Copy

INFO BILTEN Erazmus + program

View this email in your browser

Novosti u okviru Erazmus + programa i ostale vesti iz oblasti obrazovanja

ERAZMUS+ PROGRAM - Novi konkurs za projekte kreditne mobilnosti

Objavljen je dodatni poziv za projekte mobilnosti pojedinaca sa ciljem učenja, u okviru Ključne aktivnosti 1 Erazmus+ programa. Konkurs se odnosi na regione i programske zemlje u kojima nisu u potpunosti iskorišćena sredstva u prvom konkursnom roku u martu ove godine.

Rok za podnošenje projektnih prijava je 24. septembar 2015. godine.
 
Više informacija o konkursu pogledajte na:

 
 OTVORENI KONKURSI FONDACIJE TEMPUS

STALNI KONKURS ZA PREVODIOCE ZA ENGLESKI JEZIKFondacija Tempus je otvorila stalni konkurs za prevodioce za engleski jezik. Konkurs je namenjen fizičkim i pravnim licima koja imaju iskustva u prevođenju tekstova iz oblasti obrazovanja sa engleskog na srpski jezik i obratno.

Detaljne informacije možete pronaći na vebsajtu Fondacije Tempus.


KONKURS ZA eTWINNING AMBASADORE U SRBIJIeTwinning Nacionalni tim za podršku Srbije je raspisao konkurs za eTwinning ambasadore. Cilj konkursa je odabir eTwinning ambasadora čija je uloga učestvovanje u aktivnostima i promociji eTwinning portala.

Rok za prijavu je do 15. jula 2015. godine, 23:59 časova.

Više informacija o konkursu i uslovima prijavljivanja možete pronaći ovde.
 

SEMINARI I KONFERENCIJE

U Požarevcu održan seminar Karijerno vođenje i savetovanje za nastavnike srednjih škola

 

U okviru ciklusa seminara za nastavnike srednjih škola Karijerno vođenje i savetovanje u srednjoj školi, Nacionalni centar Euroguidance –  13. maja 2015. godine održao je seminar u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Požarevcu. Seminar su vodili Jadranka Lilić, pedagog u Srednjoj tehničkoj školi ,,Milenko Brzak – Uča“ u Rumi i jedna od autora Priručnika, kao i Marko Banković i Sofija Petrović iz Nacionalnog Euroguidance centra.

 

Učesnici su imali prilike da saznaju nešto više o korisnim resursima za nastavnike i učenike na nacionalnom i evropskom nivou, a dobili su i priručnik „Karijerno vođenje i savetovanje“ koji je objavljen 2014. godine. Učešće na seminaru bilo je besplatno.

 

Više o aktivnostima Euroguidance centra u Srbiji možete pronaći na sledećem linku: http://www.euroguidance.rseTvineri na seminarima u Bratislavi i Hamburgu


Nastavnici iz Srbije su, od 21. do 23. maja, po prvi put učestvovali na eTwinning seminarima u zemljama Evropske unije.
Seminar u Bratislavi bio je na temu „Kako napraviti dobar eTwinning projekat“, a u Hamburgu na temu „eTwinning u školama u nedovoljno razvijenim područjima“.

Utisci učesnika iz Srbije su veoma pozitivni. Nastavnici su kroz radionice i praktične vežbe proširili znanja o eTwinning portalu i mogućnostima i alatima koje pruža i razmenili iskustva sa kolegama iz drugih zemalja, primere dobre prakse, ideje i planove za projekte. Posebno su istakli važnost uspostavljanja kontakata.
 
Prema rečima jedne od učesnica:
„Ideje su iskrile na sve strane, tema za razgovor bilo je mnogo, razmena sadržajna i korisna višestruko jer je bila pokretač za projekte koji će se „iznedriti“
(Aleksandra Danilović, nastavnica matematike u OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“).

Informacije o novim pozivima za učešće na sličnim seminarima za eTvinere biće dostupne od jeseni 2015. na sajtu www.erasmuplus.rs
 
Više o eTwinning portalu i mogućnostima korišćenja ovog portala namenjenog zaposlenima u predškolskim ustanovama i školama možete naći na www.etwinning.net

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Za više informacija o Erazmus+ programu možete nam se obratiti putem e-pošte: office@tempus.ac.rs
neo_serbia@erasmusplus.rs i projects@tempus.ac.rs (Erazmus+ i Tempus projekti)
scholarships@tempus.ac.rs (stipendije za nastavnike i studente)
Copyright © 2015 Фондација Темпус, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences