Copy


„Mudar će čovjek stvoriti više prilike nego što ih je u stanju pronaći.“ - Francis BaconAlgoritam postupanja pri mialgijama kao nuspojava terapije statinima

 
Autor: Dr. Sonja Frančula-Zaninović, internist-kardiolog

Prema ESC smjernicama, statini su lijekovi izbora pri liječenju dislipidemije bolesnika s visokim i vrlo visokim KV rizikom u primarnoj i sekundarnoj prevenciji.

Uloga liječnika obiteljske medicine u propisivanju antibiotika

 
Autor: dr. sc. Valerija Bralić Lang, spec. obiteljske medicine

Gotovo 90 % ukupno propisanih antibiotika propisuje se u primarnoj zdravstvenoj zaštiti (PZZ), pri čemu više od polovice otpada na liječenje akutnih infekcija gornjeg respiratornog trakta.

Sva lica štitnjače – Hipertireoza 
Autor: doc. dr. sc. Sanja Klobučar-Majanović

Hipertireoza je stanje pojačanog stvaranja hormona štitnjače koje dovodi do povišene razine hormona štitnjače u krvi

LIJEČNICI

Nastavljamo suradnju s Hrvatskom liječničkom komorom, pripremili smo za vas bodovanu on-line edukaciju s novim i zanimljivim temama koje će vam pomoći u svakodnevnom radu:

Sva lica bolesti štitnjače
Autor: Doc. dr. sc. Sanja Klobučar-Majanović, dr. med. KBC „Rijeka“

Racionalna farmakoterapija u bolesnika s više kroničnih oboljenja
Autor: Prof. dr. sc. Vera Vlahović-Palčevski, dr. med. KBC „Rijeka“


POVEZNICA
LJEKARNICI

U suradnji s Hrvatskom ljekarničkom komorom pripremili smo za vas bodovanu on-line edukaciju s temom:

Alfa glukan i probiotik – Alfa kombinacija za jačanje imuniteta

doc. dr. sc. Orjena Žaja, spec. pedijatrije, KBC „Sestre Milosrdnice“, Zagreb doc. dr.sc. Borislav Belev, spec.onkologije, KBC Zagreb


POVEZNICA

JGL Pharma Valley najbolja velika proizvodna investicija
 
Priznanje stručnog odbora koji je našoj kompaniji dodijelio nagradu Lider invest za najbolju veliku proizvodnu investiciju još je jedna potvrda ispravnosti odluke o pokretanju projekta Pharma Valley, čija je prva i najzahtjevnija faza dovršena sredinom 2015. godine.


JGL izvezao Aqua Maris u Tajland, Vijetnam, Singapur i Maleziju
 
JGL je na tržišta Tajlanda, Vijetnama, Singapura i Malezije tijekom rujna i listopada izvezao prve količine proizvoda iz linije Aqua Maris - AM Classic 30 ml, AM Strong 30 ml i AM Baby 50 ml.


Orašasti plodovi za zdravlje i energiju
 
Lješnjaci, bademi, orasi, indijski oraščići... nisu to samo sastojci za kolače, to su i nutritivno veoma vrijedne namirnice koje bismo, da bismo bili zdravi i puni energije, trebali što češće konzumirati.
Šest savjeta za bolje raspoloženje
 
Premda su nam možda jutro, večer ili pak cijeli dan bili teški i zahtjevni, danas si često ne možemo dopustiti razdoblja samovanja, ljutnje ili pak jednostavan bijeg od onoga što nas tišti. Što, dakle, učiniti da brzo vratite energiju i pozitivan duh za teških dana?

» da ljudski mozak troši najviše energije za vrijeme sna?

» da se neke vrste morskih pasa ne prestaju kretati čak ni u snu?

» da u prosjeku na svakih 10 ljudi na svijetu jedan čovjek živi na otoku?
Reflustat


JGL odnedavno u svom portfelju ima Reflustat, jedinu antirefluksnu oralnu suspenziju na tržištu. Riječ je o kombinaciji alginata i antacida koji sprječavaju refluks stvarajući fizičku barijeru (čep) povrh želučanog sadržaja.Reflustat ima brz i dugotrajan učinak ukoliko se primjeni nakon obroka (cca 4 h) te povoljan sigurnosni profil jer nema apsorpcije. Ne sadrži gluten, laktozu i aluminijev hidroksid i ugodne je arome mente i likviricije. Može se kombinirati s IPP-ovima. Ukoliko želite saznati više o Reflustatu pogledajte video:

This email was sent to <<E-mail adresa prijatelja>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JGL · Svilno 20 · Rijeka 51000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp