Copy


„Reci mi i zaboravit ću. Pokaži mi i zapamtit ću. Uključi me i razumjet ću.“ - Benjamin FranklinDijagnostički algoritam u djece s upalnom bolesti crijeva

 
Upalne bolest crijeva („inflammatory bowel diseases” – IBD) zajednički je naziv za ulcerozni kolitis („colitis ulcerosa” – CU) i Crohnovu bolest („Morbus Crohn” – MC) te nediferencirani kolitis. To su idiopatske, upalne, po svom tijeku kronične, nepredvidive bolesti koje su etiološki vjerojatno imunosne etiologije.
Nikada nije
prekasno
liječiti
osteoporozu


 
Osteoporoza je progresivna metabolička bolest kostiju koju karakterizira smanjivanje gustoće koštane mase, narušena mikroarhitektura kostiju, a za posljedicu ima povećanu sklonost prijelomima, naročito kralježaka, podlaktice i vrata bedrene kosti.
Kako motivirati i angažirati
suradnike?
(4. dio)


 
Cijeloga života težimo kvaliteti. Želimo je imati u obiteljskoj zajednici, radnom okruženju, u odnosima, materijalnim dobrima, literaturi koju čitamo, na seminarima koje pohađamo, službenim putovanjima i privatnim druženjima, u proizvodima i uslugama koje proizvodimo i nudimo na tržištu itd.

JGL objavio
izvještaj o
održivosti


 
Prepoznajući važnost poštivanja najviših globalnih standarda suvremenog i odgovornog poslovanja, tvrtka JGL sedmi je put zaredom objavila Izvješće o održivom razvoju koje donosi pregled ekonomskog, okolišnog i društvenog poslovanja u 2014. godini.
Kontinuirana proizvodnja – inspiracija i izazov

 
Da je tvrtka JGL uvođenjem kontinuirane proizvodnje na novoj lokaciji Svilno 2 napravila veliki iskorak u osuvremenjivanju proizvodnih procesa, prepoznajući pritom pravac u kojemu se kreće farmaceutsko poslovanje, potvrđeno je i proteklog mjeseca u Beogradu.
JGL aktivnosti
unutar
EGA-e


 
Posljednjih šest godina JGL je aktivan član Europskog udruženja generičkih lijekova (EGA - European Generic Association), krovnog udruženja generičkih farmaceutskih tvrtki u Europi. Cilj EGA-e je promicanje ali i obrana interesa europske generičke industrije, a sjedište udruženja je u Bruxellesu.
Što je superhrana?

 
U posljednje vrijeme stalno se priča o tzv. superhrani, odnosno namirnicama koje najnoviji trendovi u nutricionizmu promiču kao hranu koja nam pruža vrhunsku nutritivnu podršku, posebno ako se naš organizam bori protiv bolesti. Na Svjetski dan hrane, koji se diljem svijeta obilježava 16. listopada, predstavit ćemo vam nekoliko takvih namirnica.

7. studenog 1867. rođena je Marie Curie, prva žena koja je osvojila Nobelovu nagradu....

13. studenog 1917. osnovan je Medicinski fakultet u Zagrebu koji je ujedno najveći i najstariji medicinski fakultet u Hrvatskoj...

14. studenog – Svjetski dan šećerne bolesti...

18. studenog – Europski dan svjesnosti o antibioticima...
» U jednom danu krv kroz ljudsko tijelo prijeđe ukupno 19.000 km?

» Naš planet ima približno 8,7 milijuna živih vrsta, od čega je dosad otkriveno 14,1 posto?

» Osim svoje antibakterijske aktivnosti, morska voda sadrži i čimbenike koji smanjuju infektivnost mnogih tipova virusa?
Vizol S Allergy kapi za oči s Ectoinom


Novost su unutar JGL-ova portfelja bezreceptnih lijekova i brenda Vizol S. Djeluju preventivno kod izloženosti različitim alergenima, ali i ublažavaju postojeće simptome alergijskog konjuktivitisa.Simptomi poput svrbeža, crvenila ili pretjeranog suzenja oka mogu se učinkovito ublažiti. Kapi za oko Vizol S Allergy štite od štetnog djelovanja alergena i pomažu u procesu obnavljanja nadražene i osjetljive sluznice oka.
This email was sent to <<E-mail adresa prijatelja>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JGL · Svilno 20 · Rijeka 51000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp