Copy


"Dopustite da vam prošlost bude učitelj, sadašnjost vaše stvaralaštvo, a budućnost vaše nadahnuće." - Nepoznati autorTerapija kroničnih rana 
Autor: Ljiljana Ćenan, dr. med.


Skrb o kroničnoj rani uvijek mora započeti temeljitim uzimanjem anamneze da bi se otkrili komorbiditeti (dijabetes, prethodna duboka venska tromboza, bubrežna bolest, zatajenje srca, debljina).

Pravilna primjena vitamina D i kalcija u prevenciji i liječenju osteoporoze

 
Autor: Mladenka Parlov, dr. med., spec. fizik. med. i rehabilitacije

Primjeren unos kalcija i vitamina D opće su prihvaćene mjere prevencije, ali i osnovnog liječenja osteoporoze. Smjernice brojnih stručnih društava i organizacija koje se bave osteoporozom jednoglasne su u tom stavu, uz neke razlike.

Sva lica bolesti štitnjače 
Autor: Sanja Klobučar-Majanović, doc. dr. sc. KBC "Rijeka"

Štitnjača je endokrina žlijezda leptirastog oblika smještena u donjoj polovici vrata, ispod grkljana, a ispred dušnika. Građena je od dva režnja koji su međusobno spojeni središnjim suženim dijelom.

NOVE AKTUALNE TEME


Nastavljamo suradnju s Hrvatskom liječničkom komorom, pripremili smo za vas NOVU bodovanu on-line edukaciju s novim i zanimljivim temama koje će vam pomoći u svakodnevnom radu:

"Sva lica bolesti štitnjače"
Autor: Doc.dr.sc. Sanja Klobučar-Majanović, dr.med. KBC "Rijeka"

"Racionalna farmakoterapija u bolesnika s više kroničnih oboljenja"
Autor: Prof.dr.sc. Vera Vlahović-Palčevski, dr.med. KBC "Rijeka"

POVEZNICA


JGL prva hrvatska farmaceutska tvrtka s certifikatom ISO 50001
 
JGL je prva farmaceutska tvrtka u Hrvatskoj certificirana prema normi sustava upravljanja energetskom učinkovitošću ISO 50001:2011.Putem aplikacije „Alergični“ fotografirano čak 1.000 staništa ambrozije
 
Javnozdravstvena akcija "Alergični na alergije", koju je Hrvatsko društvo za alergologiju i kliničku imunologiju pokrenulo u suradnji s JGL-om, pokazala je kako su stanovnici mnogih dijelova Hrvatske doista - alergični na alergije.


Kako zadržati preplanuli ten nakon ljeta?
 
Vratili ste se s ljetovanja i voljeli biste da vaš brončani ten potraje što dulje? Pomoći ćemo vam u tome s nekoliko jednostavnih i praktičnih savjeta.Jesen na tanjuru: sezonska variva za jačanje imuniteta
 
Jesen je pred vratima, a košare, teglice, podrumi i tanjuri odavno se već šarene prekrasnim plodovima poput graha, tikvi, kelja, krumpira, idealnih namirnica za ukusna variva.

» se odrasli ljudi najviše sjećaju događaja iz vremena kad su imali između 15 i 25 godina?

» je Mrtvo more najslanije more na svijetu – u jednoj litri sadrži 260 grama soli?

» tijelo odrasle osobe svakoga dana proizvede 300 milijardi novih stanica?
RefluSTAT sprječava povratak želučanog soka u jednjak


RefluSTAT je novi proizvod u bezreceptnom portfelju JGL-a. Sadrži alginate i karbonate koji brzo i učinkovito mehanički sprječavaju povratak želučanog soka u jednjak. Mehanizam djelovanja jest sljedeći: kada proizvod dođe u dodir s kiselim pH vrijednostima želuca, natrijev alginat (prirodni polimer ekstrahiran iz smeđih algi) taloži se formirajući gel.


U međuvremenu, karbonati prisutni u proizvodu oslobađaju ugljični dioksid koji omogućava gelu da se izdigne i formira čep koji predstavlja fizičku barijeru te sprječava povratak želučanog soka u jednjak.Modiar 0,4 mg kapsule ponovno dostupne na tržištu


Naš tamsulozinklorid, zaštićenog naziva Modiar 0,4 mg kapsule s prilagođenim oslobađanjem je opet prisutan na tržištu. Namijenjen je liječenju simptoma donjeg mokraćnog trakta udruženih s benignom hiperplazijom prostate.


Uobičajeno doziranje je 1 kapsula dnevno, poslije doručka ili poslije prvog dnevnog obroka. Kapsulu je potrebno progutati cijelu, ne smije se gristi niti žvakati jer bi to spriječilo produljeno otpuštanje tvari. Lijek se nalazi na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.
This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JGL · Svilno 20 · Rijeka 51000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp