Copy

Fira Alla hjärtans dag med en bok!
Nyhetsbrev från Ordberoende Förlag

På söndag är det Alla hjärtans dag! Oavsett om du firar med din älskling, med en god vän eller med dig själv - så gör det med en bok. Ge ditt hjärta något han eller hon velat läsa länge eller unna dig själv något bra. Riktigt bra karaktärer och en rafflande historia kan få vem som helst att drömma sig bort och uppleva den där speciella förälskelsen. Vi på förlaget vill rekommendera Anna Lönnqvists bok Tills kärleken skiljer oss som är en spänningsfylld roman om förbjuden kärlek, åtrå och passion med förhinder. Den finns med i den kommande bokrean! Läs mer författaren Anna Lönnqvist och om hennes andra kommande bok i botten av det här mejlet!

När Susanna träffar sexton år yngre David förändras allt hon någonsin trott på. Åtrån leder till att hon överträder tabun, och snart har hon trasslat in sig i en härva av osanningar. Hon ljuger inte bara för sina närmaste utan även för sig själv. Men i andras ögon är hon fortfarande mitt i livet, tryggt gift och ett praktexemplar när det gäller att bete sig rätt. Men när hennes man visar sig vara långt ifrån den pålitlige make hon trott får fasaden allt djupare sprickor. Vågar hon överge idealen, lyssna till sitt hjärta och vara sann mot sig själv?
Releasefest för Lustans tivoli
Glöm inte att anmäla dig till den hejdundrande festen för Lustans tivoli av Birgitta Andersson. Det blir glitter och glamour på Göta Källare i Stockholm den 14 april. Anmäl dig här: Releasefest Lustans tivoli.

Bokrean
Den stora bokrean startar den 24 februari i bokhandeln. Då har du chans att fynda förlagets tidigare utgivna böcker till ett bättre pris både i din lokala bokhandel och i nätbokhandeln. Redan nu kan du gå in och förhandsbeställa för att vara säker på att inte just den boken du vill ha tar slut i lager: Förbeställ våra reaböcker hos Adlibris eller Förbeställ hos Bokus. Och att förbeställa kan du naturligtvis göra även hos din lokala bokhandel! Trevlig läsning!

Sex snabba frågor till Anna Lönnqvist!

Berätta lite om dig själv!

Jag heter Anna Lönnqvist, är 42 år och bor med man och två barn i norra Stockholm. I själ och hjärta är jag dock norrlänning då jag är född och uppvuxen i Luleå och min familj har sommarställe utanför Umeå där jag gärna tillbringar så mycket tid som möjligt. Jag är en sådan som alltid skrivit och jag brinner för att skriva om stora känslor, de som kommer fram när vi vill något extra mycket eller när vi inte alls vill något. Och kärlek och relationer är ett outtömligt område och både det viktigaste och svåraste i våra liv. Så pass svårt att vissa av oss undviker det.

Berätta lite om boken Tills kärleken skiljer oss!

I min debutroman får vi följa Susanna som är 41 år och marknadschef, gift med sin ungdomskärlek och har två barn och det på ytan perfekta livet. Men passionen i äktenskapet är död sedan länge och bakom den lyckliga fasaden i den nybyggda villan, växer sig tvivlet allt större. När hon blir chef för 16 år yngre David blir ingenting längre sig likt och hon får allt svårare att säga nej till de starka känslorna han väcker hos henne. Boken handlar om den svåra konsten att älska och att även älska sig själv. Den kom till efter att jag separerat från mitt äldsta barns pappa. Jag kände mig misslyckad medan alla runt omkring mig verkade så perfekta och lyckliga. Innerst inne visste jag ju att det inte var så och att de som är mest lyckade på ytan ofta är de mest olyckliga inuti, och jag ville undersöka det vidare. Dessutom ville jag skriva om förbjuden kärlek och stark attraktion.

Berätta om den kommande boken Tjugo år till dig!

I juni kommer boken där vi får följa Susannas väninna Linn, som vi fick stifta bekantskap med i Tills kärleken skiljer oss och Joel, som är en helt ny karaktär. Linn är vacker, singel och självständig och förverkligar sig själv. Men bakom den lättsamma tillvaron lurar en rotlöshet. När hon bestämmer sig för att uppfylla en inre längtan blir hon för första gången lugn. Men det går inte alls som hon tänkt sig och snart befinner hon sig återigen på flykt med sår i själen som inte vill läka. I Abisko korsas Linns och Joels vägar. Men de hinner inte mer än träffas innan deras tidigare liv kommer ikapp dem. Boken är en kärleksroman om ensamma själar som möts och skildrar den stora längtan vi alla kan drabbas av, och hur riktigt stark längtan kan ta överhanden över våra liv – på gott och på ont. (Läs mer om boken på www.ordberoende.com och förbeställ ett signerat exemplar i webbshoppen redan nu).

Vad är ditt bästa skrivtips?

Mitt bästa skrivtips och som är det enda som riktigt fungerat för mig är att sätta sig ner på stolen (i sängen, i soffan eller annan valfri plats) och faktiskt skriva. Det är svårare än vad det låter, men om du vill skriva professionellt är det viktigt att du tar dig tiden att skriva och att du nöter på med ditt skrivprojekt så ofta du kan, helst varje dag. Och om du skriver en timme om dagen blir det ganska många timmar (och skrivna ord) i slutändan.

Vad är ditt bästa lästips?

När det kommer till läsning är jag allätare och tror det är bra för skrivandet att läsa olika typer av litteratur. Dock undviker jag att läsa skräckromaner av den enkla anledning att jag är väldigt mörkrädd, och förstås ligger mig kärleksromaner och feelgood extra varmt om hjärtat eftersom jag själv skriver i den genren. Jag läser även en hel del självbiografier och faktalitteratur.

Hur firar du alla hjärtans dag?

Med min man och mina två barn. Eftersom det är på en söndag i år kanske vi festar till det med att göra våfflor till lunch. Annars tycker jag att alla dagar är alla hjärtans dag, och om man vill visa att man tycker om någon eller tänker på någon extra mycket ska man göra det i dag och inte i morgon. Men varför inte ge bort en kärleksroman?

Du prenumererar på nyhetsbrev från Ordberoende Förlag
View this email in your browser
Copyright © 2015 Ordberoende Förlag, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@ordberoende.com

unsubscribe from this list    update subscription preferences