Copy


„Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo ih posudili od svojih potomaka.” - Poglavica Bik Koji Sjedi

Alergijski rinokonjunktivitis 
Autor: prof. dr. sc. Livije Kalogjera, spec. orl., kirurg glave i vrata

Alergijski rinitis najčešća je kronična bolest dišnog sustava koja i dalje pokazuje trajni porast prevalencije, što je u posljednjem desetljeću postala globalna pojava.

Folatna kiselina - koliko znate o njoj? 
Pripremila: Sanja Šunić, dr. med.


Prevalencija alergijskih bolesti značajno je porasla tijekom posljednjih 20 godina, a razlozi za ovu promjenu su višestruki i složeni. Smanjeno izlaganje potencijalnim alergenima može pomoći u objašnjavanju porasta alergijskih bolesti.

GERB - bolest s mnogo lica 
Autor: dr. sc. Nina Bašić Marković, dr. med., spec. obit. med.

Gastroezofagelna refluksna bolest (GERB) je stanje koje nastaje kada količina želučanog sadržaja nadmašuje njegovu fiziološku eliminaciju iz jednjaka čime uzrokuje zabrinjavajuće simptome.

Novo!


Kroz prikaz slučaja iz kliničke prakse provjerite i nadopunite svoje znanje.
PRIKAZ SLUČAJA, POSTAVITE DIJAGNOZU!

U ovom broju slučaj KARDIOLOŠKE BOLESNICE.


Folacin – 20 mu je godina tek...

 
Prije 20 godina JGL je lansirao na tržištu Hrvatske lijek Folacin – folatnu kiselinu. Folacin danas u JGL-u zauzima mjesto među vodećim proizvodima.Timska akcija JGL-ovaca za smanjenje utjecaja na okoliš

 
Zanimljiva diskusija na temu "Trgovanje zelenom energijom kao mehanizam poticanja izgradnje OIE" u organizaciji HRPSOR-a održana je u Novinarskom domu u Zagrebu krajem ožujka.


Proljetna detoksikacija tijela

 
Rast temperature, bujanje zelenila i miris tek rascvaloga cvijeća podsjeća nas da smo zakoračili u novo godišnje doba te da nakon zimskoga sna u prirodi buja novi život. Kako biste i u vlastitomu organizmu potaknuli novu energiju, pomozite mu proljetnom detoksikacijom.Kako ukloniti podočnjake

 
Podočnjaci našemu licu daju umoran i iscrpljen izgled, ali nisu uvijek rezultat neprospavane noći i opće iscrpljenosti. Stoga, kako biste bili uspješni u uklanjanju crnih kolutova i podbuhlih vrećica ispod očiju, u sljedećim redovima otkrijte što ih uzrokuje i kako ih otkloniti.

» koristimo oko tristo mišića kako bi održali ravnotežu dok stojimo?

» statistike pokazuju kako je jedna od tri osobe alergičar?

» samo jedan posto ljudske populacije ima prirodno crvenu kosu?
Ectoin - prirodna zaštita od alergena


Alergijske bolesti imaju karakter moderne epidemije i prema prognozama Svjetske zdravstvene organizacije do 2020. svako drugo dijete bit će na nešto alergično.


Činjenice su to koje zabrinjavaju iako se radi o bolestima koje ne ugrožavaju život, ali značajno narušavaju kvalitetu življenja.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JGL · Svilno 20 · Rijeka 51000 · Croatia

Email Marketing Powered by MailChimp