Copy


„Maštovitost je daleko važnija od znanja.” - A. Einstein

Lijekovi i
poremećaj
seksualne funkcije 
Autor: dr. sc. Nataša Mrduljaš - Đujić, dr. med. spec. obit. med.

Lijekovi mogu utjecati na poremećaj svih faza seksualnog odgovora: želju, uzbuđenje i orgazam - ejakulaciju. Uglavnom izazivaju negativne nuspojave, osim rijetkih izuzetaka.

Ručno pranje posuđa
pridonosi smanjenju
rizika od razvoja alergija kod djece


 
Pripremila: Branka Mandac, dr. med.


Prevalencija alergijskih bolesti značajno je porasla tijekom posljednjih 20 godina, a razlozi za ovu promjenu su višestruki i složeni. Smanjeno izlaganje potencijalnim alergenima može pomoći u objašnjavanju porasta alergijskih bolesti.

Kada i zašto
ugraditi
zubni implantat 
Autor: Sabina Zahirović Travaš, dr. dent. med.


Gubitkom jednog ili više zuba, nije narušena samo estetika nego i funkcija žvačnog aparata, što uvelike utječe na opće psihofizičko stanje organizma. Iz tog razloga potrebno je težiti nadomještanju izgubljenih zuba.
Sveobuhvatna edukacija temelj JGL-ovih radionica

 
U sklopu novopokrenutog ciklusa JGL-ovih radionica za liječnike obiteljske medicine pod nazivom "Odabrane teme iz kardiologije, dijabetologije i gastroenterologije" i "JGL u praksi s vama", tijekom veljače i ožujka stotinjak liječnika iz zagrebačke, kvarnerske i istarske regije u Zadru je prisustvovalo interaktivnim predavanjima koje je vodilo desetak uvaženih stručnjaka.JGL na Pharma Akademiji

 
Pharma Akademija, projekt sustavnog educiranja i informiranja magistara farmacije o suvremenim trendovima i novostima iz područja farmacije, i ove je godine okupio veliki broj zainteresiranih sudionika, njih 1.057 u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku. Događaj je ljekarnicima ponudio zanimljive teme poput "Trendova u samoliječenju u Hrvatskoj", "Važnosti probiotika u očuvanju intimnog zdravlja žene", "Neinfektivnog konjunktivitisa" te općenito važnosti savjetodavne i edukacijske uloge ljekarnika u liječenju bolesti pacijenata.


Glaukom - vodeći uzrok sljepoće u svijetu

 
Od 6. do 12.ožujka bit će obilježen Svjetski tjedan glaukoma. Što je glaukom, kako nastaje, koji su simptomi i - u konačnici - kako se liječi, pročitajte u sljedećemu tekstu.Igre za održavanje moždanih funkcija

 
Mozak se cijeli život mijenja, ne samo dok rastemo i razvijamo se. Ideja da se samo mišići vježbaju dugo je vladala čak i znanstvenom zajednicom, no danas znamo: treba vježbati i mozak, ne samo tijelo! Tijelo ćemo i jednom šetnjom pokrenuti, no kako pokrenuti mozak?

» su ljudi jedina vrsta koja pušta suze zbog emocija?

» da se svake godine proizvede oko 90 milijuna uskrsnih čokoladnih zečića?

» da se djeca smiju 400 puta na dan, dok odrasli to čine 15 puta?
Dolvinol – novost u JGL-ovom portfelju bezreceptnih lijekova


JGL-ov portfelj bezreceptnih lijekova obogaćen je novim predstavnikom proizvoda za prehladu i gripu, Dolvinolom - poznatom kombinacijom acetilsalicilatne kiseline (500 mg) i vitamina C (300 mg), i to u obliku šumećeg praška u 10 vrećica po pakiranju.


Dolvinol se koristi pri snižavanju vrućice povezane s gripom i prehladom, kao i pri simptomatskom ublažavanju boli različitog podrijetla (glavobolja, zubobolja, grlobolja, dismenoreja, bolovi u mišićima).


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JGL · Svilno 20 · Rijeka 51000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp