Copy
Persbericht 2 december 2014, Amsterdam-Brussel
Meer BesteBuren. Tweede oproep voor projecten is geopend. Deadline 1 februari 2015. 
Vandaag start de tweede - en laatste - ronde van het BesteBuren matchingfonds. Het matchingfonds staat open voor nieuwe culturele en creatieve samenwerkingsprojecten van Nederlandse en Vlaamse bodem.

2015 is het jaar van BesteBuren, een jaar waarin we Vlaams-Nederlandse creativiteit en culturele samenwerking vieren. De Vlaamse en de Nederlandse overheid hebben een matchingfonds gecreëerd om nieuwe culturele projecten te ondersteunen. Voor deze tweede ronde staat 246,000 euro ter beschikking. De eerste aanvraagronde eindigde op 1 oktober en resulteerde in 147 aanvragen en 48 gehonoreerde projecten.
 
De aanvragen worden beoordeeld door de BesteBuren Programmaraad, bestaande uit drie Nederlanders en drie Vlamingen: Brigitte Bloksma, Mira Kho, Jan Zoet, Piet Menu, Helena de Groot en Werner Trio.
 
Bij de selectie kijkt de programmaraad met name naar wederkerigheid: projecten waarin beide partijen van elkaars expertise profiteren; zichtbaarheid: in beide landen een gemêleerd publiek bereiken; duurzaamheid: de mate waarin de activiteiten tijdens het BesteBuren jaar een opmaat zijn naar meer en betere samenwerking; en vernieuwing: nieuwe makers, samenwerking en experiment.


Piet Menu, directeur Vlaams-Nederlands Cultuurhuis de Brakke Grond, en lid van de BesteBuren programmaraad zegt:“In de eerste ronde van aanvragen voor BesteBuren was het interessant om te zien dat er niet alleen massaal, maar vooral ook heel divers werd gereageerd op de oproep voor Vlaams-Nederlands samenwerkingsvoorstellen. We zagen kunst met een hoofdletter K, jeugdige ontmoetingen, sportieve kunst voor een brede doelgroep en alles daar tussen in. Ik ben zeer benieuwd naar wat de tweede ronde oplevert.”

Het BesteBuren-jaar begint op 8 februari 2015 en loopt door tot 14 februari 2016.

#BesteBuren

U kunt uw project aanmelden via www.besteburen.eu
In medio december wordt de website van BesteBuren officieel gelanceerd.

De lijst met gehonoreerde projecten van de vorige ronde is hier al te bekijken.

We nodigen u ook uit om via www.besteburen.eu in te tekenen voor de BesteBuren Nieuwsbrief.

BEELD
Download een ZIP-bestand met hoge en lage resolutie afbeeldingen

 
Niet voor publicatie

Contact
Vlaanderen: Ann Venneman
Nederland: Jessica Hartley


Over BesteBuren
Nederland en Vlaanderen zijn BesteBuren. We delen een taal en we wonen dicht bij elkaar maar - zoals dat met buren gaat - we ontmoeten elkaar te weinig. Dat is jammer want we hebben elkaar zo veel te bieden, nu en in de toekomst. Daarom is 2015 het jaar van BesteBuren, een jaar waarin we Vlaams-Nederlandse creativiteit en culturele samenwerking vieren.


BesteBuren is een programma van DutchCulture en deBuren,
in opdracht van de Nederlandse en de Vlaamse overheid.
In samenwerking met De Brakke Grond
Ontwerp en technische realisatie: Zinnebeeld en CultuurNet
Illustratie en animatie: Tjarko van der Pol, SaltyStock
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier
Email Marketing Powered by Mailchimp