής ομάδας και ταυτόχρονα εστιάζει στον/στην κάθε εκπαιδευόμενο/η, ώστε ο καθένας και η καθεμία να παίρνει αυτό που χρειάζεται και να βλέπει πώς θα το εφαρμόσει στη δουλειά του/της.

Διάρκεια: Οκτώβριος 2020–Ιούνιος 2021, 72 ώρες σε 9 συναντήσεις – ένα Σάββατο τον μήνα,
ώρα 11:00 – 19:00.
Συμμετέχοντες: μέγιστος αριθμός 20 άτομα – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κόστος: 1.080 ευρώ /άτομο (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), καταβλητέο σε μηνιαίες δόσεις των 120 ευρώ.
Τόπος διεξαγωγής: Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε ασφαλή χώρο, σύμφωνα με τις τότε
εξαγγελίες της Πολιτείας και θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο ανάλογα με την εξέλιξη της
πανδημίας.
Συντονίζουν: Σμάρω Μάρκου Ιουλία Μπαλάσκα Άννα Σολωμού

Έναρξη: Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020, ώρα 11:00 – 19:00
Δηλώσεις συμμετοχής: ηλεκτρονική διεύθυνση thesys@otenet.gr μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.
Στους/στις εκπαιδευόμενους/ες δίδονται:
 Σημειώσεις των εισηγήσεων και βιβλιογραφία
 Βεβαίωση παρακολούθησης υπό τον όρο της ολοκλήρωσης του Σεμιναρίου
(μέγιστος αριθμός απουσιών: 2 συναντήσεις).

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο
210.63.94.416 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση thesys@otenet.gr

(Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε  στις ιστοσελίδες www.genathlon.gr και www.thesyscenter.com/)


ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
2. Η Γραφή στη Θεραπεία
«Ό,τι με τυραννούσε, είχε φύγει πια από μένα,
είχε ξαπλώσει στο χαρτί και δεν ξεκολλούσε.»
Νίκος Καζαντζάκης
Το Κέντρο Συστημικής Θεραπείας και το Κέντρο ΓΕΝΑΘΛΟΝ διοργανώνουν Βιωματικό Σεμινάριο με τον τίτλο Η Γραφή στη Θεραπεία.
Απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, ψυχιάτρους, συμβούλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς κ.ά.), σε εκπαιδευτικούς, καθώς και σε συντονιστές ομάδων, δικτύων και εργαστηρίων τέχνης.
Το σκεπτικό μας
Από τη δεκαετία του ’60 αναγνωρίστηκε η θεραπευτική ιδιότητα της Γραφής στην Αμερική και την Ευρώπη και έκτοτε χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση ψυχολογικών ή/και σωματικών προβλημάτων. Η Γραφή αξιοποιείται επίσης ως εργαλείο για την αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη σε αντίστοιχα πλαίσια και διαδικασίες.

Στο Σεμινάριο αυτό, θα έρθουμε σε επαφή με τη θεωρία της Γραφής στη Θεραπεία και παράλληλα θα δοκιμάσουμε τις διάφορες τεχνικές τόσο της Θεραπευτικής Γραφής όσο και της Δημιουργικής Γραφής Προσωπικής Ανάπτυξης. Όπως σε όλες τις εκπαιδεύσεις που γίνονται από το Κέντρο Συστημικής Θεραπείας και από το Κέντρο ΓΕΝΑΘΛΟΝ, το Σεμινάριο είναι βιωματικό και θα πραγματοποιηθεί σε πλαίσιο διαλόγου και συγκατασκευής.

Συντονίζουν: Σμάρω Μάρκου και Ιουλία Μπαλάσκα
Διάρκεια: Οκτώβριος 2020 – Μάιος 2021, 40 ώρες σε 8 συναντήσεις, μία Κυριακή τον μήνα/5ωρο, ώρα 10:00-15:00.
Συμμετέχοντες: μέγιστος αριθμός 20 άτομα – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κόστος: 600 ευρώ/άτομο (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), καταβλητέο σε μηνιαίες δόσεις των
75 ευρώ.

Τόπος διεξαγωγής: Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε ασφαλή χώρο, σύμφωνα με τις τότε εξαγγελίες της Πολιτείας και θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.
Έναρξη: Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, ώρα 10:00-15:00.
Δηλώσεις συμμετοχής: ηλεκτρονική διεύθυνση thesys@otenet.gr μέχρι τις 5 Οκτωβρίου.
Στους/στις εκπαιδευόμενους/ες δίδονται:
 Σημειώσεις των εισηγήσεων και βιβλιογραφία
 Βεβαίωση παρακολούθησης υπό τον όρο της ολοκλήρωσης του Σεμιναρίου
(μέγιστος αριθμός απουσιών: 1 συνάντηση).

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210.63.94.416 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση thesys@otenet.gr

 

Copyright © 2020 Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp