Copy
Nieuws en tips over werken met levenservaring in de buurt
(online versie hier)
Nieuwsbrief Platform Levensverhalen
Januari 2017
nummer 10            
In deze nieuwsbrief:
  • Gelukkig Nieuwjaar!
  • Vertelinitiatieven Utrecht, Brabant van start
  • Oei, ik groei! sollicitatie bij Oranje Fonds
  • Kort nieuws


 Tineke Koopman, 
voorzitter Platform Levensverhalen

GELUKKIG NIEUWJAAR! 
Op naar nog eens tien jaar Platform 

We kunnen terugkijken op een bijzonder jaar. Platform  Levensverhalen vierde haar 10 jarig bestaan. De belangstelling voor een methodisch onderbouwde aanpak van ontmoeting en uitwisseling met ouderen, of met oud en jong samen, blijft onverminderd groot. In de loop der jaren zijn tientallen seniorenkringen, verhalengroepen en verteltafels gestart. 

Zingeving maakt ouderen sterkerOm ons heen zien we langzaam meer maatschappelijke aandacht voor Hoe worden we beter oud? Niet in de laatste plaats omdat er steeds meer ouderen zijn die zich roeren in het debat over eigenwaarde en zingeving bij ouder worden. Zingeving maakt ouderen sterker. Onder begeleiding vertellen over je levenservaring draagt bij aan zingeving. Op onze website en facebookpagina plaatsen we regelmatig verwijzingen naar onderzoek en praktijkervaringen.

Ambassadeurs

Initiatiefnemers en begeleiders zijn de sleutel tot succesvolle groepen. Met onze activiteiten geven we handvatten aan nieuwe initiatiefnemers. Zodat zij in staat zijn om het uitwisselen van levenservaring tussen en met ouderen in praktijk te brengen. Levendige verhalengroepen zijn de beste ambassadeurs van ons netwerk, van Platform Levensverhalen. Een mooi 2017 gewenst.
Tineke Koopman, voorzitter Platform.

 

VERTELINITIATIEVEN VAN START 
Trainees Goud voor de buurt aan de slag 

In Brabant zijn inmiddels zes vertelinitiatieven van start gegaan. Ook in Noord-Holland en Utrecht zijn nieuwe groepen begonnen. Kijk voor een overzicht op deze webpagina De Praktijk.  

(G)Oud voor de buurt gaat door

In 2017 gaan we door met het project (G)Oud voor de buurt!, dit keer met activiteiten op locaties in Zuid-Holland en Utrecht. Wanneer we daarmee starten hangt af van de toezegging van een aantal fondsen. Bijdragen van fondsen, overheden en anderen zijn onmisbaar om de trainingen en bijeenkomsten voor vrijwilligers betaalbaar te houden.

SOLLICITATIE BIJ ORANJE FONDS 
Oei, ik groei!  

Hoera! Platform Levensverhalen zit bij de 100 geselecteerde initiatieven die in januari op sollicitatiegesprek gaan voor het Groeiprogramma4 van Oranje Fonds. Wij zijn gekozen uit 277 inzendingen en gaan 16 januari op gesprek. U kunt hier onze videopitch bekijken.

OVER PLATFORM LEVENSVERHALEN
Vermenigvuldigen door te delen

Platform Levensverhalen is een netwerkorganisatie van zelfstandige seniorenkringen, verhalengroepen, vertelprojecten. Onze rol is die van aanjager, inspiratieplek, intermediair en kweekschool. Delen is vermenigvuldigen.
Onze Bestuursleden zijn vrijwilligers, zij doen hun werk geheel belangeloos.
(G)Oud voor de buurt! In 2016/2017 mede mogelijk door bijdrages van: 
Copyright © 2017   Stichting Platform Levensverhalen

www.stichtinglevensverhalen.nlafmelden voor deze nieuwsbrief   |   gegevens wijzigen

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Platform Levensverhalen · Secretariaat: Kinkerstraat 330 - 1, 1053 GD Amsterdam · Amsterdam, 1053 GD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp