Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

VN-Rapporteur over Julian Assange: "Onderzoeksjournalistiek criminaliseren wordt einde persvrijheid"

VN-Speciaal Rapporteur over Foltering Nils Melzer gaf een uitgebreid interview aan de Zwitserse website republik.ch over de zaak van Julian Assange, stichter van WikiLeaks. Hij begon zijn onderzoek met het idee dat Assange terecht van verkrachting werd beschuldigd en weigerde daarover verklaringen af te leggen. Wat hij vaststelde was iets heel anders. "Dit is een moordende aanval op de persvrijheid.”

Lees verder

Politieke moorden Colombia pieken in januari 2020

Colombia heeft al vijftig jaar een gruwelijke reputatie op vlak van schendingen van de mensenrechten en het gaat van kwaad naar erger. Januari 2020 was de bloederigste maand sinds de vredesakkoorden van september 2016. In plaats van vrede brengt dat akkoord een toename van moordende repressie van elke persoon en organisatie die ingaat tegen de economische agenda van multinationals en het collaborerende regime.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Antwoord aan BBL: Jawel, groene waterstof in Oostende is wel de juiste keuze

Sara Van Dijck van de Bond Beter Leefmilieu schreef vandaag “Groene waterstof uit Oostende dreigt vooral erg grijs te zijn”. Ik discussieerde al eerder met Sara. Mag ik zeggen dat dit artikel van de BBL mij ergert en voor mij getuigt van kortzichtige vooringenomenheid tegen de technologische waterstofrevolutie die momenteel bezig is. Laat mij het uitleggen.

Lees verder

Jobcoaches helpen nieuwkomers aan werk: bouw bruggen in plaats van horden

Op 6 januari bleek nog maar eens, toen de VDAB de werkloosheidscijfers in Vlaanderen bekend maakte, dat die bedroevend hoog blijven voor mensen met een migratieachtergrond. Wat meer is, is dat deze mensen op onze...

Lees verder

Klimaatspecialist haalt uit naar belangengroepen die maatregelen tegen opwarming blokkeren

Valérie Masson-Delmottte, een van de meest gezaghebbende stemmen in het klimaatonderzoek wereldwijd, heeft maandag aan de KU Leuven in haar dankwoord voor het feit dat deze universiteit haar een eredoctoraat uitreikte, uitgehaald naar belangengroepen, die beschikbare opties om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, blokkeren. Andere obstakels zijn de bestaande onverschilligheid, fatalisme en ontkenning van de opwarming.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium