Copy
Nieuwsbrief Kenniscentrum Phrenos no. 3 (maart) 2017
View this email in your browser

Nieuwsbrief Kenniscentrum Phrenos

In deze tweede nieuwsbrief van 2017 kondigen wij met veel plezier de lezingenreeks Herstel en Filosofie aan. Verder zoeken we twee nieuwe leden voor de Psychosecongrescommissie. Ook is er aandacht voor bijeenkomsten van het Netwerk Vroege Psychose, van het project Nieuwe Wegen GGZ en Opvang en rond werken aan werk voor mensen met een psychische aandoening.

Drie lezingen over Herstel en Filosofie

De Werkplaats Herstelondersteuning en de Stichting psychiatie en filosofie organiseren drie lezingen over open ruimte, zin en betekenis. Eerste lezing vindt plaats op 21 april 2017 in de Tuinzaal van het Centraal Museum, Utrecht. De sprekers zijn Awee Prins en Wouter Kusters.
Lees meer

Impuls regionale samenwerking GGZ en Werk & Inkomen 12 april

De Programmaraad, het ministerie van SZW, GGZ Nederland en Kenniscentrum Phrenos organiseren een informatiemiddag over het opstellen en uitvoeren van de regionale plannen om mensen met psychische aandoeningen aan het werk te helpen.

CORAL - Verzwijgen of vertellen

Momenteel wordt de brochure Conceal of Reveal (CORAL), in de Nederlandse vertaling bekend als Verzwijgen of Vertellen, herzien. In dit initiatief van Samen Sterk Zonder Stigma en Kenniscentrum Phrenos zal tevens onderzocht worden welke handvatten bruikbaar zijn voor hulp- en dienstverleners om mensen die vragen hebben over openheid, waar nodig te begeleiden.  Lees meer
 

Nieuw gezicht bij Phrenos 

Evelien Hulshof komt het komende jaar Phrenos een dag in de week versterken als projectmedewerker Herstel en Ervaringsdeskundigheid. De andere dagen werkt zij als ervaringsdeskundig adviseur bij de RIBW AVV in Arnhem. "Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring in de praktijk mee te nemen in mijn werkzaamheden voor Phrenos en alles wat ik hier leer weer mee te nemen in de praktijk!"
Donderdag 9 februari 2017 vond een bijeenkomst plaats van de themagroep ‘Nieuwe vormen van wonen, opvang en bescherming’. Werkers van zes samenwerkingsprojecten, en de themacoördinatoren van Kenniscentrum Phrenos en het Trimbos-instituut kwamen bijeen. Na een ronde pitchen over de projecten werd de Balint-methode behandeld. Dit is een stappenplan en checklist voor het voeren van een intervisiegesprek.
Lees meer

NIEUW! Eendaagse incompany training
‘Over trauma gesproken’©

Phrenos biedt biedt in samenwerking met de Stichting Cognitie en Psychose deze training aan. De training stelt medewerkers om tot een goed oordeel te komen of verder diagnostisch onderzoek en behandeling zinvol kunnen zijn.
Meer informatie 

CAARMS-training: nog enkele plaatsen

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de CAARMS-training die start in mei. CAARMS staat voor Comprehensive Assessment of At Risk Mental States en is een meetinstrument waarmee vastgesteld kan worden of iemand at risk is voor het ontwikkelen van een psychose. Opgeven kan tot 11 april.
Lees meer

Oproep 

Phrenos zoekt twee leden voor de Psychose-congrescommissie uit het werkveld van de RIBW
Lees meer
De eerste Peer-supported Open Dialogue-trainingsweek van Nederlandse ggz-professionals en ervaringsdeskundigen in Engeland is achter de rug. Lees het verslag
Het verslag van de Masterclass Vroege Psychose van het NVP die plaatsvond op 10 februari 2017 staat online. Nog geen lid van het Netwerk Vroege Psychose? Meld u aan!
Wist u dat de IPS-begeleidlerenvariant werkt voor jongeren met psychische problemen die de middelbare school willen afmaken? In een Australische studie bleken na 6 maanden 18 van de 20 deelnemers weer op school te zitten en zelfs beter te presteren dan voorheen, zo blijkt uit een artikel in Early Intervention Psychiatry. Lees meer Signaleringen op onze website.
Op de website over IPS www.werkenmetIPS.nl wordt druk geblogd. Wat houdt de IPS-trajectbegeleider, de klant en de beleids-medewerker bezig?
Lees meer
Abstracts voor het internationale ENMESH congres dat van 5-7 oktober plaatsvindt in Groningen kunnen nog tot 1 april ingeleverd worden.
Meer informatie

Voel je Vrij!

Stoppen met roken & leefstijltraining GGZ
Voor de opleiding die start op 19 april zijn nog plaatsen vrij.
Meer informatie staat op www.momentumtraining.nl
Belangstellenden voor de opleiding in het najaar kunnen dit alvast doorgeven.
Tweet
Forward
 


Kennis delen over herstel, behandeling en participatie bij ernstige psychische aandoeningen
U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van Kenniscentrum Phrenos. Heeft u collega's die de nieuwsbrief ook willen ontvangen, dan kunnen zij zich hier aanmelden. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klikt u dan hier om u af te melden.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kenniscentrum Phrenos · Da Costakade 45 · Utrecht, Ut 3521 VS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp