Copy


„Onaj koji odustaje nikada ne pobjeđuje; onaj koji pobjeđuje nikada ne odustaje.” - Norman Vincent PealePristup kardiološkom bolesniku u ambulanti obiteljske medicine: hipertenzija

 
Arterijska hipertenzija (AH) jedan je od najznačajnijih rizika za razvoj kardiovaskulane bolesti (KVB), ali i zatajenja bubrega. Prevalencija AH je 35-40 % (najčešća kronična bolest).
Onihomikoza – estetski problem ili nešto više?

 
Bolesnici s onihomikozom najčešće u početku potraže liječničku pomoć zbog estetskih razloga. Značajan dio osjeća se neprivlačno i stigmatizirano zbog nje, svjesni su da drugi gledaju u njihove nokte i pitaju se je li bolest prenosiva.
Uzimanje statina je povezano s manjom učestalošću karcinoma želuca

 
Statini su lijekovi koji se već dulji niz godina uspješno primjenjuju u liječenju poremećaja metabolizma lipida te u primarnoj i sekundarnoj prevenciji srčanih oboljenja.

Vizol S u novom online ruhu

 
Raduje nas što je u veljači svjetlo dana ugledala nova web-stranica našeg branda Vizol S, i to dvojezična, na hrvatskom i engleskom.
Tko osvaja mirisni Aqua Maris Refresh

 
U proteklom broju JGL Glasila pitali smo vas koje hidrolate u kombinaciji s ljekovitom morskom vodom sadrži osvježavajući Aqua Maris Refresh. Bez sumnje, točno ste odgovorili na pitanje, koje je mirisalo poput lavande i smilja.
Adrialab - Nova farmaceutska kompanija dio grupe JGL

 
JGL d.d. svečano je predstavio pojačanje unutar grupacije JGL - tvrtku kćer Adrialab kojoj je sjedište u Rijeci.
Rijetke i vrlo rijetke bolesti

 
Žalosno je kad bolest treba svoj dan da bi je netko primijetio, a još žalosnije kad preko 6000 bolesti treba svoj (jedan!) dan da bi ih netko primijetio! Rijetke bolesti obilježavaju se najrjeđeg datuma – 29. veljače. U godinama koje nisu prijestupne, Međunarodni dan rijetkih bolesti obilježava se dan ranije – 28. veljače.11. ožujka 1955. preminuo je Sir Alexander Fleming...

13. ožujka 1847. u Zadru je obavljena prva operacija...

21. ožujka obilježava se kao „Svjetski dan sindroma Down”...
» da hodamo samo trideset minuta...

» svaki dan u prosjeku udahnemo...

» jedna od pet žena pati od nekog oblika...
Fungilac na Dopunskoj listi HZZO-a


Fungilac (amorolfin) 50 mg/ml ljekoviti lak za nokte od 28. veljače 2015. nalazi se na Dopunskoj listi lijekova HZZO-a (ATK D01AE16). Iznos koji plaća pacijent sada iznosi 67,25 kn + 5 % PDV-a.


Podsjećamo da je Fungilac 50mg/ml ljekoviti lak za nokte indiciran za lokalno liječenje onihomikoza uzrokovanih dermatofitima, kvascima i plijesnima. Lak za nokte treba primijeniti na zahvaćeni nokat ruke ili stopala jednom tjedno.
This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JGL · Svilno 20 · Rijeka 51000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp