Copy

INFO BILTEN Erazmus+ program

View this email in your browser

Novosti u okviru Erazmus + programa i ostale vesti u oblasti obrazovanja i mladih

Otvorena registracija za HEduFair 2016 

Sajam visokog obrazovanja (HEduFair) biće organizovan ove godine u Beogradu 10. novembra u Hotelu Metropol. Sajam je otvoren za sve učesnike visokoškolskih ustanova iz programskih zemalja, a registracija ističe 1. novembra 2016. godine.  

Učesnici će imati mogućnost da predstave svoje institucije i diskutuju o mogućnostima za saradnju u okviru Erazmus+ programa.

Svi učesnici iz visokoškolskih ustanova imaće besplatan izložbeni prostor, a zainteresovani posetioci će moći da se informišu o obrazovnom sistemu drugih zemalja, njihovim institucijama i mogućnostima za saradnju.


Ukoliko želite da se prijavite za sajam, 
popunite registracioni formular.

Za više informacija,posetite sajt Fondacije Tempus

Podsetnik: Korisne informacije u vezi sa Erazmus+ projektima 
Organizacije i ustanove koje konkurišu za projekte u oblasti obrazovanja bi trebale da uključe aktivnosti koje podržavaju evropsku dimenziju obrazovanja u svoje strateško planiranje. Prijavni formulari za KA1 projekte iz oblasti obrazovanja sadrže rubriku “Evropski razvojni plan”, koju bi trebalo smisleno popuniti. Ovaj rubrika bi trebalo da sadrži informacije o tome na koji način bi sprovođenje projekta mobilnosti doprinelo razvoju organizacije i njenoj internacionalizaciji. Neophodno je da projekat mobilnosti podrži razvoj organizacije u celini i da se iskustva iskoriste za unapređenje procesa poučavanja i učenja, a ne da samo pojedinci ostvare koristi od mobilnosti. Konkretni ciljevi i aktivnosti bi trebali da budu deo Evropskog razvojnog plana.

Više informacija možete pronaći na sajtu Fondacije Tempus.

Dva nova Žan Mone projekta za Srbiju

Dve institucije iz Srbije dobile su po jedan modul za finansiranje u okviru projekta „Žan Mone“, koji je sastavni deo programa Erazmus+.

Na Univerzitetu u Beogradu će biti izvođen modul “Education in Radiation Protection According to European Basic Safety Standards and Council Directive 59/2013 Euratom”, dok će na Univerzitetu u Nišu to biti “Sustainable, Intelligent and Environment Friendly Transport and Logistics in Urban Context: Promoting EU Standards and Principles in Southeast region of Serbia”.

Više informacija možete pronaći na sajtu Evropske komisije

Fondacija Tempus na sajmu visokog obrazovanja EAIE 2016 

Fondacija Tempus učestvovala je od 13. do 16. septembra na godišnjoj konferenciji za internacionalizaciju obrazovanja EAIE (European Association for International Education) u Liverpulu.

Takođe, u sklopu konferencije organizovan je sajam
visokog obrazovanja, a Srbiju su među više od 5000 učesnika iz preko 90 zemalja, predstavljali Fondacija Tempus i Univerzitet u Novom Sadu koji je predstavljao Tempus projekat SIPUS.

Na štandu Study in Serbia je predstavljen celokupni sistem visokog obrazovanja, kao i baza obrazovnih mogućnosti Study in Serbia, koju uređuje Euroguidance centar u okviru Fondacije Tempus.

Pročitajte više o učešću Fondacije Tempus ovde.

Akreditovan eTwinning seminar u Loznici

Pozivamo vas na seminar ,,eTwinning za početnike – prvi koraci” koji će se održati 30. septembra 2016. godine u prostorijama Tehničke škole u Loznici, Trg Jovana Ilića 3, sa početkom u 9 časova. Nacrt agende možete pogledati ovde.

Seminar ,,eTwinning za početnike – prvi koraci” je akreditovan za školsku 2016/2017 i 2017/2018 godinu, pod rednim brojem 373 u katalogu programa stalnog stručnog usavršavanja, i nosi 8 bodova stručnog usavršavanja.

Prijavljivanje za seminar je moguće isključivo putem registracionog formulara.

Rok za prijavu je 25. septembra do 23:59 časova.
Više informacija možete pronaći na sajtu Fondacije Tempus.
 


Podsećamo vas da se možete prijaviti na konkurs za
eTwinning ambasadore za Republiku Srbiju.

Rok za prijavu je 31. oktobar 2016. godine, 23:59 časova
Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara ovde.
Proslava Evropskog dana jezika 26. septembra
  
Ove godine, Evropski dan jezika se obeležava 26. septembra, zajedno sa EUNIC (Nacionalni instituti kulture Evropske unije) u Srbiji i uz koordinaciju Gete instituta u Beogradu.

Pozivamo vas da nam se pridružite u proslavi jezičke raznolikosti u ponedeljak, 26. septembra u Studentskom parku u Beogradu od 14.30 do 19.00.

Poezija, muzika I časovi salse su samo deo bogatog kulturnog programa na različitim jezicima. Uz to, možete osvojiti interesantne nagrade ako učestvujete u kvizu.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
Za više informacija o Erazmus+ programu možete nam se obratiti putem e-pošte:
office@tempus.ac.rs
youth@tempus.ac.rs (Grupa za mlade)
neo_serbia@erasmusplus.rs i projects@tempus.ac.rs (Erazmus+ i Tempus projekti)
scholarships@tempus.ac.rs (stipendije za nastavnike i studente)
Copyright © 2016 Fondacija Tempus, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences