Copy

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

www.TheatroEdu.gr / info@theatroedu.gr / 2106541600
 ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΚΤΥΟΥ 2020 ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ
Επιμέλεια : Μαίρη Καλδή
View this email in your browser


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ


Το ΔΣ καλεί τα μέλη του Σωματείου στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που είναι και Εκλογοαπολογιστική,
την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 (εξ αναβολής) στις 11:00

Τοποθεσία: 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας
Τ. Φιλήμονος 36-38 & Τσόχα, μετρό «Αμπελόκηποι»

Ώρα λήξης εκλογών: 15:00

Η παρουσία σας είναι πολύτιμη. Η φωνή κάθε μέλους είναι σημαντική! Τα ωραία πράγματα συμβαίνουν μόνο μέσα από την συλλογικότητα και την ενεργή συμμετοχή όλων μας!
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
- Απολογισμός απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
- Έγκριση πεπραγμένων
- Οικονομικός απολογισμός
- Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
- Έγκριση οικονομικού απολογισμού
- Έγκριση αιτήσεων νέων τακτικών μελών
- Ενημέρωση και συζήτηση για μελλοντικές δράσεις
- Προϋπολογισμός για τις σταθερές μας δράσεις και για τα προγράμματα που έχουν δρομολογηθεί για την επόμενη χρονιά
- Εκλογές για Διοικητικό Συμβούλιο και Ελεγκτική Επιτροπή
 
Ο πίνακας υποψηφίων έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα σύμφωνα με το άρθρο 20 του καταστατικού. Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 6 το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όσα μέλη έχουν εγγραφεί έναν χρόνο πριν την τέλεση της Γενικής Συνέλευσης, δηλαδή πριν τις
23/2/2019.
 
Στα τακτικά μέλη του σωματείου που βρίσκονται εκτός έδρας (Αττική) έχουν αποσταλεί τα ψηφοδέλτια, προκειμένου να πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες με συστημένη επιστολή.
Μέχρι την έναρξη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης κάθε μέλος μπορεί να εξοφλεί τις οφειλές του προς το Σωματείο.
Η οικονομική τακτοποίηση των συνδρομών θα είναι δυνατή και κατά την προσέλευση στη ΓΣ
 
Αθήνα 18/2/2020
Η Πρόεδρος
 
Χαρά Τσουκαλά
Η Γενική Γραμματέας
 
Χριστίνα Κρίθαρη
 

 

Αγαπητά μέλη,
Οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής είναι:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Για την Ελεγκτική Επιτροπή

 • Αυδή Άβρα
 • Καραβίτη Πολυξένη (Τζένη)
 • Κομιανού Ελπίδα Αγγελική
 • Μαρνά Ειρήνη
 • Μιτσιάλη Δέσποινα
 • Μόσχος Γεώργιος
 • Ορφανίδου Όλγα
 • Παυλίδη Μαρία
 • Αλεξιάδη Κατερίνα
 • Δημοπούλου Νικολέττα
 • Κρίθαρη Χριστίνα
 • Μπαρέλου Μαρία
 • Μπεκιάρης Γεώργιος

Σας υπενθυμίζουμε πως η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που είναι και Εκλογοαπολογιστική θα γινει στις 16 Φεβρουαρίου 2020 στις 11:00πμ, στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας, (Τ.Φιλήμονος 36-38 και Τσόχα.)

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 (εξ αναβολής) στις 11:00
Τοποθεσία: 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας
Τ. Φιλήμονος 36-38 & Τσόχα, μετρό «Αμπελόκηποι»
Ώρα λήξης εκλογών: 15:00

Αθήνα 7/2/2020

Η Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Χαρά Τσουκαλά

Χριστίνα Κρίθαρη

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας
Βιωματικό θεατρικό εργαστήριο  
«Καθ΄οδών», ή «Εγώ μέσα στον κόσμο που ζω».

Σάββατο 7 Μαρτίου και Κυριακή 8 Μαρτίου 2020
 11.00-15.00
 
 Το  Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-  Γραφείο Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας (ΔΗΠΕΘΕΚ),διοργανώνουν βιωματικό θεατρικό εργαστήρι με τίτλο: «Καθ΄οδών», ή «Εγώ μέσα στον κόσμο που ζω».
 
Τόπος: Στούντιο Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας
 
Εμψυχώτρια: Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτης- δραματουργός
 
Διάρκεια: 8 ώρες
 
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:
Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, περφόρμερ, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, καλλιτέχνες κάθε πεδίου και σε κατοίκους της πόλης που ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τα θεατρικά τους μέσα, και την καλλιτεχνική τους έκφραση και οπτική.(σύνολο 25 άτομα).
 
Θεματικός άξονας: Η Ιστορία της Κέρκυρας, των Ιονίων και της Ελλάδας, μέσα από ένα 8ωρο εργαστήριο μέσα στους δρόμους και στις γειτονιές.
Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αναδειχθεί η σχέση των κατοίκων με την πόλη, η παλιά αλλά και η παρούσα σύνδεση της πόλης με την ιστορία, η εμβάθυνση στο παρόν, με στοιχεία του παρελθόντος. Θα δοθεί έμφαση στο πέρασμα της Κέρκυρας στο παρόν, με άξονα τον διαφωτισμό, την πολυπολιτισμικότητα και την επιρροή ιδεολογιών και αισθητικής από την Ευρώπη. Το εργαστήριο θα κινηθεί στο τρίπτυχο «εγώ, η κοινότητα, οι θεσμοί», έτσι ώστε να αναζητηθεί η θέση του καθενός μας σε μια κοινότητα που δημιουργεί θεσμούς.
 
Λόγω της βιωματικής φύσης του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να φοράνε άνετα ρούχα και παπούτσια.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν αλλά  απαιτείται αίτηση. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Αιτήσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο εργαστήριο ΜΕΧΡΙ και την Παρασκευή 28/2/2020 στη ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ και θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους στο προσωπικό e-mail τους μέχρι τις 5/3/2020.
Αν οι αιτήσεις υπερβούν τον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Γραφείο Κέρκυρας σε συνεργασία με ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Κέρκυρας.
 
Πληροφορίες: Ευγενία Ζάγουρα, Συντονίστρια ,6937087685, 19.00 – 21.00 καθημερινά.
 
Βιογραφικό
 
Η Τζωρτζίνα Κακουδάκη είναι θεατρολόγος και σκηνοθέτης. Από το 2009 σκηνοθετεί παραστάσεις για νέους. Έχει συνεργαστεί ως δραματουργός σε πάνω από 30 παραστάσεις θεάτρου και χορού. Έχει διδάξει σε πλήθος δημόσιων οργανισμών εκπαίδευσης ενηλίκων και σε διεθνή προγράμματα παιδαγωγικής μέσω του θεάτρου και του κινηματογράφου. Έχει διδάξει αισθητική και δραματουργία κινηματογράφου στο ΙΕΚ Ακμή (2006-2011) και έχει συντάξει τους Οδηγούς Σπουδών των Καλλιτεχνικών Σχολείων για τα μαθήματα Σκηνοθεσία Θεάτρου και Αισθητική/Σκηνοθεσία Κινηματογράφου του ΙΕΠ (2015). Υπήρξε υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης και του Αρχείου του Εθνικού Θεάτρου (1997- 2004).και συν-συγγραφέας του Βιβλίου «Θέατρο- Θεατρική Αγωγή» (ΙΔΕΚΕ 2007) και «Διαδρομές Βιωματικής Μάθησης» (εκδ. Κέδρος, 2011). Έχει διοργανώσει πλήθος φεστιβάλ Νέων Δημιουργών σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς και θέατρα. Από τον Απρίλιο 2016 έως 2019 ήταν υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ:

 «ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ, το παράδειγμα του Χορού της Τραγωδίας»

Εμψυχωτής: Κωνσταντίνος Ντέλλας 
Πάτρα 7, 8 Μαρτίου 2020


ΏΡΕΣ: Σάββατο 7 Μαρτίου 16.15-21.15 και Κυριακή 8 Μαρτίου 09.45-14.45

ΧΩΡΟΣ: «Παλαιά Πατρινή Παιδική Εξοχή» στα Κάτω Ροΐτικα, Πάτρα (επί της παραλιακής οδού των Ροϊτίκων, δίπλα από τον παιδότοπο Αλαντίν)                                                                               
ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ: Α. Ανάδειξη της καλλιτεχνικής-αισθητικής, παιδαγωγικής διάστασης του Θεάτρου, σε μια πορεία μετασχηματισμού της προσωπικής εμπειρίας σε συλλογική και Β. Εξάσκηση σε θεατρικές τεχνικές και μεθόδους που εστιάζουν στις παρουσιάσεις δρώμενων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο  και στην αλληλεπίδραση μεταξύ συνόλου και χώρου.
 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ 
Το εργαστήριο επιχειρεί να προσεγγίσει τις έννοιες της συλλογικότητας και της συνύπαρξης διαφορετικών ταχυτήτων και αναφορών, ώστε να δημιουργηθεί ένας κοινός κώδικας μεταξύ των μελών μίας ομάδας. Χρησιμοποιώντας αρχικά σωματικά και κατόπιν λεκτικά εργαλεία, καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε την ατομική μας μικροκλίμακα, τον «εαυτό» σε σχέση με τον «άλλο», και μέσω της προσπάθειας προσέγγισης συντονισμού του συνόλου, να έρθουμε σε επαφή με την κοινωνική λειτουργία της θεατρικής δράσης, όπου διαφορετικά υποκείμενα δημιουργούν μια εκ νέου τελετουργία και ο χώρος δράσης μετατρέπεται σε έναν πυρηνικό ιερό τόπο.  Στο εργαστήριο θα επιχειρήσουμε να δουλέψουμε τόσο σε κλειστό όσο και σε ανοιχτό περιβάλλον, ώστε να μελετήσουμε και να ανακαλύψουμε τις δυνάμεις που αλληλεπιδρούν μεταξύ συνόλου και χώρου.
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΜΨΥΧΩΤΗ
Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός, ανήκει στο διδακτικό προσωπικό της δραματικής Σχολής «Δήλος», ενώ έχει υπάρξει για πολλά χρόνια δάσκαλος παραδοσιακών χορών και τραγουδιού. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις και site specific performances μελετώντας τη σύμπραξη της θεατρικής φόρμας με τις συλλογικές και κοινοτικές μορφές έκφρασης και τελετουργίες του ελλαδικού χώρου, όπως και τη συνύπαρξη επί σκηνής επαγγελματιών ηθοποιών και ερασιτεχνών κατοίκων ενός τόπου. Από φέτος, είναι μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει στο Λύκειο Επιδαύρου, στη θεατρική κατασκήνωση του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και έχει κάνει εργαστήρια ενδυνάμωσης της συλλογικότητας της ομάδας μέσα από λεκτικούς ή μη κώδικες, προσεγγίζοντας την έννοια της τελετουργίας, με βασικό άξονα τον Χορό της τραγωδίας.
 
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:
Η επιμόρφωση απευθύνεται σε θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, περφόρμερ, επαγγελματίες από τον χώρο των ανθρωπιστικών, κοινωνικών επιστημών, φοιτητές, καλλιτέχνες κάθε πεδίου και σε αυτούς/ές που ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τα θεατρικά τους μέσα, την καλλιτεχνική τους έκφραση και οπτική και την παιδαγωγική τους προσέγγιση.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Οι συμμετέχοντες καλούνται να φορούν άνετα ρούχα και κάλτσες.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ: 10 ώρες. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
25€ για τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το θέατρο στην Εκπαίδευση (για να γίνετε μέλος, δείτε εδώ)
30€ για τα μη μέλη

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΒΗΜΑΤΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες χρειάζεται:

α) να πληρώσουν το ποσό είτε με κατάθεση στον λογαριασμό ALPHA GR73 0140 2020 2020 02002 000277, ή ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR37 0172 5180 0055 1809 1249 470 γράφοντας στην αιτιολογία κατάθεσης οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμο και τη λέξη «ΠΑΤΡΑ»,
είτε μέσω κάρτας πατώντας στο παρακάτω κουμπί, επιλέγοντας "Donate with a debit or credit card" και γράφοντας οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμο και τη λέξη «ΠΑΤΡΑ» στο πεδίο «Σύνταξη σημείωσης»
(ή "write a note").
ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΚΑΡΤΑ
Payment with card


β) να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 3/3/2020
Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα λάβουν e-mail με επιβεβαίωση της κατάθεσης, της λήψης της αίτησης καθώς και επιβεβαίωση της συμμετοχής τους στο εργαστήριο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-Γραφείο Αχαΐας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Διονυσία Ασπρογέρακα, dionysiaasprogeraka@gmail.com, 6972267716, Κατερίνα Στεφάνου, 6936721724, Κεντρική γραμματεία 210 6541600, info@theatroedu.gr

Έρχονται...

Εκπαίδευση στην Εμψύχωση και Ενδυνάμωση Ομάδων

Ειδικά για τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, έκπτωση 25% σε 4 ισόποσες δόσεις στην μοριοδοτούμενη

Εκπαίδευση στην Εμψύχωση και Ενδυνάμωση Ομάδων του  ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ Ε.Κ.Π.Α.
και LearnInn
Ε.Κ.Π.Α.
 
Η Εκπαίδευση στην Εμψύχωση και Ενδυνάμωση Ομάδων είναι ένα πρόγραμμα του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που αποτελεί πρωτοπορία για την Ελλάδα.
Συνδυάζει την πρακτική με τη θεωρητική κατάρτιση. Στηρίζεται στη διαμόρφωση ομάδας και την ανάπτυξη σχέσεων. Στοχεύει στην πολύπλευρη εκπαίδευση σε πολλά επιστημονικά και κοινωνικά πεδία.  Περιλαμβάνει εξέχοντες εκπαιδευτές του χώρου της Εκπαίδευσης.
Η Εκπαίδευση στην Εμψύχωση και Ενδυνάμωση Ομάδων του Ε.Κ.Π.Α. είναι για εσάς ό,τι απαιτεί ο επαγγελματικός σας χώρος και παράλληλα ό,τι χρειάζεται για την προσωπική σας αυτοβελτίωση.
Κάντε τώρα εγγραφή με ειδική έκπτωση για εσάς 25% σε 4 ισόποσες δόσεις:
https://learninn.gr/ekpaideysi-stin-empsychosi-endynamosi-omadon/

Έναρξη 22 Μαρτίου 2020.

Για μας η εκπαίδευση έχει πρόσωπο και για αυτό οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Διαρκεί 7 μήνες (εκτός Ιουλίου και Αυγούστου) στους οποίους οι συμμετέχοντες έχουν δια ζώσης συναντήσεις ή σύγχρονη εκπαίδευση μέσω υπολογιστή σε συνδυασμό με ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Στο τέλος λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης 550 ωρών. Το πιστοποιητικό επίσης δίνει τα μέγιστα μόρια  στους διορισμούς δημοσίου και στις εξελίξεις στελεχών και διευθυντών.

Στα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση προσφέρεται προνομιακή έκπτωση 25% ενώ η κανονική έκπτωση για εκπαιδευτικούς είναι 20%
Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα έκπτωσης 5% με την καταβολή του ποσού εφάπαξ, δίνει σε όποιον/α το επιλέξει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το πρόγραμμα και να λάβει το πιστοποιητικό με 30% έκπτωση.
Μπείτε στην ομάδας μας!

Γίνεται κι εσείς εμψυχωτής/εμψυχώτρια με πιστοποιητικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
 
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση θέλει να συμβάλει στην προβολή των δράσεων των μελών του!
Στείλτε μας πληροφορίες για τις εκδηλώσεις, παραστάσεις, σεμινάρια ή άλλες δράσεις που οργανώνετε για να τις δημοσιεύσουμε στον Ενημερωτικό μας Δελτίο, στις «ανακοινώσεις» της ιστοσελίδας ή στη σελίδα μας στο
facebook.

Το κείμενο πρέπει να είναι σε αρχείο
Word, να μην ξεπερνά τις 200 λέξεις, και να περιλαμβάνει link με περισσότερες πληροφορίες. Θα ήταν καλό επίσης να μας στείλετε και μια σχετική φωτογραφία, αν υπάρχει, συνοδεύοντάς τη με μια απλή δήλωσή σας ότι έχετε άδεια δημοσίευσής της. Αν πρόκειται για εκδήλωση με κόστος, παρακαλούμε να προσφέρεται κάποια έκπτωση σε μέλη μας.

Για τη δημοσίευση στο Ενημερωτικό Δελτίο, θα πρέπει το κείμενό σας να έχει σταλεί έως τις 25 του προηγούμενου μήνα.

"Εργαστήριο για τον ρατσισμό στη Θεσσαλονίκη"

Ευχαριστούμε θερμά τον Volker Ludwig, τον Βασίλη Κουκαλάνι και την Ιωάννα Λιούτσια για τη συζήτηση και το βιωματικό εργαστήριο «Παιδιά της ίδιας γης: Υπάρχει τρόπος, τόπος και χρόνος γέννησης του ρατσισμού;» που διοργανώθηκε από το ΚΘΒΕ , το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την  Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Goethe, στο Φουγιέ του Βασιλικού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την πρεμιέρα του έργου
"Μια γιορτή στου Αλ-Νουριάν", το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020. 
 Ο συγγραφέας μας μίλησε για τη δράση του Grips Theater (ίδρυση 1966) και τη διαρκή παραγωγή, στη μακρόχρονη ιστορία του, νέων έργων, γραμμένων ειδικά για παιδιά, που θα κεντρίζουν τη φαντασία, την κριτική σκέψη και παράλληλα  θα τα φέρνουν αντιμέτωπα με θέματα που βιώνουν στην καθημερινότητά τους.  

το εργαστήριο διερεύνησε έννοιες όπως η εθνική καταγωγή, η πατρίδα, η μετακίνηση σε νέους τόπους και πραγματεύτηκε σκηνές ρατσιστικής συμπεριφοράς στην καθημερινή ζωή. 
Η συνύπαρξη μελών του Γραφείου Β. Ελλάδας, εκπαιδευτικών και θεατρολόγων, με φοιτητές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ και νεαρούς ηθοποιούς ήταν γόνιμη και οδήγησε σε μια πολύ δημιουργική ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων.
Η χαρά μας απεριόριστη πάντα για τέτοιες συνευρέσεις. Να το επαναλάβουμε!

 
 Δράσεις συνεργατών
Θάλαμος Νο 6
Μια ΧΙΠ ΧΟΠ συνομιλία του Τσέχωφ με το σήμερα

 
Από το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου
 και κάθε Σάββατο στις 9.30 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 9.00 μ.μ.
στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα, για 10 παραστάσεις
Δείτε το τρέιλερ της παράστασης εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=mOR-C0muUzw

Στον περίβολο του νοσοκομείου υπάρχει μία μικρή πτέρυγα για τους ψυχικά αρρώστους, ο θάλαμος Νο6. Μα ποιος κρίνει ποιος είναι «φυσιολογικός» και ποιος όχι; Η Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου σκηνοθετεί το γνωστό διήγημα του Τσέχωφ, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το έργο του Ρώσου συγγραφέα σε μορφή χιπ-χοπ. Ο λόγος, ο ήχος, η κίνηση, φιλτράρονται μέσα από τη χιπ-χοπ κουλτούρα, σε μία μοναδική συνομιλία του κειμένου με τη σύγχρονη εποχή. Στην παράσταση ακούγονται και δύο πρωτότυπα τραγούδια του Κώστα Γάκη, ο οποίος έχει επιμεληθεί σκηνοθετικά την παράσταση.
Το διήγημα δημοσιεύτηκε πρώτη φορά το 1892, όμως φαίνεται πως τα ερωτήματα που θέτει παραμένουν διαχρονικά. Γιατί να αισθάνεται κάποιος «μη φυσιολογικός»; Πώς χάθηκε η ποίηση και η ομορφιά από τη ζωή μας; Πώς γίνεται να κλείνουμε τα αυτιά μας στον ξεριζωμό τόσων ανθρώπων;Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να θεωρείται «λαθραίος»; Πόσο «νοικοκυραίος» είναι κάποιος που έχει αποκλείσει από τη ζωή του τη ζεστασιά και την ανθρωπιά;Στη σκηνή τρία κορίτσια, οι Ηλέκτρα Αρσενίδου, Νατάσα-Φαίη  Κοσμίδου και Έρη Μανουρά, που αναρωτιούνται για αυτά τα θέματα με έναν σύγχρονο, αλλά πολύ τρυφερό τρόπο.
Όπως σημειώνει η ομάδα: «Οι εικόνες αυτές περνάνε κάθε μέρα μπροστά από τα μάτια μας και έπειτα σβήνονται. Ξεχνάμε. Η ζωή όμως δεν είναι ένα story που κρατάει για 24 ώρες και ύστερα χάνεται. Η παράστασή μας είναι ένα ποιητικό κολλάζ που φωνάζει: Μην ξεχνάς! Για όλους εκείνους που, στη βαρβαρότητα, στον άγριο αυτόν κόσμο, συνεχίζουν να παλεύουν, να ονειρεύονται, να τραγουδούν την αλήθεια με τρυφερότητα…Και κάπως έτσι, μία μικρή πτέρυγα για ψυχικά ασθενείς γίνεται  για όλους μας ένας φωτεινός μικρόκοσμος, ένα φαναράκι».
 
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία, Διασκευή: Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου
Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Κώστας Γάκης
Επιμέλεια Κίνησης: Ηλέκτρα Αρσενίδου
Επιμέλεια Μουσικής: Έρη Μανουρά
Φωτογραφίες:ΗλιαναΜεϊντάνη
Παίζουν: Ηλέκτρα Αρσενίδου, Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου, Έρ Μανουρά
Παραστάσεις: Από το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο στις 9.30 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 9.00 μ.μ. για 10 παραστάσεις.
Εισιτήρια από 7 ευρώ στο https://www.viva.gr/tickets/theater/tehnohoros-fabrica/thalamos-no-6/
Τηλέφωνο για επικοινωνία: 6976265326
Τεχνοχώρος Φάμπρικα
 Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός.
Τηλ. 210 3411651
 
Copyright © 2020 Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp