Copy
View this email in your browser

Geachte heer/mevrouw, beste collega,
  • Vlog: Vandaag was ik op bezoek bij Joke de Kock, hoofd schuldhulpverlening in Tilburg, voorzitter NVVK én #12 op de PvdA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Ik vroeg haar wat ze gaat doen als ze in de Tweede Kamer komt.
  • Het wetsvoorstel vereenvoudiging beslagvrije voet is vorige week door de Eerste Kamer aangenomen. Beoogde invoeringsdatum is 1 januari 2018. klik hier voor uitleg over de nieuwe beslagvrije voet.
  • Het besluit breed wettelijk moratorium is gisteren gepubliceerd in de Staatscourant. Gemeenten kunnen vanaf 1 april gebruik maken van het moratorium. Het moratorium is onderdeel van de wet gemeentelijke schuldhulpverlening (art. 5).
  • Op 15 mei geef ik een introductiecursus armoedebeleid en schuldhulpverlening. Neem contact op voor cursussen op andere dagen of in company.
  • Op 15 juni organiseert Studiecentrum Kerckebosch i.s.m. Zuidweg & Partners het congres Ondernemers & Schulden. Met een toename van het aantal zelfstandigen tot meer dan 1 miljoen, is ook het aantal zelfstandigen onder de armoedegrens aanzienlijk toegenomen. Wat kunnen we doen om de schuldenproblematiek van deze groep schuldenaren te voorkomen en op te lossen? Profiteer nu van vroegboekkorting.
  • Het Nibud heeft voor de gemeente Utrecht uitgerekend of huishoudens met een minimuminkomen kunnen rondkomen. Dat blijkt niet voor alle huishoudens het geval. De gemeente doet daarom aan de (nieuwe) regering een oproep voor voldoende inkomen.

Met vriendelijke groet,
Martijn Schut
 
Weblog
Agenda
Beleidsadviseur gezocht?
Aanmelden of afmelden voor deze nieuwsbrief