Copy


„Nemam potrebu da itko vrednuje moj rad. Radim za sebe“ - David Bowie

Vaginitis
 
Autor: dr.med. Ivan
Bolanča


Vaginitis je upala rodnice koja se manifestira vaginalnim iscjetkom, najčešće neugodnog mirisa, svrbežom, boli, dizurijom i dispareunijom. S obzirom na to da je gotovo u pravilu zahvaćena i stidnica (vulva), često se naziva i vulvovaginitisom.

Degeneracija
spojnice 
Autor: dr.med. Maša Mikuličić

Degeneracije spojnice promjene su koje obično nalazimo u starijoj populaciji. Razlikujemo pterigij, pingueculu, infarkte Meibomovih žlijezda te simblefaron. Pterigij, pinguecula i infarkti Meibomovih žlijezda čest su nalaz i u nekompliciranim slučajevima ne zahtijevaju liječenje.

Kako djelotvornije komunicirati s pacijentom?


 
Autor: dr.sc. Maja
Ljubetić


Komunikacija u profesionalnom okruženju svakome je od nas izazov, posebice kada radimo s pacijentima, klijentima, strankama, studentima… Od nas se očekuje strpljenje, uvažavanje, razumijevanje, aktivno slušanje, empatija itd.,Novo!


U suradnji s Hrvatskom liječničkom komorom pripremili smo za vas bodovanu on-line edukaciju s temama koje svakodnevno susrećemo u radu liječnika opće medicine kao i liječnika drugih specijalnosti.

Izabrane teme

Gastroenterologija i algoritmi liječenja boli : „Liječenje kronične maligne boli“ (Autor: dr.med. Ivan Lerotić KBC "Sestre Milosrdnice"); „Tumačenje laboratorijskih nalaza u gastroenterologiji (Autor: doc.dr.sc. Goran Hauser, dr.med.KBC "Rijeka"


Zavirite u naše proizvodne pogone

Sa zadovoljstvom predstavljamo videoprikaz proizvodnog procesa koji uključuje certificiranu tehnologiju, najsuvremenije tehnike sustava kvalitete, kao i napredne I&R metode u sklopu kompleksa JGL Pharma Valley. Naglasak je stavljen na tri ključne tehnologije JGL-a u sterilnim oblicima – kapima, sprejevima i aerosolima.
Suradnja Ekonomskog fakulteta, Cromara i JGL-a

U okviru višegodišnje suradnje JGL-a s Katedrom za marketing riječkog Ekonomskog fakulteta, ove je godine organizirano rješavanje poslovnih slučajeva, čemu je podršku dala i Hrvatska udruga za marketing Cromar. Tema je bila obraditi poslovni slučaj ulaska JGL-a na tržište lijekova u veterini, odnosno procijeniti postoji li potencijal primjene humanih lijekova na kućne ljubimce, a prijaviti su se mogli studenti iz cijele Hrvatske
Detoksikacija organizma nakon blagdana

 
Pred nama je razdoblje božićnih blagdana, ispunjeno obiljem ukusne hrane i pića, pjesme, druženja i dobroga raspoloženja. Blagdanska je trpeza prepuna i masnih, i slatkih, a nerijetko i prženih jela, koja ne bismo u kratkome roku smjeli konzumirati u velikim količinama. A božićni domjenci, koji svake godine startaju sve ranije, nikako nam ne pomažu da i za vrijeme blagdana pazimo na svoje zdravlje i unesene kalorije. Stoga evo nekoliko savjeta o tome kako nakon blagdana provesti detoksikaciju i dovesti svoj organizam u red.Prehrana na skijanju

 
Pred nama je skijaška sezona, a za nekoliko dana skijališta diljem svijeta bit će preplavljena ljubiteljima tog oblika zimske rekreacije. S obzirom na to da je skijanje za sve one koji nisu profesionalni sportaši pojačana fizička aktivnost, pročitajte nekoliko savjeta kako tijekom skijanja prilogoditi svoju prehranu.

6. siječnja 1852. preminuo je Louis Braille (1809. – 1852.) francuski učitelj, autor pisma za slijepe...

11. siječnja 1922. prvi put je upotrebljen inzulin u liječenju šećerne bolesti...

Prva nedjelja u veljači svake godine se slavi kao Međunarodni dan borbe protiv raka...

»85 % ljudi diše naizmjenično kroz jednu pa zatim drugu nosnicu?

»Prosječna bukva svaki sat proizvede dovoljno kisika za 64 osobe?

»U Sjevernom moru ima četiri puta više ribe nego u Sredozemlju, iako je znatno hladnije?
POLYGYNAX®


Polygnax je lijek na recept s četrdesetogodišnjom tradicijom u liječenju vaginitisa. Primjenjuje se u obliku vaginalnih kapsula pri lokalnom liječenju vaginitisa izazvanih osjetljivim patogenima i liječenju nespecifičnih vaginitisa.
Za potpuni uvid u informacije o lijeku pogledajte odobreni Sažetak opisa svojstava lijeka, kao i odobrenu Uputu o lijeku.


This email was sent to <<E-mail adresa prijatelja>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JGL · Svilno 20 · Rijeka 51000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp