Copy


„Moramo vjerovati da smo nadareni za nešto i da to moramo postići bez obzira na cijenu.” - John LockeSindrom profesionalnog sagorijevanja kod liječnika obiteljske medicine

 
Prema istraživanju iz 2013. godine, postotak sindroma sagorijevanja varirao je od 30 % do 65 % ovisno o specijalnosti liječnika.
Renalna denervacija – nova metoda liječenja rezistentne arterijske hipertenzije

 
Rezistentnu arterijsku hipertenziju definiramo kao nereguliranu arterijsku hipertenziju unatoč primjeni triju ili više antihipertenzivnih lijekova u odgovarajućim dozama.
Izbjeljivanje zubi

 
Iako su uvijek popularni, dolaskom proljeća upiti za načine i rezultate izbjeljivanja zubi znatno se intenziviraju. Stoga je dobro podsjetiti što je to izbjeljivanje, koji su rizici, u kojoj se mjeri mogu ispuniti očekivanja, kolika je trajnost postignutog i kakve su sve metode dostupne.

JGL-ovi zaposlenici darivali krv

 
U partnerstvu s Crvenim križem i Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu, riječka farmaceutska tvrtka JGL ove je godine obilježila Svjetski dan darivatelja krvi, i to nacionalnom humanitarnom akcijom darivanja krvi "JGL kapljica".
Učenici briljirali znanjem o Jadranskom moru

 
Svojevrsno finale ovogodišnjeg multidisciplinarno-edukativnog projekta "More je živo", koje se od 2011. godine provodi širom Hrvatske, održano je u petak, 8. svibnja, u dvorani Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.
Podrška u borbi protiv celijakije

 
Podržali smo Udrugu oboljelih od celijakije Primorsko-goranske županije koja provodi višegodišnji projekt edukacije i informiranja oboljelih i šire javnosti o celijakiji.
Detoksikacija uma

 
Svi ponekad prolazimo kroz razdoblja kada nam misli, osjećaji, ali i naše ponašanje nisu posve jasni i usklađeni. To je sasvim prirodno. No, koliko će takva stanja trajati prije nego se posvetimo „čišćenju“ uma, ali i tijela, ovisi o nama.14. lipnja slavi se kao Svjetski dan darivatelja krvi...

14. lipnja 1864. rođen je Alois Alzheimer...

26. lipnja 1958. umro je Andrija Štampar...
» da dok se odrasli u prosjeku smiju 17 puta dnevno, mala djeca se nasmiju i do 300 puta.

» da je krvnom zrncu potrebno 60 sekundi za potpuni krug u ljudskom tijelu.

» da ljudsko srce tijekom života zakuca više od 2,5 milijardi puta.
BETAZON - 0,05% krema i mast betametazona u obliku dipropionata


Nanosi se na oboljelu kožu u što tanjem sloju jednom do dva puta dnevno, lagano utrljavajući.
Krema se primjenjuje u liječenju akutnih vlažnih lezija kože.


Mast je pogodna za liječenje kroničnih dermatoza. Na mjestima debele, rožnate kože ili na mjestima gdje se sloj kreme/masti lako ukloni odjećom ili slično, može se primijeniti i više od 2 puta na dan. Na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.
This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

Email Marketing Powered by Mailchimp