Copy


"Neki ljudi osjećaju kišu. Neki samo pokisnu." - Bob DylanAlginati i gastroezofagealni refluks


 
Autor: Pero Hrabač, dr. med.


GERB je često stanje od kojega u svakom trenutku pati do 20 % populacije. Osim subjektivnih tegoba, može dovesti i do težeg oštećenja sluznice jednjaka s trajnim posljedicama, uključujući i karcinom.

Kako tretirati pojavu mialgija kao nuspojavu uzimanja statina

 
Autor: dr. Sonja Frančula-Zaninović, internist-kardiolog

Pojava mialgija, odnosno mišićnih simptoma povezanih s uzimanjem statina jedna je od najčešćih nuspojava statinske terapije.

Sva lica bolesti štitnjače – hipotireoza


 
Autor: doc. dr. sc. Sanja Klobučar-Majanović

Hipotireoza je stanje smanjenog stvaranja, izlučivanja i djelovanja hormona štitnjače. To je najčešći poremećaj funkcije štitnjače s prevalencijom od 1 - 2 % u žena i 0,2 % u muškaraca.

Nastavljamo suradnju s Hrvatskom liječničkom komorom, pripremili smo za vas bodovanu on-line edukaciju s novim i zanimljivim temama koje će vam pomoći u svakodnevnom radu:

"Sva lica bolesti štitnjače"
Autor: Doc. dr. sc. Sanja Klobučar-Majanović, dr. med. KBC "Rijeka"

"Racionalna farmakoterapija u bolesnika s više kroničnih oboljenja"
Autor: Prof. dr. sc. Vera Vlahović-Palčevski, dr. med. KBC "Rijeka"

POVEZNICA


JGL uz jubilarni Hrvatski dan ljekarni
 
Hrvatsko farmaceutsko društvo i Hrvatska ljekarnička komora u suradnji JGL-om, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RH, desetu će godinu zaredom javnozdravstvenom akcijom 29. listopada obilježiti Hrvatski dan ljekarni.


Predstavljeni noviteti na sajmu CPhI Worldwide
 
Tvrtka JGL ove se godine predstavila na svjetskom farmaceutskom sajmu CPhI Worldwide, najvećem specijaliziranom sajmu za farmaceutsku industriju koji se od 4. do 6. listopada održao u Barceloni.


Suhe oči: epidemija novog (digitalnog) doba?
 
Premda možda zvuči čudno, problem takozvanih suhih očiju danas muči između 5 i 6 posto sveukupne svjetske populacije. Doznajte o čemu je riječ.
Kako zadržati motivaciju u vježbanju?
 
Kako zadržati novostečenu naviku, a posebno nove rezultate kada niste uobičajeni ljubitelj rekreacije te vježbanje doživljavate samo kao nužno zlo?

» ljevaci imaju prednost u mnogim sportovima od dešnjaka?

» na svijetu postoji 6.500 jezika?

» nas dijeli 65 dana do Božića?
JGL lansirao prvi generik – Nasoryl M


Početkom listopada na tržište Hrvatske lansiran je još jedan lijek iz područja lokalnih nazalnih dekongestiva. Radi se o spreju za nos Nasoryl M, kombiniranom lijeku koji sadrži dvije različite djelatne tvari - jedna smanjuje curenje nosa, a druga otečenost nosne sluznice pa time i začepljenost nosa.

Nasoryl je receptni lijek, jedina kombinacija ksilometazolina i ipratropija na tržištu Hrvatske, što znači da nije prisutan originalni lijek. Nasoryl M u svom sastavu, za razliku od originalnog lijeka, ima morsku vodu koja dodatno ovlažuje sluznicu nosa. Za potpuni uvid u informacije o lijeku pogledajte odobreni Sažetak opisa svojstava lijeka, kao i odobrenu Uputu o lijeku.

This email was sent to <<E-mail adresa prijatelja>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JGL · Svilno 20 · Rijeka 51000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp