Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Advocaat veroordeling Chevron in Ecuador verliest persoonlijk alles door rechtszaak Chevron tegen hem in VS

Amerikaans advocaat Steven Donziger zet zich sinds 1993 in voor de schadevergoeding van inheemse volkeren in Ecuador voor massale olievervuiling door Texaco/Chevron van hun dorpen, akkers en waterputten. In 2011, na jarenlang procederen, werd Chevron veroordeeld tot 18 miljard dollar boete voor de opruimingskosten. Sinds 2009 zet het bedrijf een volledig team juristen in om advocaat Donzinger permanent aan te vallen met rechtszaken.

Lees verder

Arabische wereld poogt verdeeldheid over ‘vredesplan’ toe te dekken

Het blijft reacties regenen op het ‘vredesplan’ van de regering Trump. De Arabische wereld probeert zich eensgezind te tonen in de verwerping ervan, maar meer dan lippendienst is het niet. Verschillende Golfstaten verkiezen goede relaties met de VS en Israël als garantie tegen de Iraanse ‘dreiging’.

Lees verder

Welkom in Moria, grootste vluchtelingenkamp van Europa. Welkom in Europa …

De vluchtelingendeal van 2016 tussen de EU en Turkije heeft als doel om migratie naar Europa te beperken, om mensensmokkel...

Lees verder

"Wij gaan door": Klimaatjongeren op straat voor oceanen

Meer plastic dan vis tegen 2050. Een totale ineenstorting van ecosystemen. Overstromingen op steeds dichter bevolkte plaatsen. Het zijn slechts enkele van de apocalyptische voorspellingen die klimaatwetenschappers over onze oceanen maken. In het kader van Ocean Week 2020 vonden een hele week lang evenementen plaats in Brussel. Op vrijdag 7 februari kwamen de klimaatjongeren weer op straat voor hun eerste Fridays For Future-manifestatie van het jaar.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Open Brief van BTB: Deliveroo verspreidt fake news

Sinds het arbeidsauditoraat de gerechtelijke procedure tegen Deliveroo opstartte, tracht deze laatste de politiek aan hun zijde te krijgen. Met een veel verspreide communicatie wil Deliveroo (plots) het debat openen in de hoop medestand te krijgen. Hun versie van de feiten is echter anders dan wat BTB in realiteit ziet.

Lees verder

Uitspraak Janssen Pharmaceutica: de strijd gaat verder

Vrijdag 7 februari is de uitspraak gevallen over wie er wel of geen kader zal zijn in de procedure “sociale verkiezingen 2020” bij Janssen in de arbeidsrechtbank te Turnhout. De rechtbank heeft beslist om de vakbonden niet te volgen in hun redenering en het aantal kaders te laten voor wat ze zijn.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium