Copy
Persbericht 4 februari 2015, Amsterdam-Brussel
NEDERLAND vs. VLAANDEREN. BesteBuren lanceert publieksprijs op Art Rotterdam.Voor Intersections heeft Van de Moortel de installatie Wax On (Rotter) gemaakt. Foto: Piet Dieleman

Waar komt het beste kunstwerk vandaan, uit Vlaanderen of Nederland? Tijdens Art Rotterdam, dat vandaag van start gaat in de Van Nellefabriek, kunnen bezoekers van het onderdeel Intersections stemmen op hun favoriete Vlaamse of Nederlandse initiatief. Stemmen kan ter plekke bij de tentoonstelling. Het kunstwerk met de meeste stemmen wordt gehuldigd tijdens de opening van BesteBuren op zondag 8 februari. Volgens goed Rotterdams gebruik is het publiek aan zet.

Laat je stem maar horen!


De winnaar uit Vlaanderen of Nederland krijgt een cheque ter waarde van 1250 euro. Deze prijs wordt overhandigd op zondag 8 februari door de Rotterdamse wethouder van Cultuur Adriaan Visser op de officiële opening van BesteBuren in LantarenVenster in Rotterdam. BesteBuren is het jaar waarin Vlaamse en Nederlandse creativiteit en culturele samenwerking gevierd wordt.

“Intersections voegt een extra laag toe aan Art Rotterdam. Een groot publiek kan hierdoor een alternatief circuit ontdekken waar veel ruimte is voor experiment.”  zegt Samuel Saelemakers, curator Witte de With Center for Contemporary Art, Rotterdam.

Bezoekers van Intersections die het stembiljet van de Publieksprijs inleveren maken kans op 2 passe-partouts voor het Rotterdamse kunstenfestival Motel Mozaïque, dat plaatsvindt op 10 en 11 april 2015 in Rotterdam.

Over Intersections
Intersections is een kweekvijver voor toekomstig talent. Als nieuw onderdeel van Art Rotterdam vormt Intersections een podium voor non-profit spaces en kunstenaarsinitiatieven. Deze eerste editie staat volledig in het teken van Nederlandse en Vlaamse initiatieven. De deelnemers van Intersections zijn: 1646 (NL) | A Tale of a Tub (NL) | CROXHAPOX (BE) | DASH (BE) | EMERGENT (BE) | Hole Of The Fox (BE) | Hotel Maria Kapel (NL) | KOMPLOT (BE) | Lokaal 01 (BE) | Showroom MAMA (NL) | MER PAPER KUNSTHALLE (BE) | Meuze (NL) | NEST (NL) | NICC (BE) in collaboration with Bunk Club (BE) | Nieuw Dakota (NL) | Nieuwe Vide (NL) | Stichting IK (NL) | The Ridder (NL) | Trendbeheer Presents (NL)


Over BesteBuren
BesteBuren start op 8 februari 2015 en eindigt op 14 februari 2016. BesteBuren gaat over cultuur in de breedste zin van het woord en staat in het teken van uitwisseling tussen Vlaanderen en Nederland. Een belangrijk onderwerp, want zoals minister Sven Gatz zegt: “Kunst breekt de onverschilligheid. Bovendien is cultuur het meest toonaangevende exportproduct van Vlaanderen en Nederland.”

BesteBuren bestaat uit een programma van projecten in heel Vlaanderen en Nederland, variërend van klassiek tot cutting edge, van highbrow tot volkscultuur, en alles ertussenin. Opvallende samenwerkingen komen er onder meer met Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en het Design Museum in Gent en met Stichting Urban Stylistix en Street Art Belgium. Bekijk de BesteBuren-agenda hier, en een overzicht van de eerste 50 gefinancierde projecten hier. De selectie voor de tweede ronde loopt momenteel. Meer informatie via www.besteburen.eu

Art Rotterdam Week   
Van woensdag 4 tot 8 februari vinden in Rotterdam verschillende kunstbeurzen plaats. De stad is dan een walhalla voor kunstliefhebbers en -professionals. Naast beurzen zijn er pop-upshows, open ateliers, tentoonstellingen en openingen in musea en galerieën.  Art Rotterdam is onderdeel van Art Rotterdam Week en is de beurs om opkomend talent te ontdekken. De 16e editie van Art Rotterdam vindt plaats van 5 tot 8 februari 2015 in de spectaculaire koffie- en tabaksfabriek, de Van Nellefabriek, die sinds juni 2014 op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Dit jaar hoopt Art Rotterdam ruim 22.000 kunstliefhebbers en verzamelaars te ontvangen. 


Meer informatie op www.besteburen.eu, Facebook en Twitter @BesteBuren #BesteBuren. Schrijf je hier in voor de digitale nieuwsbrief.
 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)


BesteBuren
BesteBuren wordt in opdracht van de Nederlandse en Vlaamse overheid gecoördineerd door DutchCulture (www.dutchculture.nl) en deBuren (www.deburen.eu). Meer informatie DutchCulture,  Jessica Hartley, j.hartley@dutchculture.nl / T + 31 (0) 20 6164 225 of deBuren, Ann Venneman, Ann.Venneman@deburen.eu / T +32 (0)2 212 19 31 of T +32 (0) 498 305 939.
Meer informatie via www.besteburen.eu

Opening BesteBuren 8 februari
De formele opening van BesteBuren vindt plaats op zondag 8 februari in LantarenVenster Rotterdam met een programma voor genodigden. Klik hier voor het hele programma.

Pers is welkom na accreditatie. Neem hiervoor contact op met DutchCulture, Femke van Woerden, f.vanwoerden@dutchculture.nl / + 31 (0)20 6164 225.

 


Over BesteBuren
Nederland en Vlaanderen zijn BesteBuren. We delen een taal en we wonen dicht bij elkaar maar - zoals dat met buren gaat - we ontmoeten elkaar te weinig. Dat is jammer want we hebben elkaar zo veel te bieden, nu en in de toekomst. Daarom is 2015 het jaar van BesteBuren, een jaar waarin we Vlaams-Nederlandse creativiteit en culturele samenwerking vieren.


BesteBuren is een programma van DutchCulture en deBuren,
in opdracht van de Nederlandse en de Vlaamse overheid.
In samenwerking met De Brakke Grond
Ontwerp en technische realisatie: Zinnebeeld en CultuurNet
Illustratie en animatie: Tjarko van der Pol, SaltyStock
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier
Email Marketing Powered by Mailchimp