Copy


„Čovjek koji čini dobra djela doživjet će uspjeh.” - Kineska poslovica



Pristup kardiološkom bolesniku u ambulanti obiteljske medicine: hipertenzija 2. dio

 
Početak medikamentozne terapije procjenjujemo prema stupnju hipertenzije, procjeni KV rizika, komorbiditetima i oštećenjima ciljnih organa.
Ekstermofili, umjetnici adaptacije

 
Ekstremofili su mikroorganizmi koji za svoj rast i razmnožavanje, ali i za opstanak zahtijevaju ekstremne uvjete okoline poput temperature, tlaka, pH, saliniteta, radijacije i dr.
Akutni rinosinuitis – nova podjela po EPOS-ovim smjernicama

 
Akutni rinosinuitis jedna je od najčešćih bolesti s kojima bolesnici dolaze u ordinacije otorinolaringologa.





JGL uz studentski projekt istraživanja tržišta

 
JGL nastavlja jačati partnersku suradnju sa sveučilišnom zajednicom prepoznajući ogroman potencijal za umrežavanje te imajući na umu da se već u studentskim klupama mogu prepoznati budući perspektivni zaposlenici.
JGL uz projekt „Zdravi – sretni”

 
U skladu s misijom brige o zdravlju JGL je drugu godinu zaredom podržao Međunarodni institut prirodnog zdravlja i hvalevrijedan projekt "Zdravi - sretni".
„Sinkrice” Primorja Aqua Maris nižu uspjehe

 
Plivačice Primorja Aqua Maris uspješno su otvorile novu natjecateljsku sezonu sjajnim postignućima na Hrvatskom kupu slobodnih rutina u Splitu.




Kako pravilno sjediti za računalom

 
Što radite u trenutku dok čitate ovaj tekst? Upravo tako, vrlo vjerojatno sada sjedite za vašim računalom ili sličnim uređajem. Štoviše, vjerojatno sjedite barem pola dana, a takav sjedilački način života često ima svoje posljedice. Kako ih izbjeći i pravilno sjediti, saznajte ovdje.



2. travnja - Svjetski dan svjesnosti o autizmu...

11. travnja - Svjetski dan Parkinsonove bolesti...

19. travnja 1882. umro je Charles Robert Darwin...




» da žene i muškarci imaju različite reakcije na stres...

» da je kod muškaraca češća pojava impakcije cerumena...

» da je mozak slona oko šest puta veći od ljudskog...




Antagonist angiotenzina II u portfelju receptnih lijekova


Portfelj receptnih lijekova koji djeluju na kardiovaskularni sustav proširili smo još jednom generičkom inačicom. Riječ je o valsartanu, antagonistu angiotenzina II koji se upotrebljava u liječenju esencijalne hipertenzije u odraslih osoba, pedijatrijske hipertenzije (6 - 18 godina), nakon nedavnog infarkta miokarda te u slučaju zatajenja srca.


Valsartan je jedan od najpropisivanijih antagonista angiotenzina II u nas i u svijetu. Siguran je i dobro podnošljiv. Ovaj lijek karakterizira manja pojavnost kašlja kao nuspojave u odnosu na ACEI te manja pojavnost edema u odnosu na blokatore kalcijevih kanala. Desart se nalazi na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.












This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

Email Marketing Powered by Mailchimp