Copy
Beste Buren
Klassiek, design, God
en muziek van nu in november
Searching for Martin Margiela
Geloven in Sinterklaas of Steve Jobs; liefhebber van deco of eco design; op classical safari of ‘muziek van nu’? De novemberprojecten bieden voor iedereen iets.
November Music
zet spotlight op België
4 – 8 nov., ’s Hertogenbosch
Private View, foto: Koen Broos
November Music - festival met muziek van nu door makers van nu – richtte de blik al vaker zuidwaarts. Maar dit jaar zet het een extra spotlicht op Belgische artiesten, met o.a. Jef Neve Trio, TaxiWars ft. Tom Barman en Robin Verheyen, Zwerm en Annelies van Parys.
 Meer info
GOD., theater van BOG.
Over geloven in God of iets anders
5 – 28 nov., o.a. Tilburg, Amsterdam, Antwerpen
Theatercollectief BOG., foto: BOG.
Theatercollectief BOG. maakt theater door in gesprek te gaan met experts, ervaringsdeskundigen en haar ruim tweehonderd leden. In haar derde voorstelling GOD. onderzoekt zij ‘geloven’ in de levens van gelovigen en niet-gelovigen: geloven in Allah, Ajax, Sinterklaas, Steve Jobs, de liefde, astrologie of dat het vroeger beter was. Heel november te zien!
 Lees verder 
Design Derby in Gent
Van deco tot eco
23 okt. - 13 mrt., Gent
Links: Studio Wieki Somers (Dylan van den Berg & Wieki Somers), Rechts: Muller Van Severen, Installation S.  Foto: Fien Muller
Tweehonderd jaar vormgeving uit België en Nederland, aan de hand van ruim vijfhonderd zorgvuldig geselecteerde designobjecten: dat is de Design Derby. Eerder in het Rotterdamse Boijmans Van Beuningen, sinds vorige week in DesignMuseum Gent. Van rijk bewerkt zilver en art deco tot hedendaagse mode en eco design. Kun jij zien welk ontwerp Nederlands of Belgisch is?
 Doe de quiz!
Buma Classical Convention
Op safari langs klassieke Big Five
26 - 27 nov., Utrecht
Foto: Buma Classical Convention
Buma Classical brengt jaarlijks de klassieke muzieksector bijeen. Dit jaar stapt zij over de grenzen heen en presenteert jong talent uit Nederland en België, vergelijkt cultuur(beleid) en... NPO Radio 4 en Klara slaan de handen ineen voor een gezamenlijke live radio-uitzending vanaf de conferentie. Ga mee op Classical Safari in Gent en Amsterdam/ Utrecht langs de Big Four of Five!
 Lees verder 
De Therapie - sessie 2
Openhartig en kwetsbaar theater
21 - 24 nov., Groningen
Julie Cafmeyer, foto: Ine van Coillie
Julie Cafmeyer wil zo schaamteloos mogelijk het drama van anderen onderzoeken, om haar eigen leven vorm te geven en haar publiek te inspireren tot een gebalanceerd leven. Via therapiesessies met haar publiek komt haar werk tot stand: openhartig, kwetsbaar, tragikomisch. De Therapie - sessie 2 is te zien tijdens het Jonge Harten Festival. Julie Cafmeyer hield een blog bij:   
 Klik hier 
En verder…
Dans, docu en jeugdtheater 
I Used To Love, foto: Floyd Koster
Fantaseer over Nederbelgië bij Een Gemiste Kans? met Christiaan Weijts (in Den Haag) en Sarah Moeremans (in Rotterdam); leer de mysterieuze Margiela kennen in de docu Searching for Martin Margiela of stem op jouw favoriete recente literatuur via het Beste Boek van Radio1. Mis ook vooral niet de Vlaams-Nederlandse combinaties van bekende artiesten bij de Radio1-Sessies.
En er wordt gedanst: de avondvullende dansmarathon I Used to Love to Look at the Ocean of op het glazen plafond door o.a. Corrie van Binsbergen, Griet Op de Beeck en Saartje Van Camp. Tenslotte voor de jonkies: BesteBuren-festival in jeugdtheater BRONKS (Brussel), met voorstellingen van o.a. LARF, Theaterschip en Rabarber. Alle novemberactiviteiten op een rij?  
 Klik hier 
www.besteburen.eu
Over BesteBuren
Nederland en Vlaanderen zijn BesteBuren. We delen een taal en we wonen dicht bij elkaar maar - zoals dat met buren gaat - we ontmoeten elkaar te weinig. Dat is jammer want we hebben elkaar zo veel te bieden, nu en in de toekomst. Daarom is 2015 het jaar van BesteBuren, een jaar waarin we Vlaams-Nederlandse creativiteit en culturele samenwerking vieren.
BesteBuren is een programma van DutchCulture en deBuren,
in opdracht van de Nederlandse en de Vlaamse overheid.
In samenwerking met De Brakke Grond
Ontwerp en technische realisatie: Zinnebeeld en CultuurNet
Illustratie en animatie: Tjarko van der Pol, SaltyStock
Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik dan hier om hem in je browser te bekijken. Je kunt deze nieuwsbrief ook delen en doorsturen aan een vriend.

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier