Copy


"Ne možemo riješiti probleme istim načinom razmišljanja kojim smo ih stvorili." - Albert Einstein

Kronična rana - izazov za zdravstvene profesionalce


 
Autor: Ljiljana Ćenan, dr. med.


Rana se definira kao prekid anatomskog i funkcionalnog kontinuiteta tkiva ili organa. Može biti akutna i kronična. Kroničnom ranom smatra se ona rana koja ne prolazi faze normalnog zacjeljivanja rane, na pravilan i pravovremen način.

Imunitet kod onkoloških bolesnika i kada primijeniti AHCC®

 
Autor: doc. dr. sc. Borislav Belev, dr. med.


Imunost našeg organizma jedan je od najjačih stupova obrane integriteta organizma. Evolucijski, svrha imunog sustava nastala je radi sprječavanja fuzije s drugim organizmima i naseljavanja nametnika.

Pristup bolesniku s osteoporozom 
Autor: Mladenka Parlov, dr. med., spec. fizik. med. i rehabilitacije

Osteoporoza je najčešća metabolička bolest koštanog sustava koju karakterizira smanjena mineralna gustoća (BMD) i poremećena mikroarhitektura kosti.

LIJEČNICI

U suradnji s Hrvatskom liječničkom komorom pripremili smo za vas bodovanu on-line edukaciju s temama:

Bol u prsima
Dr. sc. Nikola Bulj, dr. med. (KBC „Sestre Milosrdnice“);

Konstipacija
Ivan Lerotić, dr. med. (KBC „Sestre Milosrdnice“)

LJEKARNICI

U suradnji s Hrvatskom ljekarničkom komorom pripremili smo za vas bodovanu on-line edukaciju s temom:

Alergijski rinokonjuktivitis

Prof. dr. sc. Livije Kalogjera, dr. med., Klinika za otorinolaringologiju i kirurgiju KBC „Sestre milosrdnice“ i Ana Jelena Mandić, mag. pharm., Prikaz slučajeva iz ljekarničke prakse glave i vrataZaposlenici ponovno darivali krv
 
Tridesetak zaposlenika JGL-a i Adrialaba pristupilo je drugom izdanju interne akcije dobrovoljnog darivanja krvi "JGL kapljica", kojom se obilježio ovogodišnji Svjetski dan darivatelja krvi.Humanitarna JGL akcija „I tvoja kap pomaže“
 
Drugu humanitarnu akciju organizirali smo tijekom sudjelovanja na 7. Kongresu koordinacije hrvatske obiteljske medicine KoHOM, održanom u Šibeniku od 19. do 22. svibnja.


Urinarne infekcije – fitoaromaterapijski pristup
 
Urinarne infekcije česti su problem, češće su kod žena nego kod muškaraca. Najčešće uzročnici urinarnih infekcija je Escherichia coli, ali i bakterije iz roda Proteus, Streptococcus, Enterococcus.Kako najbolje napuniti baterije tijekom godišnjeg odmora
 
Suvremeni život sve češće podrazumijeva "neograničeno" radno vrijeme, što donosi i više umora i stresa. U nastavku donosimo nekoliko savjeta kako se na odmoru opustiti i uspješno pripremiti za novu rundu poslovnih obaveza.

» da je propolis prirodni antibiotik na koji bakterije ne razvijaju otpornost i da nema štetnih nuspojava?

» je osmijeh najčešće korišten izraz lica? Potrebno je 17 mišića da se nasmijemo.

» dupini mogu provesti pod vodom šest do sedam minuta?
Zašto AHCC® i BB12® u jačanju imuniteta?


Alfabiotik i Alfabiotik Junior dodaci su prehrani namijenjeni djeci od 3 godine starosti i odraslima. Radi se o inovativnim dodacima prehrani koji u sebi sadrže jedinstvenu kombinaciju AHCC®FD kompleksa (acetilirani alfa 1,4 glukan) i bakterijske kulture BB12®, a koja ima sinergističko imunomodulatorno djelovanje.


AHCC®FD kompleks povećava aktivnost NK stanica u imunokompromitiranih osoba, povećava broj i aktivnost dendritičnih stanica, proliferaciju makrofaga, odgovor citokina, te djeluje kao prebiotik. Bifidobacterium BB12® je specifičan probiotik za obnovu crijevne mikroflore, ima visoku sposobnost adhezije na mukozu crijeva, kao i sposobnost modulacije specifičnog i nespecifičnog imunološkog odgovora.


This email was sent to <<E-mail adresa prijatelja>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JGL · Svilno 20 · Rijeka 51000 · Croatia

Email Marketing Powered by MailChimp