Copy


„Smisao života nije traženje sebe, nego stvaranje" - George Bernard Shaw

Piće na dan
smanjuje rizik od
srčanog zatajenja? 
Preneseno sa www.medscape.com

Velika studija koja provedena u populaciji sredovječnih muškaraca pokazala je da je kod muškaraca koji su pili do sedam alkoholnih pića tjedno vjerojatnost da će doći do srčanog zatajenja kroz 24-godišnji period praćenja (follow-up) manja nego u njihovih vršnjaka koji su apstinirali, pili više ili su bivši ovisnici o alkoholu.

Mediteranska
prehrana
 
Autor: Alenka Matajčić,
mag.nutr.


Hipokrat je davno rekao „Neka hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana“. Ovaj se postulat u potpunosti može primijeniti na mediteransku prehranu koja je jedna od najzdravijih tipova prehrane s blagotvornim učinkom na kardiovaskularni sustav, Alzheimerovu bolest, alergije i zdravo mršavljenje, a prema najnovijim istraživanjima usporava i starenje mozga.

Upotreba adrenalina u vanbolničkoj kardiopulmonalnoj resusitaciji


 
Autor: Sandro Brusich,
dr. med.

Sve više istraživanja preispituje dugogodišnju uvriježenu upotrebu adrenalina tijekom kardiopulmonalne resuscitacije (CPR) za vanbolničke srčane zastoje. Skupina autora iz Japana objavila je istraživanje izvršeno na više od 400.000 slučajeva vanbolničkog srčanog zastoja.

Novo!

U suradnji s Hrvatskom liječničkom komorom pripremili smo za vas bodovanu on-line edukaciju s temama koje svakodnevno susrećemo u radu liječnika opće medicine kao i liječnika drugih specijalnosti.
Izabrane teme

Gastroenterologija i algoritmi liječenja boli : „Liječenje kronične maligne boli“ (Autor: dr.med. Ivan Lerotić KBC "Sestre Milosrdnice"); „Tumačenje laboratorijskih nalaza u gastroenterologiji (Autor: doc.dr.sc. Goran Hauser, dr.med.KBC "Rijeka"


JGL na gospodarskom forumu u Poljskoj

 
Više od 150 poljskih i hrvatskih gospodarstvenika, među kojima i predstavnice JGL-a, susrelo se 28. siječnja na Gospodarskom forumu u Varšavi u organizaciji Hrvatske i Poljske gospodarske komore te u sklopu službenog posjeta predsjednice RH, Kolinde Grabar-Kitarović.JGL-u Green Frog priznanje

 
Za Izvješće o održivom razvoju 2014. tvrtki JGL uručeno je priznanje Green Frog na prvom Deloitteovom natječaju za najbolji izvještaj o održivom razvoju u Hrvatskoj.


10 savjeta za dobru fotografiju

 
Autor: Anna Maria Donadić, mr. pharm.

Volite fotografirati? I mi volimo dobru fotografiju pa smo za sve nas pripremili mali podsjetnik za uspješno bilježenje uspomena.
Koliko nam je dovoljno sna?

 
S obzirom na ubrzan tempo života i količinu obveza koje nam nameće suvremeno doba, pitanje iz naslova posljednjih je godina aktualnije nego ikad. Kako bi stigao napraviti što više i biti na što više mjesta, današnji je čovjek najčešće i najviše spreman žrtvovati upravo vrijeme potrebno za spavanje. No, koliko si zapravo takvom navikom činimo medvjeđu uslugu?

» da su lavice daleko bolji lovci od lavova i love uglavnom iz ponosa?

» da ljudski mozak može aktivirati kemikalije i hormone povezane s ljubavlju unutar jedne petine sekunde?

» da samo četiri vrste morskih pasa, od njih ukupno 568, napadaju ljude?
Clavius 875 mg + 125 mg filmom obložene tablete


JGL receptni program proširen je značajnim predstavnikom koji otvara novu skupinu u našem antibiotskom portfelju – onu penicilinsku.


Riječ je o aminopenicilinu amoksicilinu, u kombinaciji s inhibitorom beta-laktamaze, klavulanskom kiselinom.


This email was sent to <<Ime>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JGL · Svilno 20 · Rijeka 51000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp