Copy


"Istinski velik čovjek poznaje se po trima znakovima velikodušnosti - naumima, ljudskošću djelovanja i umjerenošću u uspjehu." - Otto Edward BismarckSrčane aritmije

 
Autor: Dr. Sonja Frančula-Zaninović, internist-kardiolog

Poremećaji ritma srca ili aritmije širok su pojam poremećaja u radu srca koji označava ili poremećaje u nastanku srčanih impulsa ili poremećaje u njihovom provođenju. U svakodnevnoj kardiološkoj praksi aritmije su jedan od najčešćih razloga zbog kojih bolesnici traže pomoć.

Praćenje dijabetesa tip 2

Autor: doc.dr.sc. Sanja Klobučar Majanović, dr. med.

Tip 2 najučestaliji je oblik šećerne bolesti. Posljednjih desetljeća svjedoci smo dramatičnog porasta njegove prevalencije na globalnoj razini. Pandemija šećerne bolesti, uvjetovana prvenstveno ovim tipom bolesti, širi se brže od svih predviđanja zahvaćajući sve mlađe dobne skupine te je usko povezana s pandemijom debljine.

Zašto preporučiti kombinaciju AHCC-a i probiotika u ljekarni?

 
Autor: Ana-Jelena Mandić, mag.pharm.

Svakodnevno se u radu susrećemo s nizom novih proizvoda za poboljšavanje imuniteta. Imunitet je složen sustav zaštite našeg tijela od štetnih vanjskih utjecaja. Slabljenje imuniteta vodi do veće sklonosti raznim infekcijama (upala dišnih puteva, herpesne i gljivične infekcije). Dugotrajno oslabljen imunosustav rizičan je faktor za pojavu malignih bolesti.

LIJEČNICI

U suradnji s Hrvatskom liječničkom komorom, za vas smo pripremili NOVU, bodovanu on-line edukaciju sa temama:

„Kako obraditi GE bolesnika u ambulanti obiteljskog liječnika"
Autor: Doc.dr. Goran Hauser, dr.med. KBC „Rijeka“

„Praćenje dijabetesa tip 2“
Autor: Doc.dr.sc. Sanja Klobučar-Majanović dr.med. KBC „Rijeka“

POVEZNICA

LJEKARNICI

U suradnji s Hrvatskom ljekarničkom komorom pripremili smo za vas bodovanu on-line edukaciju s temom:

Alfa glukan i probiotik – Alfa kombinacija za jačanje imuniteta

doc. dr. sc. Orjena Žaja, spec. pedijatrije, KBC „Sestre Milosrdnice“, Zagreb

doc. dr.sc. Borislav Belev, spec.onkologije, KBC Zagreb

POVEZNICAJGL dobitnik nagrade za najbolje izvješće o održivom razvoju
 
Tvrtka JGL osvojila je Green Frog Award 2016. (GNF), nagradu za najbolje godišnje izvješće o održivom razvoju, koju drugu godinu zaredom organizira Deloitte Hrvatska.


Zahvala Udruge MoSt - darujući obogaćujemo sebe
 
Nakon humanitarne akcije "I tvoja kap pomaže" koja je u svibnju, u organizaciji JGL-a, održana na 7. Kongresu koordinacije hrvatske obiteljske medicine KoHOM u Šibeniku, početkom prosinca primili smo zahvalnicu iz splitske Udruge MoSt. Svečanost je održana povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera.


Savjeti za bolju produktivnost na poslu
 
Uspješnost u poslu koji radimo znači da zadatke koji su nam dani obavljamo kvalitetno, na vrijeme i učinkovito. No, kako zadržati visoku razinu produktivnosti na poslu ako vas kod kuće čekaju djeca, kućanski poslovi i brojne druge obveze? Evo nekoliko savjeta koji vam u tome mogu pomoći.
Uživanje za blagdanskim stolom bez žgaravice
 
Božićna trpeza prepuna je ukusnih namirnica kojima je teško odoljeti, a često je riječ o masnoj, pikantnoj i teško probavljivoj hrani. Posljedica uživanja u takvoj hrani može biti – žgaravica. Kako preživjeti blagdane bez te neugodne boljetice, saznajte u tekstu koji slijedi.

» prijatelji i obitelj osnažuju imunitet za 60 posto?

» je najveća viđena snježna pahuljica bila široka oko 38 centimetara?

» je najniža temperatura ikada zabilježena iznosila - 53.6 C na Antarktiku?
Clavius 875 mg + 125 mg filmom obložene tablete


amoksicilin, klavulanska kiselina


Amoksicilin djeluje baktericidno na široki spektar G+ i G- bakterija te anaeroba, dok klavulanska kiselina zaštićuje amoksicilin od degradacije enzimima beta-laktamaze. Time se učinkovito proširuje antibakterijski spektar, uključujući mnoge bakterije inače rezistentne na amoksicilin. Više o proizvodu pročitajte OVDJE.
Meralys HA0,1%, sprej za nos, 10 ml

Sprej za nos Meralys HA predstavlja jedinstvenu formulaciju bezreceptnog lijeka jer dolazi u sinergiji triju sastavnica: lijeka ksilometazolina, morske vode i hijaluronske kiseline (natrijev hijaluronat) koja dodatno vlaži i štiti sluznicu nosa, povećava njezinu elastičnost i čvrstoću. Proizvod je bez konzervansa za povećanu sigurnost upotrebe. Više o proizvodu pročitajte OVDJE.

This email was sent to <<E-mail adresa prijatelja>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JGL · Svilno 20 · Rijeka 51000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp